avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in penal pentru fals si uz de fals
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in penal pentru fals si uz de fals

revin dupa un timp intrebind despre aceasta mediere este posibila pe ,,caz penal,, mai exact fals si uz de fals in inscrisuri
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 17:12, 12 Ianuarie 2014
da multumesc ,avocata angajata in dosarul cu accidentul si cel cu falsul ma avertizat ca in cazul cu banca este necesara ,,medierea,, am incercat sa rezolv intre mine si banca fara mediator dar nu se vrea din partea bancii ,in plus am instintat Protectia consumatorului si Comisia de supraveghere a asigurarilor care mau indrumat sa incep demersurile pe cale judiciara ,ceea ce am inceput deja iar aceasta ,,mediere,,e bine venita ma scuteste de taxa respectiva si timp
comerciantu a scris:

iar aceasta ,,mediere,,e bine venita ma scuteste de taxa respectiva si timp

doar sedinta de informare despre existenta medierii este gratuita. Daca veti decide ca vreti sa va intelegei amiabil (pe calea medierii) veti plati impreuna cu cealalta parte onorariul mediatorului pentru timpul alocat dvs.iar penru ca medierea sa aiba finalizare efectiva, va trebuie o hotarare care sa consfinteasca aceasta intelegere - pentru care se plateste o micuta taxa de timbru
din pacate declansarea procesului de mediere a conflictului cu asiguratorul nu a avut nici un efect ,pur si simplu nu sa prezentat la sedinta de mediere eu find nevoit sa platesc o taxa judiciara si sa incerc recuperarea unei parti din pierderile financiare datorate nerespectarii clauzelor contractuale atasate asigurarii, este o situatie bizara la noi vizavi de aceasta ,,MEDIERE,, desi sint ,,reclamant,, am incercat medierea ,partea ,,PARATA,,nu a binevoit sa vina la sedinta de ,,mediere,,,in schimb a venit cu o ,,INTIMPINARE,,, cerind respingerea cereri de chemare in judecata pe anumite motive printre care ,,Lipsa calitatii procesuale active,,.Ce va hotari instanta ,?ramine de vazut,ramane de vazut daca va tine cont de ,,neprezentarea la sedinta de mediere,,inaintata de mine care totusi ma costat ceva bani 25% din venitul lunar al meu ,desi informatile de aici a fost ca ,,pentru care se plateste o MICUTA TAXA ,,??????? 120 LEI MEDIEREA (la t...ms} iar taxa datorata statului Roman taxa judiciara propiu zisa a fost de 130 taxa judiciara achitabila in 5 rate in urma unei hot judecatoresti diminuata cu 50% REZONABIL dar medirea tare scump asa numitul contract de pregatire a medierii,dar mai ales PROCESUL VERBAL de care ai nevoie pt a respecta legea si atunci se pune intrebarea care oare?
mediere penala este obligatorie, daca da din ce data. undeva zice ca din 13 februarie sau 1 august 2013?
Euroi a scris:

mediere penala este obligatorie, daca da din ce data. undeva zice ca din 13 februarie sau 1 august 2013?

Nu este obligatorie nici medierea și nici ședința de informare privind medierea. Însă medierea poate avea loc , la solicitarea uneia dintre părți , atunci când este vorba despre infracțiuni cu privire la care plângerea prealabilă poate fi retrasă după depunerea ei sau atunci când legea prevede posibilitatea împăcării părților.În cazurile unde nu există posibilitatea retragerii plângerii sau a împăcării părților,adică în cazul acelor infracțiuni cu privire la care organele de urmărire penală se pot autosesiza, pate avea loc medierea laturii civile a procesului.
Medierea deci este un drept al cetățenilor și nu o obligație.Ei pot folosi această procedură pentru rezolvarea conflictelor, fără a mai merge în instanță.
Chiar dacă nu a fost depusă plângere, poate fi încercată soluționarea conflictului prin mediere, este chiar recomandat, medierea fiind o procedură confidențială, rapidă și cu costuri reduse.

Alte discuții în legătură

Informarea cu privire la avantajele medierii in penal Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I este obligatorie participarea la sedinta de informare in plangerile penale depuse de la 01.02.2014 ? (vezi toată discuția)
Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)