Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Un coleg de pe forumul INM spune ca a vorbit la Hamangiu si abia in vara o sa apara Proc. Civ. a lui Boroi...Voi dupa ce invatati? Dupa Tabarca? Invata cineva dupa codul comentat al lui Boroi?
Este inadmisibil ce se intampla, cata bataie de joc si lipsa de respect pentru candidatii care le baga in buzunare milioane de lei, pana la urma. Sper totusi sa apara luna asta sau cel tarziu luna viitoare... Oricum, ca sa ne mai linistim si lamurim in acelasi timp, la drept civil si procedura civila e clar ca se va da fix dupa noile coduri, tot. Acum sper sa ramana aceleasi capitole ca si in regulamentul anterior (tinand cont ca de cativa ani se cam pastreaza aceleasi titluri). La OEPA avem legea si statutul cu modificarile de rigoare...de asemenea sper sa ramana aceleasi capitole ca si in anii trecuti, in ideea ca sa lasam spre sfarsit dr penal si procedura penala, care reprezinta principala problema deoarece nu stim din ce se va da. Parerea mea este ca se va da in principal din vechiul cod si doar cateva capitole vor fi din noile coduri. Bineinteles ca nu este sigur 100%, dar tinand cont cum s-a facut de fiecare data cand in anul respectiv a intrat in vigoare un nou cod, imi permit sa presupun ca si anul asta va fi la fel. Acum...ce va fi din noile coduri... doar ei stiu. Oricum, dupa cum se prezinta lucrurile, pare ca anul acesta vor sa fie o bataie de joc, ca doar s-au plans de diverse aspecte ale examenelor la congres...doar asta putem sa deducem din atata lipsa de interes. Mai vor sa se compare si cu INM-ul. Never!
Nu cred ca mai are vreun rost sa ne lamentam. Asa a fost dintotdeauna si nu se va schimba absolut nimic. Invatam si noi ce putem ca si pana acum. Un lucru e cert : se va da sigur din noul cod penal si de procedura penala. Vechile coduri nu mai au ce cauta la examene.
Daca si anul acesta se va mai corecta cu picioarele stiu sigur ca voi parcurge toate etapele pe cale legala. Nu mai accept bataie de joc. Mai invat odata si am rabdare. inca mai sper ca va fi bine si ca se vor remedia deficientele de anul trecut.
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)