In momentul de fata am doua sanctiuni disciplinare in timpul preavizului de concediere (cocediere facuta pe motive ce nu tin de persoana angajatului), care au fost date in mod abuziv. Pe 19 martie este ultima zi a preavizului. Ce acte trebuie sa cer pana in aceasta data (acte care ar trebui sa le dea angajatorul). Cum pot beneficia de somaj? Trebuie sa cer adeverinta speciala? Daca nu imi este data decizia la are se face referire in foaia pe care am prmit-o si prin care eram instiintat ca sunt concediat conform aricolului 65 din CM, eu trebuie sa ma prezint in continuare la serviciu? Ce valore ar avea cele doua sanctiuni - vor fi trecute in cartea de munca?
In ultima zi de preaviz angajatorul trebuie sa fie la zii cu orice datorie catre mine?
De vreme ce preavizul a expirat , nimeni nu poate sa va solicite sa va mai prezentati la munca.
Decizia de desfacere a CIM se inregistreaza la ITM in termen de 5 zile de la emitere si apoi se comunica celui in cauza. Din momentul comunicarii aveti la dispozitie 30 de zile sa faceti contestatie impotriva respectivei decizii, instanta competenta fiind Tribunalul.
Salariatul are dreptul la decizia de concediere care nu este imanata in copie ci in original. O decizie se emite in atatea exemplare cu valoare de original cate parti sunt in contract. Pentru CIM este vorba de 2 exemplare. Fiecare parte are dreptul la un exemplar original. Incercati sa reclamati la ITM atat cu privire la plata salariilor cat si la inmanarea deciziei de concediere.