avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
lee_vu a scris:

da' bani de omorat de unde ar avea? ca nu cred ca-i imprumuta nimeni pentru asa ceva.

Eu dau bani pentru unul. Dati si dumneavoastra pentru unul. Si sa speram ca nu sunt in aceasta tara mai multi maidanezi decat oameni.

eu zic sa se procedeze cum procedeaza lumea in jurul nostru...

Legislaţia din Bulgaria prevede ca organizaţiile pentru protecţia animalelor să ia maidanezii în adăposturi, să îi castreze, să îi deparaziteze şi să îi vaccineze împotriva rabiei. Apoi, câinii vagabonzi sunt daţi spre adopţie, timp în care sunt ţinuţi în adăposturi. Potrivit setimes.com, în Bulgaria, câinii nu sunt eutanasiaţi decât dacă sunt bolnavi sau agresivi.

Aceleaşi măsuri se aplică şi în Grecia, unde eutanasia nu este legală decât în situaţii speciale (câinele este bolnav sau agresiv). Dar, la fel ca şi în Bulgaria, adăposturile sunt supraaglomerate. Autorităţile elene se plâng că nu mai pot adăposti animalele fără stăpân din cauza lipsei de bani, generate de criza finaciară.

[ link extern ]

nu e cazu' sa ne dam noi americani (aia omoara si oamenii... agresivi), nici nemti (aia omoarau candva si oamenii... care nu erau ca ei)...
n-avem noi, romanii, fetze de americani (nici de nemti).
Cred ca nu e nevoie sa facem referendum, sa trecem Dunarea innot la vecini... atat timp cat avem legislatie si trebuie doar sa o respectam iar "organele de politie sanitar-veterinare si ale ministerului de interne" sa vegheze la respectarea legislatiei si sa ia masuri.
Cititi mai jos pe site-ul oficial al Politiei o reglementare care este in vigoare si care daca ar fi respectata de detinatorii de caini ori daca s-ar lua masurile prevazute in aceasta de "organe", cred ca jumatate din problema cainilor ar fi rezolvata:
[ link extern ]
Ce legislatie?
Inca nu este in vigooare noua lege.
Deci, inca nu este lege...
Am inteles ca se va sesiza si Curtea Constitutionala.

Cert este faptul ca nu este in regula asa ceva...in opinia mea...
Poate pe calculatorul dumneavoastra nu se deschide lincul postat mai sus ori nu ati avut rabdare sa cititi.
Totusi daca binevoiti cautati ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, publicata in M.O. 311 din 10 mai 2002.
Dar gasim si alte reglementari. Cine vrea cauta, se documenteaza si aplica. Cine nu, nu.
Sau poate declansa referendum, pogrom sau razboi.
Va mai amintiti de filmul "planeta maimutelor"? Asta viseaza detinatorii de caini pentru cainii lor.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)