avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUNT TERORIZATA!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUNT TERORIZATA!!!!!!!!!!!!!!

Buna! Am revenit din nou pe site ul acesta care ma ajuta foarte mult ! Dar acum pot spune cu toata certitudinea ca sunt terorizata !
De ce spun ca sunt terorizata si de cine ?
Aceasta este intrebarea pe care poate v o puneti cei care cititi titlul meu! Va rog mult sa ma ajutati! Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez! Locuiesc la bloc, la etajul 3 cu inca 2 prietene! Avem un vecin care vrea sa ne faca sa plecam din aces bloc! Ne acuza ca il deranjam frecvent cu muzica data la maxim in orele de liniste , nu suporta sa purtam tocuri, sa facem dus dupa ora 22.00 , intr un cuvant nu putem face nimica ! Nu pot sa vorbesc urat la adresa lui, stiu ca potrivit legii nu am acest drept, insa el nu stie asta! Suntem frecvent injurate, n i se vorbeste foarte urat, ne face proaste, nesimtite , si multe alte caracteristici de genul acesta !Acum o luna a depus o langere la politie pentru un presupus chef ! Noi nu eram la apartament, insa am lasat cheia la o prietena ! Aceasta nu ne a zis ca a avut probleme cu politia, nici ca ar fi batut cineva la usa in miez de noapte ! Dar dupa exact o luna a venit o invitatie de la politie ! Vecinul a depus o plangere , a doua de cand locuiesc in acest bloc! Lucrul mai grav este ca el cere in declaratie sa fim cercetate in mod penal ! Cand am auzit ce vrea sa faca am ramas incremenite ! Partea mai rea este ca are ca martori 2 vecini care il sustin,dar care nu vor sa se ajunga la caz penal ci doar sa primim o avertizare si sa incetam cu galagia , adica cu presupusele chefuri pana la 6.00 dimineata(au fost 3 in cei 2 ani pe care i am petrecut la etajul 3 )!Va rog mult sa mi spuneti daca se poate sa ajung cu acest caz la tribunal , pentru ca el nu vrea sa discute cu noi , si nici nu are de gand sa si retraga plangerea! Ne a spus foarte clar:NE VEDEM LA TRIBUNAL fiul lui.
Va rog mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac si cum sa procedez !
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gamezcdr , utilizator 20:30, 14 Aprilie 2009
buna,nu cred ca iesti terorizata,mai mult cred ca ti s-a atras de mai multe ori atentia cum sa va purtati si nu v-ati conformat si atunci e normal ca vor sa va constringa pe cale juridica sa invatati ce ar fii trebuit sa invatati acasa de la mama.Deobicei cind faci chef se anunta vecinii,nu se umbla cu tocuri pe parchet s.a,deci nu faci absolut nimic ce si pe tine te-ar deranja,din pacate daca vecinii s-au suparat nu aveti viata prea usoara acolo ca ori ce ati face de acum in colo eticheta va ramine.
incearca sa faci si tu reclamatie cand se leaga de tine
Ca sa te amendeze...politistul trebuie sa auda decibelii in plus..sa te avertizeze verbal sa dai muzica,daca este,mai incetul...si in instanta trebuie sa dovedeasca tehnic ca ai depasit norma impusa..
si domnu consultant... dn julie..galagia ce o aud ,lcuind la o intersectie de drumuri judetiene cu masini grele ce clacsoneaza ,zdrangane,,,sirene de politie salvare de 5 6 ori pe ora ..in cursul noptii...alarme pornite din senin cate o noapte intreaga...
si referitor la vecini..unii merg pe tocuri..ceilalti tusesc scuipa hodorogesc..ca batranii..ei tot teroristi?
era mai simplu ca vecinul sa discute amiabil si sa vezi unde faci greseala....asta e..dar vad ca majoritatea nu vede barna...
Constat ca suntem tare invrajbiti! Daca doamna are dreptate? Vad ca nu o crede nimeni...daca este vorba de discriminare...sunt fewmei, sexul slab, se practica in Romania. Daca ar fi dupa propria experienta as crede tot ce spune. Cunosc un caz cand pentru un refuz fata de un barbat, o doamna singura sufera de ani de zile si numai faptul ca nu vrea sa se lase "data afara din bloc" o face sa ramana pe loc. Este cazul sa fiti mai umani! Daca nu minte? mai bine i-ati spune: "daca este adevarat ce spuneti, faceti asta si asta..., daca nu, aveti grija si incercati sa nu mai deranjati."
Cam asa sunt si relatiile dintre vecini...sa nu va mai mirati ca sunt gasiti oameni morti in casa dupa saptamani. Nu v-ati saturat de vrajba?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc tuturor celor care mi au scris .....Aveam nevoie de sfaturi...As vrea insa sa va mai spun ca acuzatiile pe care ni le aduce sunt exagerate ..nu este asa cum spune el ..Am vorbit cu vecinii din bloc , cu toti cei care au peretii comuni cu ei nostrii...si nu numai,deci cu mai multi , inclusiv cu administratorul,ne au spus ca nu au de ce sa se planga de noi si ca daca am facut 3 chefuri , doua dintre ele au fost anuntate, ba mai mult la unu dintre chefuri am mers la toti vecinii din bloc si le am cerut semnatura apoi am afisat tabelul cu semnaturile lor la intrarea in bloc ...si totusi vecinul meu binevoitor a avut grija sa mai depuna o plangere. #-o Am incercat sa discutam si cu el , dar se pare ca nici macar nu are bunavointa sa ne deschida usa.I a spus prietenei mele ca daca o prinde pe scari o bate,si asta inainte sa depuna plangerea , cand inca nu eram in conflict direct cu el ...Altii au fost citati la Tribunal pentru furt sau pentru omor, noi putem fi citate pentru presupusa tulburare a linistii publice ? In plus nu dam muzica la maxim si respectam orele de liniste si nu numai .....Acum ce putem face daca una din noi calca putin mai apasat o data la luna ? Ce se poate face in situatia aceasta ? Ba mai mult politia ne intelege ..de fiecare data cand au venit la interventie au mers mai intai la el sa asculte daca intr adevar muzica se aude asa de tare ...insa au constatat ca nu se poate pune problema unei amenzi deoarece galagia nu era atat de deranjanta ....
Sa va mai povestesc o intamplare: intr o noapte a fost un chef la noi in bloc la etajul 1 sub apartamentul distinsului meu vecin (terorizantul) ! Muzica se auzea pana la noi , deci chiar in tot blocul...La ora 00.00 am ajuns si noi acasa de la plimbare pentru ca incepusem sa ne petrecem mai mult timp pe afara sa scapam de acuzatiile lui! A auzi galagia si cheful nu era anuntat. Nu am sunat la politie...nu suntem absurde! Dar stati linistiti a avut grija vecinul...! A ajuns un echipaj de politie ...A parcat masina in fata geamului nostru ...i am vazut venind ....dar bomba ...acuzatia era tot pentru noi ...el sustine ca noi facem din nou chef .....Inainte ne a batut in teava si noi ne am intrebat , ce are iar cu noi ?
Nu a intarziat sa urce politia pana la noi in fata la usa sa asculte daca intr adevar de la noi se aude galagie ..ca doar asta e datoria lor sa i multumeasca pe cei care fac reclamatii ! Stiau ca nu la noi e cheful .... I au explicat vecinului care abia a intelesc ca nu a auzit bine de unde provenea sunetul.Si cat trebuie sa fi de debusolat si de surd ca sa nu ti dai seama ca muzica se aude de dedesupt si nu de deasupra ...Deci nu credeti ca este exagerat si pornit ?
Va rog sa ma ajutati in continuare si sa mi ziceti ce pot sa fac ca sa reusesc sa vorbesc cu el ? Cum pot remedia problema si cum pot sa l determin sa si retraga plangerea ? Ce i de facut in situatia aceasta ? Eu una simt ca o iau razna ...:((
Multumesc inca o data ca v ati facut timp sa mi cititi povestea si sa mi raspundeti .......
Pt.D-na spre astre
Nu ati observat ca sunt mai multi cei care suporta mitocanii decat cei "terorizati"?Nu cumva aveti privilegiul de a locui in comunitate de vecini civilizati - lucru care va face sa generalizati exceptiile de care vorbeati ?Respingeti ideea unei minime educatii privind modul de co-habitare in conditiile vietii la bloc?Cititi printre randurile apelului disperat, insolenta persoanei care desconsidera dreptul la intimitate al celor din jur, asa cum au facut-o deja alti useri.:thumbdown:

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)