Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui descendent in cazul in care nu s-a platit nici un pret pe imobil(este specificat in contract acest lucru), cand vanzatorul a decedat iar "vanzarea" ce a facut-o catre descendent a incalcat rezerva succesorala a celorlati descendenti:help:.
Faptul ca era unicul bun al parintelui care are mai multi copii, vi se pare fireasca aceasta "vanzare" in detrimentul celorlalti copii? Ce vreti sa spuneti ca rezerva uzufructului este "pret"? Doar a facut cadou imobilul, nu a luat bani pe el era normal sa locuiasca in el cat traieste, cat despre "intretinere" credeti ca parintele nu a avut nici un venit? a trait din ce i-a dat copilul la care ia facut cadou imobilul? Nu, a avut pensie si inca buna.
Iertati-mi vehementa dar mi se pare total nedrept ca ceea ce legea considera donatie deghizata, nu se aplica.Chiar nu conteaza legea?
Acest tip de contract nu se poate ataca de mostenitori in timpul vietii parintelui.Sau nu am inteles eu bine?Eu astept sfaturi avizate, sunt sigura ca doamnele/domnii avocati prezenti pe forum au avut cauze asemanatoare si daca binevoiesc pot da sfaturi pertinente .Eu multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari pe forum,am primit multe sfaturi utile .:luck:
Gyna
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mereu este condamnat fiul sau fiica care a locuit toata viata cu parintii si i-a ramas casa printr-un contract de vanzare -cumparare ,cu sau fara clauze , in urma decesului parintilor . Oare ceilalti fratii care locuiesc separat macar isi imagineaza cum este sa locuiesti toata viata cu parintii??!Eu una am locuit 20 de ani cu fostul socru, ,tatal fostului sot si am indurat multe ,femei ,mizerie ,cearta ,lipsa de intimitate ,alergari prin spitale ,spalari la fund si peste tot ,dat cu lingurita mancarea , parastase dupa deces,desi nu a avut un leu pt. acestea (pensia a avut-o mare ,nu a dat niciodata un leu din ea ),etc. Singurul lucru bun ,am ramas in casa.Acum fosta, cumnatica care a trait lejer 20 de ani si mai bine ,se revolta ,.......am obtinut prea usor ! Si cand te gandesti ca.......mai sunt multi lacomi ca ea ,care judeca aici !
1.Imobilul "vandut" unuia din copii,fiind contract de vanzare cumparare nu a fost achitat cu bani(scrie contract de vanzare cumparare)
2. vanzarea catre un descendent cu rezerva uzufructului viager nu se presupune ca ar fi "donatie deghizata"?
Aveti sigur o copie de pe contract de vanzare? Scrie sigur contract de vanzare-cumparare, sau scrie contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ?