avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Chiar crede cineva ca eutanasierea cainilor va duce la majorarea alocatiei pentru copii sau la marirea alocatiilor de hrana zilnice pentru copiii sau batranii institutionalizati? Sau ca banii aceia vor ajunge unde trebuie si nu "unde trebuie"?

Chiar crede cineva ca eutanasierea s-ar face demn si civizilizat, respectand rigorile medicale si perceptele morale, sau se vor baga in buzunar banii de injectii letale si anestezii, iar cainii vor fi macelariti cu bate, pietre, vor fi otraviti, impuscati, cum s-a intamplat de atatea ori? Mie acest gand imi da fiori.

Nu compara nimeni intreg la minte viata unui copil sau a unui om cu cea a unui caine si nici nu le pune in balanta. Eu am si copii si animale, iubesc si oamenii si animalele. Intotdeauna dezamagirile mele au venit de la oameni, nu de la animale, dar asta e o alta discutie, iar asta e valabil pentru toti cei ce iubesc animalele, sunt sigura.

Eu nu ii judec pe cei care nu iubesc animalele pentru ca sunt construiti altfel decat mine sau pentru ca nu au fost invatati de mici sa le iubeasca. Spun doar ca nu mi se pare normal sa ne asumam rolul de Dumnezeu, nu in sensul uciderii altor fiinte. Sigur ca mancam carne, ce legatura are asta cu cainii? Cum putem compara si justifica o masura excesiva si imorala prin faptul ca animalele sunt oricum ucise pentru hrana?

Eu spun doar ca nu e drept ca aceste fiinte sa fie sacrificate pentru a ascunde necinstea, incompetenta, hotia, lipsa de responsabilitate a unor oameni. Atat. Este imoral, crud, inechitabil si, cred eu, ineficient. E doar praf in ochi, e doar o incercare de a inchide gura oamenilor, de a lasa impresia ca "s-a facut dreptate". Lumea uita repede, peste un an, cand vor fi fost ucise cateva mii de caini, aceasta criza va trece, cainii vor fi pe mai departe pe strazi, iar roata se va invarti in acelasi sens: al "sifonarii" banilor publici. Nu de caini trebuie sa scapam noi, dar nu vad aceeasi mobilizare in a-i "eutanasia" pe cei care merita.

Si, mai grav, nu stiu de unde sa vina altii mai buni...
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Se invoca ratiunea "umana" versus instinct animalic. Si ca solutie "rationala" se sustine exterminarea. Argumentele? Agresivitatea " inculpatilor", imaginea Romaniei in afara, microbii, siguranta cetateanului. Pentru aceleasi ratiuni am putea foarte bine sa facem un referendum pentru exterminarea cersetorilor. Si ei poarta microbi, ne strica imaginea de natiune civilizata, sunt uneori agresivi, mai comit o crima, acolo, deci, pun in pericol siguranta cetateanului. Totusi, ar spune un " iubitor de caini, dar mai presus, de oameni", superioritatea rasei umane...

Ludwig van Beethoven spunea "Nu recunosc alt semn al superiorităţii decât bunătatea."
Care bunatate? Care superioritate?Care rasa "UMANA"...?

Va intreb, inainte de a da caini spre adoptie, verifica cineva daca persoana respectiva are conditii spre a-i creste? Daca s-ar fi facut asta, cainii nu ar fost "'reteritorializati". Daca macar acum, cineva ar verifica cui apartin cainii prinsi pe strada si ar amenda "adoptatorii" iubitori care i-au abandonat, poate s-ar strange niste fonduri si s-ar gasi solutii mai umane. S-ar putea merge pe masuri stimulative pentru agenti economici care adopta un caine fara stapan pentru paza, cu verificarea periodica a conditiilor oferite si a efectivitatii adoptiei. S-ar putea steriliza toti cainii in afara de cei cu valoare chinologica si de cei detinuti de cei care vor sa isi rezerve dreptul de a refuza sterilizarea in schimbul unei taxe. S-ar putea impune o taxa semnificativa pentru detinatorii de caini de rasa cu agresivitate crescuta, in cazul refuzului sterilizarii. S-ar putea gasi alte solutii. Rationale si, daca n-aveti nimic impotriva, umane.



Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
Adriana Giurca, Avocat
@avocatcluj , exact asta si au dorit cei care trag sforile, divizarea romanilor pt a nu stiu cata oara in doua......
Multumesc ca imi citati statusul, asta cred!
Am avut si eu doi caini, un maidanez si un ciobanesc german. Din pacate nu Mai sunt. Chiar iubesc cainii insa categoric sustin in continuare ca ei trebuie luati de pe strada.
Daca dvs puneti semnul egal intre animal si om este parerea dvs si chiar nu ma intereseaza. Tocmai am spus sa nu punem semn de egalitate am specificat in doua mesaje diferite acest lucru, asa ca nu trebuie sa exageram sau sa mi denaturati mesajul cu analogia caini si cersetori.
@mediator am exemplificat conditiile create de statul roman pt copii si batrani pt a sublinia ca prioritatea trebuie sa fie omul! Nu sper ca banii de unde vin ei sa se directioneze unde trebuie...
Iar ca nu avem cu cine sa schimbam pe cei din clasa politica, este foarte adevarat! Insa ei se schimba intre ei...din pacate....

In rest spun doar atat : eu nu vreau caini pe strada!
E ultima interventie caci se pare , fara sa vreau , ma prind in acel joc al manipularii si nu doresc acest lucru! In plus am impresia ca este dialogul surzilor ! Fiecare crede ca are dreptate , sau sa citez un clasic in viata detine adevarul absolut , si nu incearca sa vada ca adevarul se afla in farame mici la fiecare in parte.....
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
ContSters250994, utilizator
Stimata colega, evident, nu pun semnul egal intre om si animal. Nu stiu de unde ati tras aceasta concluzie. Animalul este ghidat de instinct. Se simte agresat, musca. Ii e foame, devine agresiv. Nu ii oferi companie, o cauta in haita. Il lasi in strada, o considera teritoriul sau. Si, tot din instinct, il apara.

In schimb noi, rasa care se declara superioara, noi, cei inzestrati cu ratiune, ar trebui sa stim toate astea. Ar trebui sa evitam toate astea luand masuri rezonabile din timp. Nu sa ucidem in numele umanitatii, apoi. Daca dvs. va puteti impaca cu ideea ca semnati pentru moartea unor caini care nu au nicio vina decat aceea ca din inconstienta unor semeni de-ai nostri - singurii cu adevarat vinovati! - s-au nascut, ok, nu va judec. Nu va acuz de nimic. Dar, dati-mi voie sa fiu de alta parere, sa am o alta atitudine si, personal, sa nu imi incarc constiinta cu o crima. Chiar daca acea crima ar fi savarsita doar prin tacere.
Cu permisiunea dvs, dati-mi voie sa va contrazic cand vorbiti de divizarea romanilor in doua. Pentru ca pozitia mea i-ar imparti implicit in trei. Ma revolta in aceeasi masura iubitorii de animale care din atata iubire au abandonat cainii in strada cat ma revolta iubitorii de oameni care cu atata superioritate sunt dispusi sa abandoneze omenia. Tot in strada. Acolo unde nici eu nu vreau caini. Dar nici oameni manjiti cu sange nevinovat.
Daca ma puteti intelege...
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
Adriana Giurca, Avocat
Joha, ceea ce am scris eu ar trebui sa va dea serios de gandit.

Si eu vreau sa nu fie ucisi cainii in mod discriminatoriu.
Trebuia sa se rezolve problema cu adaposturile.
Nu s-a rezolvat si acum ca sa acopere tot vor eutanasierea...

Manipularea este clara.
Factorii de raspundere nu trebuie sa scape de aceasta data.
Dar...nu sa ucida niste caini pentru ca peste o luna problema sa fie la fel...
Problema trebuie rezolvata amiabil cu iubitorii de animale.
In caz contrar vor ucide niste caini nevinovati si totul va ramane la fel.

Oamenii trebuie sa coopereze pentru sa se rezolva problema.
Trebuie identificati cainii agresivi adica cei care au muscat oameni.
Acesta este primul pas, o ancheta indreptata in aceasta directie pentru identificarea cainilor agresivi si ridicarea lor.
Desi pare greu se poate face cu operativitate...
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)