avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
MariusDanAndrei a scris:

Tut_trademark a scris:

Din ceea ce am citit eu pe la OEPA in lege scrie ca avocatul nu are voie sa angajeze licentiati in drept. Asadar cum ai lucrat?


Nu are voie sa angajeze licentiati in drept ca personal auxiliar. Insa se poate gasi o chichita sa lucrezi totusi..


Ce chichita ar putea gasi? doar juristul nu da la lopata sa fie angajat la negru sau ca zilier
Tut_trademark a scris:

MariusDanAndrei a scris:

Tut_trademark a scris:

Din ceea ce am citit eu pe la OEPA in lege scrie ca avocatul nu are voie sa angajeze licentiati in drept. Asadar cum ai lucrat?


Nu are voie sa angajeze licentiati in drept ca personal auxiliar. Insa se poate gasi o chichita sa lucrezi totusi..


Ce chichita ar putea gasi? doar juristul nu da la lopata sa fie angajat la negru sau ca zilier


Ca paralegal, pe contract de colaborare.

shuber_10 a scris:

Buna ziua, multumesc foarte mult pentru cursuri, sunt toate dupa noul cod?


Cursurile de la procedură civilă în general tratează ambele coduri pentru că sunt cele din anul universitar 2012-2013 (cele mai recente).

La penal şi procedură sunt cursurile de ID pe vechiurile coduri (din câte am înţeles nu se predă pe noile coduri - penale şi de procedură - la UBB în prezent). Oricum mai mult ca sigur că la Barou se va da oricum pe vechile coduri (penal şi de procedură penală) chiar şi dacă vor intra în vigoare noile coduri la anul.
zinix a scris:

Salut!
Eu anul acesta am invatat dupa urmatoarele manuale:
1. Civil Partea generala si Reale - Boroi, Contracte si Succesiuni - Stanciulescu, Obligatii - Cod (neaparat) si Liviu Pop (mi-am facut ceva scheme prin care am completat informatiile din Cod...mi se pare imposibil de invatat TOT tratatul lui Liviu Pop). Probabil ca anul viitor va scoate ceva si Barsan la Obligatii, asa ca veti scapa de cele aproape 1000 de pagini ale lui L. Pop.
2. Procedura Civila: Cod + V.M. Ciobanu si T. Briciu. Baremele din ultimii 3 ani sunt fix dupa cartea lor. Eu am apucat doar s-o citesc o data pentru ca in facultate am invatat dupa Tabarca si am aflat cu o luna inainte de examen de existenta acestei carti. Pentru cei care ati terminat la UBB - sunt ok cursurile d-nei Chis, dar prea multe teorii care nu folosesc la examen...asa ca recomand Ciobanu&Briciu.
3. Penal-partea generala: Streteanu+C.pen.
4. Penal-parta speciala: Sergiu Bogdan si Udroiu. E obligatoriu sa stiti foarte bine definitiile infractiunilor din Cod. Din criza de timp, am citit din tratate doar infractiunile contra persoanei si contra patrimoniului, iar la examen a cazut Marturia mincionoasa...am avut noroc ca stiam articolul din Cod si pe baza definitiei am reusit sa scriu cam tot ce trebuia.
5. La procedura penala am invatat doar CPP. Eu consider ca e suficient atat pentru grile cat si pentru redactional.
6. OEPA: eu am invatat doar Legea 51/1995 si Statutul. Nu are rost sa va chinuiti cu nu-stiu-ce carti pentru ca, daca va uitati la subiectele si baremele din ultimii 2 ani, veti vedea ca sunt cuvant cu cuvant din Lege si Statut.

Madalina28, normal ca daca ai invatat rezolutiunea doar din Boroi n-a fost suficient, pentru ca in partea generala a civilului se trateaza doar schematic aceasta institutie. Uita-te la art. 1549-1554 (cred) C.civ se vei vedea ca baremul era pe Cod. In legatura cu leziunea, si eu am invatat din Boroi si se pare ca a fost mai mult decat sufieicent.


Spor la invatat!


Multumim frumos pentru detaliile oferite.Am in schimb o nedumerire la Cursul de procedura civila de V.M Ciobanu, Gabriel Boroi si Traian Briciu. Din cate am vazut si cautat pana acum, ultima editie (a 5-a, pe care o detin, de la editura Ch Beck), este din anul 2011. Au mai scos vreo editie intre timp? Desi nu cred. Pentru examenul de anul viitor vor trebui absolut toate capitolele sa fie actualizate conform NCPC. De asemenea, am vazut ca au aparut noile editii ale dnei Mihaela Tabarca. Nu stiu ce sa zic...in cazul in care consideri ca cel mai bine ar fi sa invatam dupa VM CIobanu,Boroi si Briciu, sper sa mai scoata editia a 6a, poate la inceputul anului viitor.
Despre cartea aceasta, in curs de aparitie, ce parere aveti ([ link extern ] )?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)