avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
As avea si eu o intrebate adresata celor care au mai sustinut si anul trecut examenul de admitere in barou: cat timp a durat pana cand s-au afisat rezultatele la proba scrisa?Trebuie sa plec undeva in luna octombrie si as vrea sa imi rezerv biletul de avion,dar nu m-as duce pana nu stiu rezultatele.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns aproximativ,v-as fi recunoscatoare.Multumesc anticipat si va doresc tuturor sarbatori frumoase!
Rezultatele finale s-au publicat cam la o luna, pe 24 octombrie 2013, tezele fiind sustinute pe 25,26 si 27 septembrie 2013.
Multumesc mult!
Stimati colegi! Art. 2 din hotararea nr. 961 din 27 martie 2014 a Consuliului UNBR, a carei link o gasiti mai sus, are urmatorul continut:"În vederea aprobării tematicii de examen de către Consiliul UNBR în proxima şedinţă a Consiliului, se mandatează Comisia Permanentă a U.N.B.R. să procedeze la elaborarea tematicii la disciplinele Organizarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual civil, cu consultarea Consiliului ªtiinţific al I.N.P.P.A.". Problema pe care incerc sa o ridic este ca, potrivit hotararii nr. 884 din 2013 privind calendarul de activitati pe anul 2014, urmatoarea sedinta a Consiliului UNBR va fi pe 24 si 25 mai 2014, ceea ce presupune cel putin inca o luna pana la afisarea tematicii.

Hotararea nr. 884 din 14 decembrie 2014:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
MrMoon, utilizator
Si eu am intrebat la baroul din localitatea mea si mi s-a spus ca vor afisa tematica pe la inceputul lunii iunie. Asa ca sfatul meu este sa continuam sa invatam ca si pana acum de pe vechea tematica pentru ca pe civil oricum nu se vor schimba multe, practic nu prea ar avea ce pt ca deja e aproape toata materia. La penal stim ca vor fi noile coduri, deci spor la treaba tuturor. Avem ce invata pana la aparitia tematicii. Nu asta trebuie sa ne preocupe cel mai mult acum ci felul in care invatam.

Va doresc Sarbatori Fericite si sa dea Domnul sa reusim cat mai multi anul acesta! Va doresc multa putere de invatat si foarte muuulta ambitie!

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)