stefana88 a scris:
Madalina, poti sa mi indici legea unde scrie asta? Eu am gasit pe site ul de la UNBR la regulamentul de organizare al examenului de primire in profesie la capitolul III: "Examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul
de definitivat în alte profesii juridice în vederea dobândirii titlului profesional de
avocat definitiv "- Nu se precizeaza anii de vechime in functia anterioara, unde ai absolvit examenul de definitivat.
Madalina28 a scris:
daca esti consilier juridic trebuie sa ai 5 ani vechime in domeniu ca sa nu mai sustii si testul grila, iar daca ai trecut de cele trei probe scrise intri direct avocat definitiv fara a mai fi nevoie sa faci stagiul de 2 ani.
Art. 20 din legea 51/1995
(5) Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public,
consilier juridic sau jurisconsult timp de
5 ani, dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine.