avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera

Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui descendent in cazul in care nu s-a platit nici un pret pe imobil(este specificat in contract acest lucru), cand vanzatorul a decedat iar "vanzarea" ce a facut-o catre descendent a incalcat rezerva succesorala a celorlati descendenti:help:.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:28, 4 Septembrie 2013
@Gyna
Sunt de acord cu tine, eu am ingrijit-o un an pe soacra paralizata la pat, nu putea vorbi, nici misca decat o mana,facea pe ea toate crezi ca mi-a fost usor? dar aici e vorba altfel:copilul la care i-a "vandut" imobilul nici macar nu a locuit in localitate cu parintele, doar i-a dus cate ceva din cand in cand, cum i-au dus si ceilalti cand il vizitau,e corect cea facut?
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
pusa2mimi, utilizator
Scrie intradevar contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si este mentionat ca parintele isi rezerva uzufructul viager.Din cate am inteles este un contract "stas" in care se mentineaza ca "pretul" este intretinerea, dar consider ca cinstit era sa ceara acordul celorlalti copii daca voia sa fie intretinut, nu ma indoiesc ca cel putin eu daca nu ceilalti , l-as fi ajutat, fara sa-mi lase mie in totalitate imobilul, ma multumeam cu 1/4 ca donatie si partea care-mi revenea legal dupa decesul ei, nu -i lasam fara nimic pe frati.
pusa2mimi a scris:

1) Scrie intradevar contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si este mentionat ca parintele isi rezerva uzufructul viager.

2) "pretul" este intretinerea, dar consider ca cinstit era sa ceara acordul celorlalti copii daca voia sa fie intretinut.

In acest moment nu puteti face nimic si nici nu aveti dreptate. Normal asa este,in familie trebuie sa existe o colaborare,parintele trebuia sa intrebe pe copii care vrea sa aiba grija de el in schimbul mostenirii. Dar se pare ca parintele dvs nu a intrebat,ci direct a ales pe cine a vrut,in cine a avut incredere,pe cine l-a iubit,etc,propunand sa faca acte de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Si pana la urma a ales.......
Din pacate nu aveti dreptate, in sens ca nu "a vandut" copilului pe care il iubea mai mult ci a cedat unui santaj din partea rudelor.Si eu cred ca totusi daca scrie "contract de vanzare cumparare" cu intretinere viagera "pretul" trebuia sa fie partial in bani, nu este "contract de intretinere" ca pretul sa fie DOAR intretinerea.Totusi din ce am citit pe forum sunt 2 (doua) contracte diferite, cel de al doilea neputand fi reziliat decat in timpul vietii vanzatorului, dar la primul trebuie cumparatorul sa faca dovada platii, nu numai a intretinerii, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)