avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La discutat nu ne intrece nimeni. Dăi si dăi si dăi. Cu făcutul e o mica problemă. Toti fug ca de draca sa faca ceva, de, sa nu greseasca cu ceva. Oricum am da-o nu poti adaposti 40.000 de câini, nu ii poti hranii. Nimeni nu da banii. Cati din cei care vorbesc ar da macar 100 lei. Doar vorbe pentru ca sunt gratis si nu ne costa. Singura solutia este este omorarea lor. Restul sunt paleative.
da' bani de omorat de unde ar avea? ca nu cred ca-i imprumuta nimeni pentru asa ceva.
GermanAlex a scris:

La discutat nu ne intrece nimeni. Dăi si dăi si dăi. Cu făcutul e o mica problemă. Toti fug ca de draca sa faca ceva, de, sa nu greseasca cu ceva. Oricum am da-o nu poti adaposti 40.000 de câini, nu ii poti hranii. Nimeni nu da banii. Cati din cei care vorbesc ar da macar 100 lei. Doar vorbe pentru ca sunt gratis si nu ne costa. Singura solutia este este omorarea lor. Restul sunt paleative.


Mie imi pare simplu. Dar eu sunt un tip operativ de fel si merg pe rezolvare...

Se pot cauta mai intai cainii agresivi si nu cei blanzi.

Eu daca m-as ocupa de teaba asta in 2 luni as face ce nu au facut in 5 ani.
Trebuie sa ai o strategie si sa sti cum sa procedezi.
Si daca zic eu ca se poate inseamna ca se poate...doar sa se vrea...ca bani s-au dat...

In primul rand trebuie rezolvata problema cu cainii agresivi si nu cu cainii blanzi.
Acesta este inceputul...

Nu am auzit niciun medic veterinar sa vorbeasca...
Le este frica de o furie oarba, absurda si care nu va rezolva nimic...

Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

PROFESIONISTUL

un medic veterinar:

Aici voi împărtăși cum văd eu eventuala eutanasie a câinilor comunitari. Sunt membru al comunității profesionale care ar fi chemată de societate să execute această operațiune. Sunt medic veterinar. Cu mâinile unora ca mine ar fi omorâți toți acești câini, zeci de mii, dacă asta ar decide concetățenii.
...

Câinii comunitari: ce-i de făcut?

Soluția este cunoscută, dar e greu de adoptat. Costă bani – dar e cea mai ieftină. Necesită organizare, responsabilizare și muncă, ceea ce e descurajant. E progresivă, cere timp până demonstrează rezultatele, ceea ce e respingător politic. E lipsită de spectacol și spectaculozitate, ceea ce e greu să mobilizeze și să entuziasmeze. Alternativa e eutanasia, mai bine zis omorârea pe bandă fără sfârșit așa cum am văzut și am plătit ca să vedem.

Pilonii soluției realiste sunt, așadar:

Identificarea tuturor câinilor.
Sterilizarea gratuită (plătită de stat) a tuturor femelelor și licențierea (taxarea) femelelor păstrate intacte, puse sub control veterinar al gestațiilor. Nicio excepție la taxare, poate chiar o majorare pentru reproducția în scopuri economice.
Întoarcerea în teritoriu a câinilor ridicați pentru sterilizare.
Penalizarea abandonului și încurajarea, facilitarea, stimularea adopțiilor.


„Eutanasia” salvează România, 28 APRILIE 2013

[ link extern ] /




SI POLITICIANUL

in sfarsit, un primar competent (se vede ca e mai din VEST):

Primarul Timişoarei este împotriva uciderii în masă a câinilor din oraş: “Sterilizarea este soluţia, nu exterminarea” 6 SEPTEMBRIE 2013

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator
Si Menghele era medic...nnMedicul veterinar eutanasaza doar in conditii extreme.nnPrimarul Timisoare pare inteligent.nnUciderea unor caini nu va rezolva problema.nAsta nu inteleg oamenii.nTrebuie rezolvata problema cu adaposturile si presati tare cei care sunt obligati sa rezolve problema.

Cum au putut altii se poate si in Bucuresti sau in Romania...

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)