avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Buna ziua...
Toata lumea este preocupata de cartile pe care trebuie sa le "tocim" pe buna dreptate....
dar haideti sa facem ceva si cu taxa de EXAMEN care ne omoara cat este de mare.
Ma gandesc ca din moment ce ai picat la prima proba sau stiuceva de genul asta... sa ti se restituie o parte din suma ca doar taxa acopera toate probele si din moment ce 30% din candidati pica, ce mai fac pentru banii astia....NIMIC ..Cred ca, cu o petitie online si depusa din timp la Barou am putea face ceva.... Subiectele sunt "barbare" si din acest motiv. Este o afacere buna "Examenul"

CINE ESTE PENTRU???
mihbuc, foarte buna idee.ai stat mult sa te gandesti la o idee de asta geniala?oricate petitii faceti taxa de participare la examen nu o sa se schimbe.puneti mana pe care si invatati si nu va mai faceti griji de cat e taxa
numantere a scris:

mihbuc, foarte buna idee.ai stat mult sa te gandesti la o idee de asta geniala?oricate petitii faceti taxa de participare la examen nu o sa se schimbe.puneti mana pe care si invatati si nu va mai faceti griji de cat e taxa

Off topic:
Dar tu, "domnule" avocat, te-ai gandit mult la replica asta? De bagi in seama ca musca-n lapte. Esti avocat, felicitari, now get a life. Acest topic este pentru aspirantii la aceasta profesie ori persoane care au informatii utile. Matale, stimabile, nu faci parte din niciuna din aceste doua categorii.

On topic:

[ link extern ] /

Art. 1. - Tematica disciplinelor „Drept penal” şi „Drept procesual penal” pentru
examenul de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru
Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – I.N.P.P.A. (în vederea dobândirii titlului profesional
de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul
de definitivat în alte profesii juridice va avea în vedere Noul Cod penal (Legea nr. 286/2009) şi
Noul Cod de procedură penală (Legea nr. 135/2010) şi legile de punere în aplicare ale
acestora.

Art. 2. – În vederea aprobării tematicii de examen de către Consiliul UNBR în proxima
şedinţă a Consiliului, se mandatează Comisia Permanentă a U.N.B.R. să procedeze la
elaborarea tematicii la disciplinele Organizarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept
procesual civil, Drept penal şi Drept procesual civil, cu consultarea Consiliului ªtiinţific al
I.N.P.P.A..

Art. 3. – Prezenta Hotărâre se publică pe paginile de web ale U.N.B.R., I.N.P.P.A. şi
se va comunica centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. şi tuturor barourilor.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
MrMoon, utilizator
O veste buna cu tematica conform codurilor noi. Cel putin pentru mine.
Macar avem un prim indiciu. Vom avea de pe noile coduri.Exact cum ma asteptam.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)