avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

A scris cineva:
Adica de ce acestia sustin cainii maidanezi si nu sustin caii, vacile, porcii care pot trai pe langa blocuri si gunoaiele oraselor!?

Ati fi de acord sa se intample asta? Dati de veste, ca se rezolva. Au fost porci pe langa blocuri, dar nu mai sunt. Vacile si porcii duhnesc, cat de mult ar curata grajdul. Caii erau prin parcuri, dar s-a interzis. Credeti ca o vita n-ar putea rani oameni? Sigur, poate mai rar, dar tot dobitoc e si calul si are niste copiteeee…
Haideti sa fim seriosi.

Eu de mult timp vreau sa dispara cainii din oras, cainii de pe strada, cainii cu fara stapan dar si cei cu stapan care nu stiu sa-i stapaneasca. Vad zilnic inconstienti cu ditamai dulaii fara botnita, fara lesa (uneori au stapanii lesa in mana dar nu legata de gatul fiarei), oameni care ies cu asemenea animale in parc, pe trotuar, in public... Inconstienti!

Si ce-ati facut, concret, pentru a disparea cainii de pe strada?

De acord: sunt inconstienti cei care lasa cainii liberi; cainii - ca orice animal - sunt imprevizibili; e un fapt.
Intreb: de cate ori (nu doar dv, ci toti cei care azi s-au surprins singuri cat de implicati sunt in viata comunitatii) ati discutat cu astfel de oameni, sa le aduceti la cunostinta ca e periculos gestul lor? Fara a-i lua cu “Bai, tine-ti animalul legat!” pentru ca nu-l va tine daca-l luati asa. Nu vrea, ii ziceti de prevederile legii. Nu vrea, mergeti sa-l reclamati si comunitarul (politaiul, adica) ar trebui sa-si miste burta sa discute cu icsulescu, sa-si tina cainele legat. Toti trebuie sa se implice, in fiecare zi, nu sa vocifereze ocazional, pentru 15 minute de glorie. Daca nu vrea sa tina cainele in lesa pentru a proteja pe ceilalti oameni il reclamati si la “protectia animalelor” - lesa se foloseste si pentru a proteja cainii: in perioada imperecherii, mai ales, cainii pleaca aiurea si se ratacesc. Degeaba revin ei, dupa un timp, in exact locul de unde au plecat, stapanul nu mai e acolo, a plecat sa-i caute.
De ce nu sunt reclamati acesti proprietari? Pentru ca “nu e treaba mea” - zic multi - si pentru ca nu vor sa se puna rau cu unii-altii.
De cate ori, vocalii si scriitorii din aceste zile - asociatii de te miri ce si persoane revoltate de multimea de caini - au facut presiune pe la primarii sa fie adunati cainii, cerand socoteala inclusiv asociatiilor care “protejeaza” acesti caini? Mai deloc. Se duc unul-doi cetateni. Ce sa faca numai ei, fara sustinerea celorlati, care zic ca nu e treaba lor? Acum de ce a devenit, brusc, treaba tuturor? Presiunea care se face azi ar fi trebuit facuta si pana acum... pentru ca tragedii de gen au mai fost. Nu trebuie sa se astepte tragedia pentru a dovedi simt civic. Parerea mea.

Generic: De cate ori a incercat careva sa caute stapani pentru cainii de pe la bloc? Cati au facut-o? Foarte putini! Pe motiv ca nu e treaba lor. Inteleg, nu vrei caini pe strada! Vezi ca “edilii” nu te ajuta. Ce faci? Te asezi intr-un colt si barfesti cu altii? Iubesti oamenii? Atunci fa ceva concret pentru ei! Zilnic, nu ocazional, cat poti. Sunt oameni care au dat spre adoptie mai multi caini decat au vazut vocalii de azi in toata viata lor - oameni care n-au nicio treaba cu asociatiile si alte alea. Oameni care s-au gandit la siguranta lor si a copiilor, in primul rand.
Eeeei… De-aia ursul n-are coada.

Trope, aveti cumva dreptate dar nu are legatura cu eutanasierea.
Vacile fara stapan le mancau oamenii.
Romanii nu mananca caini ca altfel nu mai vedeati caini.
Stiti cum era cu lebedele din Viena...
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Un vecin de-al meu de la un bloc din zona a construit o cusca de lemn imprejmuita de garduri in care tine 3 caini. Curtea este amplasata in gradina blocului.
Asa ceva se poate implementa la scara larga foarte foarte usor. Fiecare bloc sa aiba in grija 2-3 caini tinuti captivi intr-o cusca. Cainii sa fie sterilizati apoi ingrijiti decent (hrana + un control veterinar din cand in cand) cativa ani pana la moartea lor din cauze naturale. Sigur, un caine captiv nu e un caine fericit, dar e mai bine decat sa fie omorat. Acum banii pentru hrana pot veni din inscrierea voluntara a locatarilor la intretinere ca o cheltuiala suplimentara. Serios oamenilor, ca nu costa mare lucru mentinerea in viata a unui caine.

Acum, noi ca oameni fiind situati superior pe scara evolutiei fata de caini, avem si responsabilitatea morala de a avea grija de aceste fiinte , nu de a le distruge. Cainii ca si restul animalelor nu au constiinta, discernamant si tot ceea ce avem noi. Ei nu pot distinge intre bine si rau. Ataca din instinct, foarte des atunci cand sunt provocati. Omul este de vina pentru situatia in care s-a ajuns cu acesti caini ( neglijenta, furtul in masa a banilor destinati problemei,cainilor)

Mai mult, eutanasierea nu va rezolva nimic. Si Hitler a incercat ceva asemenator, nu ? Daca se va ae va ajunge la omorarea acestor biete animale cu sange rece, cativa tot vor scapa, si se vor inmulti la loc.

Argumentele cu animalele din abator sau cu primaria care nu are bani sa dea familiei acelui copil ucis, daramite pentru caini, sunt penibile. Omul are nevoie de substantele din carne, si din cele mai vechi timpuri omul a ucis pentru carne. Desi nu sunt de acord nici cu felul cum se face acest lucru, aceasta practica s-a extins la scara mult prea larga (globala). Iar moartea acelui copil desi tragica, a fost un eveniment izolat, putea fi omorat de pitbull-ul unui vecin, era acelasi lucru. A propune exterminarea unei rase intregi de animale pentru un astfel de eveniment este imorala si contra a ceea ce inseamna a fi om.

Ar trebui sa luam exemplu de la acest vecin al meu, care in acest fel a salvat 3 fiinte de la o moarte (foarte probabil chinuitoare). Eu as fi dispus sa donez cateva zeci de lei pe luna ( echivalentul unei shaorma si a doua beri) pentru a salva niste vieti batute de soarta. MI se pare ca in acest fel as contribui la ceva mai presus de mine. Din pacate pentru a ii salva trebuie bani, pe care doar cativa oameni nu ii pot asigura. Trebuie ca sa fie mai multi. Acu pentru cei pro-eutanasiere: poftim, nu donati bani. Mancati-i si beti-i voi. Dar sa nu va apucati sa urlati daca maine ma apuc sa construiesc o cusca pe cheltuiala mea in gradina din fata blocului. Este pentru o cauza mai presus de voi.

PS. Voi incerca sa raspund civilizat, dar nu am nici un gram de respect pentru o persoana care e pro-eutanasiere.

Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
Admin, administrator
Adriantot a scris:

Iubitorii de caini sa gasesca solutii, sa ia cainii in casele lor (nu in blocuri) si sa-i iubeasca


Mi-a atras atentia afirmatia dvs.
DE CE nu in blocuri?!
Uitati, probabil, ca toate cartierele de blocuri ridicate in regimul comunist, sunt, pentru multi dintre noi, "lagarele" in care am fost obligati sa ne ducem existenta si nu a fost o optiune demolarea caselor din Bucuresti?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
thaly, utilizator
Iata aici despre lege.

[ link extern ]

Primarul capitalei a anulat referendumul.
Este clar cat ii pasa de opinia publica...

La Mihailesti contruiesc de urgenta un adapost pentru caini.
Exact ce spuneam eu...
Se poate sa se miste rapid...

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)