avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie asociat unic????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie asociat unic????

as dori sa-mi spuna cineva daca exista o forma legala prin care un asociat unic poate sa scoata ceva bani din firma in afara de dividente

cu mii de multumiri
Legea 161/2003 da posibilitatea asociatului unic sa primeasca avans in contul divid. - pana la 5000 E/anual
O alta solutie ar fi sa-ti inchiriezi autoturismul sau apartamentul la societate si platesti 16% impozit cu deducere de 25%.
ideea de baza ar fi ca eu ar trebui ssa scad din baza de imp toate ch referitoare la salariati.
in mom de fata eu imi platesc cas etc din bani propii fara sa deduc nimic,basca ca nu platesc in fiecare luna ca e greu sa dai banul.cam asta e ideea.daca tot ma duc la banca si platesc pt ceilalti sal atunci imi pot plati si mie,mai ales ca deduc.
trbuie sa fac intr-un fel ca nu mai merge.
va mutumesc pt ajutor si mai astpt pareri.
Pai fati asigurarile si pensia pe o societate privata de asigurari- stiam ca se deduc.
Asigurarile de sanatate se deduc, dupa informatiile care le am.
Contabilultau ce face in societatea ai.
problema e asa: degeaba deduc alte tipuri de asigurari,etc pt ca eu sint obligat prin lege sa-mi achit cas,sanatate,etc si dupa aceea fac si alte asigurari,etc
in concluzie cum deduc eu din firma chelt. efectuate din buzunarul propiu.
cred ca cea mai buna solutie e sa anagajez o ruda sa aemneze efectiv numai contracte de munca

Alte discuții în legătură

Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)
Din ce traiesc administratorii? roumanie roumanie Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intrerupere a activitatii srl pe perioada ccc? longhorn longhorn Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator (neremunerat) in cadrul unui SRL, SRL in cadrul caruia sunt si singura angajata (e vorba de o ... (vezi toată discuția)