In momentul de fata am doua sanctiuni disciplinare in timpul preavizului de concediere (cocediere facuta pe motive ce nu tin de persoana angajatului), care au fost date in mod abuziv. Pe 19 martie este ultima zi a preavizului. Ce acte trebuie sa cer pana in aceasta data (acte care ar trebui sa le dea angajatorul). Cum pot beneficia de somaj? Trebuie sa cer adeverinta speciala? Daca nu imi este data decizia la are se face referire in foaia pe care am prmit-o si prin care eram instiintat ca sunt concediat conform aricolului 65 din CM, eu trebuie sa ma prezint in continuare la serviciu? Ce valore ar avea cele doua sanctiuni - vor fi trecute in cartea de munca?
In ultima zi de preaviz angajatorul trebuie sa fie la zii cu orice datorie catre mine?
A sosit si ultima zi a preavizului si angajatorul refuza sa-mi dea plata drepturilor salariale la zi, salariul compensatoriu si alte bonusuri ce erau prevazute in cim si nici nu vrea sa-mi dea actele ce-mi trebuiesc pentru a beneficia de somaj. Cum procedez? Au acelasi comportament agresiv ca si pana acum. Imi cer cheia de la birou si de maine nu ne mai cunoastem. Decizia de concediere spun ca mi-o trimit ei mai tarziu. Nu trebuie facuta o fisa de lichidare? Nu-mi dau nimic la mana? Plec asa pur si simplu?
Normal ca trebuia sa va dea nota de lichidare, salariu la zi, cel compensatoriu..... Singura solutie in momentul de fata este sa faceti o sesizare la Corpul de control ITMB din str. Radu Voda. Duceti-va acolo si ei va vor indruma ce sa faceti mai departe. Succes!!
Depuneti si o cerere scris prin care solicitati plata drepturilor salariale. Fie o depuneti personal si solicitati nr de inregistrare pe exemplarul dumneavoastra, fie o expediati prin posta cu confirmare de primire.
Sesizati si ITM-ul,....iar daca nu sunt rezultate , adresati-va instantei de judecata.
In ultima zi de preaviz mi s-a adus la cunostinta de existenta unei decizii pe care au facut-o cu data din ziua imediat urmatoare a incetarii preavizului. Decizia mi-a fost citita dar nu mi s-a dat nici macar o copie dupa aceasta.
Pana in momentul de fata s-au emis doua decizii, prima care a fost emisa inainte cu o zi fata de inceperea preavizului prin care se hotaraste reorganizarea firmei care implica desfiintarea postului si cea de-a doua, emisa in ultima zi a preavizului cu data din ziua urmatoare expirarii preavizului prin care se hotaraste inchiderea cim.
Le-am cerut scris sa imi trimita si mie o copie de pe cele doua decizii si mi s-a raspuns sa voi primi prin posta copiile celor doua decizii imediat ce administratorul firmei va reveni in tara si va certifica faptul ca aceste doua copii sunt valide. Nu mi s-a comunicat cand va reveni administratorul in firma.
De asemenea, in ultima zi de preaviz, am primit o instiintare scrisa prin care mi s-a solicitat sa predau cheia de la usa de acces in birou, motivand faptul ca prezenta mea la birou nu mai este necesara deoarece este ultima mea zi de preaviz. In cazul in care nu fac acest lucru imi exprim consimtamantul ca schimbarea yalei de la usa de acces in birou se va realiza pe cheltuiala mea.
In urma acestei instiintari s-a facut un proces verbal de cedare primire a cheii de acces in birou.
In ultima zi de preaviz, in urma instiintarii primite si a procesului verbal intocmit, am predat cheia de la usa de acces in birou. Aceasta a fost ultima zi de prezenta in cadrul firmei.
In cim era scris faptul ca firma imi plateste asigurare medicala privata. de la 1 Martie mi s-a sistat aceasta, fara sa ma anunte in nici un fel, eu avand si programari pentru anumite probleme de sanatate. Le-am cerut sa mi se dea contravaloarea abonamentului si au refuzat.
Inainte cu trei zile de incetarea preavizului mi-a fost data o convocare la cercetare disciplinara si pana am plecat nu mi s-a comunicat ce sanctiune primesc.
Vreau sa stiu urmatoarele:
-Cum pot intra in posesia deciziilor deoarece imi dau seama ca ei nu prea au de gand sa mi le trimita mie. Le-am mai cerut si inainte si mi-au zis ca sunt documente secrete pe care eu nu trebuie sa le am, fiindu-mi comunicate doar oral. Cand am discutat la telefon cu administratorul firmei de ce nu mi s-au dat cele doua decizii mi-a inchis telefonul si nu am mai putut lua legatura cu el.
-rezultatul ultimei convocari nu mi-a fost trimis si nici nu mi-au zis ca il vor trimite. Cum pot sa intru in poesia rezultatului si procesului verbal in urma ultimei convocari.
-cum se procedeaza pentru primirea contravalorii abonamentului de asigurare medicala privata care mi-a fost sistat.
-in cat timp ma pot inscrie pentru a putea primi somajul, mai ales ca nu am primit actele pentru a ma inscrie la somaj.
asa cum am scris in mesajul anterior, decizia de concediere nu mi s-a dat nici pana acum dar am primit avertisment pentru nerespectarea programului de lucru si ca vor fi luate sanctiuni mai aspre pe viitor. Eu, incepand cu data de 20 martie nu m-am mai prezentat la serviciu pentru ca expirase preavizul. Ce pot sa fac acum? Pentru mai multe detlii, cititi s mesajul meu anterior postat pe 21 martie.
Exista posibilitatea sa mi se spuna ca nu m-am prezentat la lucru? Trebuie sa semnalez cuiva acest fapt?