avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor

Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal copiilor are casa parintilor lui,dar deocamdata nu pe numele lui,si are si un serviciu stabil.De ce se tine cont la proces?
Cel mai recent răspuns: mary2013 , utilizator 21:33, 8 August 2013
Da, puteti divorta la notar, conditia e sa va intelegeti pe toate aspectele- locuinta copiilor, pensie, nume etc.

Am inteles,va multumesc pt raspunsuri,si mai am o intrebare,daca sotul(tatal copiilor)a plecat de acasa fara sa spuna,si m-a lasa cu amandoi copii minori,fara nici un sprijin moral si financiar,se poate face o plangere ,pt abandon de familie?daca da,cum,si ce risca sotul?va multumesc
De cand a plecat sotul? daca nu sunteti divortati, putine sanse aveti sa rezolvati ceva.
Poate s-a dus sa mediteze pe varf de munte si va veni acasa energizat...
Daca situatia persista, dati-l disparut la Politie; daca stiti unde locuieste, aveti martori, alte dovezi ca e sanatos si pur si simplu v-a abandonat, depuneti o plangere la politie pentru abandon familial.
Sotul a plecat de pe 29 iunie,nu auntem divortati,s-a dus in italia,la fosta concubina(nu au fost luati cu acte)unde are un baiat cu ea de 13 ani.Si da pur si simplu m-a abandonat,pe mine si copii.
Dupa o luna, eu zic ca nu aveti sanse de izbanda daca faceti plangere la Politie.
Trebuie sa adunati dovezi ca v-a parasit, de ex. sa-i scrieti sa-l intrebati unde este, chiar daca stiti, fortati un raspuns in scris, cereti-i ajutorul pentru copil: reparatie bicicleta, parerea despre un tratament medical, bani pentru ce vreti dvs., etc. si daca nu va raspunde, dati-l disparut. Daca va raspunde sa-l lasati in pace, faceti plangere de abandon.

Alte discuții în legătură

Am o întrebare personala și se refera la probleme familiale. ... Leo23 Leo23 Am o întrebare personala și se refera la probleme familiale. Nepoata mea, doi copii minori și soțul plecat la munca în Anglia,au probleme cauzate de soț ... (vezi toată discuția)
Abandon de domiciliu familiar Agavrilesei  Alexandra Agavrilesei Alexandra Buna seara, as dori sa inteleg ce fel de plangere se poate face impotriva unei mame care si-a abandonat domiciliul familiar lund cu ea unul din copii minori si ... (vezi toată discuția)
Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)