Martonze a scris:
codulmuncii, eu ca angajator il pot obliga pe angajatul X sa faca dus si sa se dea cu antiperspirant? Nu intra asta tot in "incalcarea intimitatii" si "tratament degradant"?
Daca intri intr-o cofetarie unde miroase puternic a transpiratie, mai ai pofta sa mananci prajitura sau inghetata?
In plus, dupa stiinta mea, asemenea unitati chiar trebuie sa fie dotate cu dusuri pentru angajati.
In definitiv, aceasta atitudine a userului este una de bataie de joc la adresa firmei angajatoare si a clientilor firmei, care poate conduce chiar la falimentarea firmei.
In locul angajatorului, as gasi alte motive, de ex. restrangerea activitatii firmei, ca sa scap elegant de un asemenea angajat, daca legile tarii si educatia angajatului nu-mi permit acest lucru.
Nu este o incalcare a intimitatii.
Nu aveti de unde sa stiti ca este o bataie de joc la adresa firmei.
Nu puteti sti situatia de sanatate a angajatului respoectiv (poate sufera de o bola).
@freeelis
Parerea mea este ca angajatorul face un abuz in acest sens iar aceas refuz al angajatorului este de discutat. Practic angajatorul il obliga pe salariat sa nu presteze munca desi intre parti este un contract de munca incheiat ale caror clauze nu au fost incalcate.
Domnul freeelis chiar va rog sa ne luminati mintile: cine gresete in aceasta situatie? Salariatul sau angajatorul?