avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu ma refeream la noile dispozitiile legale si nu la ordonanta nemodificata.
Eutanasierea nu se va putea face decat dupa ce vor intra in vigoare noile modificari adoptate...daca vor intra in vigoare...
Iar eu spuneam ceva mai sus ca legislatie exista. Am indicat in acest sens Ordonanta care este afisata pe site-ul Politiei. Iar dumneavoastra intrebati imediat
Ce legislatie?
Inca nu este in vigooare noua lege.
Deci, inca nu este lege...

Pai cum adica, aceasta ordonanta nu este legislatie, este comedie sau bascalie!?
Ce are aface astazi daca peste nu stiu cat timp vom avea o alta lege?
Din 2002, zi de zi am avut si avem in continuare aceasta ordonanta iar eu cred ca daca s-ar respecta ori detinatorii de caini ar fi obligati sa o respecte, acum nu mai aveam o problema atat de grava cu cainii din Romania.

Adriantot a scris:


ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, publicata in M.O. 311 din 10 mai 2002.


Domnul meu, sunteti intr-o mare eroare. Ordonanta de mai jos, cum si dvs spuneti, priveste regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi (nu stiu care au fost criteriile dupa care i-au catalogat ei pericolosi/agresivi pe cei din Ordonanta dar, ce mai conteaza!)

Nu inteleg de ce induceti in eroare prin introducerea la un loc a cainilor cu stapan, fie ei metisi sau nu, cu a celor comunitari, care da, sunt o problema, dar cum am mai spus-o, sunt o problema in primul rand pentru ei si apoi pentru noi, pentru ca aceasta canida este facuta sa-i fie omului aproape, in casa si curtea lui, acolo, in gospodaria lui, nu pe strada. Pentru asta insa se poate incepe un proces de adoptie si chiar exista oameni cu suflet mare, iubitori de caini, care sunt dispusi sa adopte, dar trebuie TIMP.
Toti cei ce cumparau caini bolnavi, caini "de rasa" din pet shop-uri, din pietele de animale sau chiar de la asa zisele canise ar putea, in loc sa plateasca sute de euro pe acei caini, sa adopte unul.

Ca detinatoare de caini "periculosi, de ordonanta" (am mai adresat intr-un topic intrebarea dar nu a binevoit nimeni sa imi raspunde) care NU a devenit lege in 11 ani (DE CE?) cunosc mai bine ce spune decat dvs, cred eu.
Nu vad insa relevanta ordonantei DE URGENTA din 2002 cu subiectul de actualitate al cainilor maidanezi si cu ...noua lege, exact ce a spus si d-nul avocat Lascoschi.

Eu respect regulile acestea. Cu o mica diferenta: pe usa mea nu scrie: "Atentie, caine agresiv/periculos!" ci: "Sistem antiefractie! Intrarea pe proprie raspundere!" :D

In alta ordine de idei, eu am caini cu pedigree, valorosi din punct de vedere chinologic, ce duc rasa mai departe, deci nici Basescu nu-mi poate steriliza cainii, cu mana lui!
Si asa, faptul ca sunt obligata sa ii port cu botnita este o mare aberatie, in cazul in care eu am caini extrem de echilibrati, caini de show! Botnita ii timoreaza extrem de mult si dupa un intreg proces de dresaj de obedienta pentru acceptarea botnitei, au reusit sa o accepte senini, fara sa se mai timoreze atunci cand o vedeau!
Eu sunt si instructor canin si niciodata nu am folosit pe cainii mei sau pe cei cu care am lucrat zgarzi de forta sau cu socuri electrice, zgarzi autosugrumante sau pedepse fizice! Cainele trebuie dresat prin recompensare si doar printr-o atitudine pozitiva, ce-i da incredere in el iar tu, ca handler, ii poti controla actiunile intr-un mod elegant.


ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi
[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
Admin, administrator
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi a fost discutata in Parlament in anul 2003.
Parlamentul Romaniei a adopatat LEGE Nr. 60 din 11 martie 2003 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.
Legea a fost publicata in M.O. 183 din 24 martie 2003
[ link extern ]

Legea nu este modificata in sensul de a fi in vigoare si doar o lege in vigoare se poate aplica.
Eutanasierea nu se poate aplica decat dupa ce ar intra in vigoare modificarile legislative care asa cum spuneam nu sunt in vigoare.
Deci, este interzisa in prezent eutanasierea cainilor fara stapan.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)