avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asa cum am mai spus cainii trebuie luati dupa strada! Cine doreste sa ii adopte sa se ocupe de ei , restul care raman fara stapan , bolnavi , batrani se vor eutanasia. Insa a avea grija de ei nu inseamna a I lasa pe strada ci acesti caini vor trebui sa aibe stapani, ingrijiti, vaccinati si cu adapost!
Nu puneti semn de egalitate intre om si animal! Gasesc deplasata comparatia!

Apropos pe timpul lui Ceasca nu erau atatia caini vagabonzi!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
ContSters250994, utilizator
nu erau, sigur, pe timpu lu' ceasca, turmele astea de caini de acum.

da' nu stiu cum proceda ceasca.
Vorbim degeaba atat timp cat cei raspunzatori nu platesc. Eu zic sa o luam in ordine cronologica, sa raspunda penal toti primarii care s-au perindat pe la Primaria capitalei pentru ca au murit si alti oameni din cauza cainilor. Acum primim lectii si recomandari de la fosti primari care ar fi trebuit sa rezolve problema la timpul ei si sunt foarte consternati. Altii, care sunt primari in acest moment, nu dau 2 bani pe ce s-a intamplat si isi vad mai departe de afacerile lor.
Chiar ieri spunea cineva pe un alt forum ca a salvat o fetita de o haita de caini, tot in Bucuresti.
Daca tot e sa facem curatenie de toamna, sa o facem si cu oamenii, nu doar cu animalele.
Iubesc animalele dar pur si simplu nu se pot face adaposturi pentru 60.000 de caini. E imposibil fizic. Calculati suprafata necesara, personalul si costurile. Ori in omoram rapid ori nu facem nimic. Daca asteptam e clar ca nu vom face nimic si dupa cum cred nu o sa facem nimic.
Atata timp cat vor exista oameni care vor avea de castigat de pe urma amaratilor de maidanezi acestia nu vor disparea, indiferent cati oameni vor muri sau cati vor fi muscati.
Avem seviciu de ecarisaj si asa cum am aflat zilele astea sunt 3 cu sapa, 20 cu mapa. Evident toti sunt platiti si cred ca destul de bine ca altminteri si-ar da demisia si ar cauta un job.
Avem bani grei directionati pentru servicii de sterilizari la preturi astronomice.
Avem bani grei directionati la serviciile medicale pentru tratarea muscaturilor.
Avem bani grei de dat la cei care muscati de maidanezi au avut inspiratia sa-i dea in judecata pe cei care trebuiau sa aiba grija ca maidanezul x sa nu fie in momentul respectiv atarnat de piciorul lor.
Avem sute de ONG-uri neverificabile care doar incaseaza bani si-i cheltuie pe orice si doar o infima suma pentru ceea ce-i primesc.
Avem "iubitori de animale" pentru care iubirea se termina la usa blocului sau la poarta curtii si alta rasa de "iubitori de animale" care zic mersi ca sunt maidanezi pe strada ca sa nu curete dupa patrupedele lor.

Problema nu se va rezolva omorand cateva zeci de mii de patrupezi. Toti din cei de mai sus ar trebui sa-si faca datoria si cineva sa aiba grija ca hemoragia de bani sa inceteze.
Cainii nu au ce cauta pe strada de capul lor! Nu trebuiesc lasati sa se transforme in animale salbatice! O rezolvare nu e ca maine sa-i omoram pe toti. Ei trebuiesc adunati dupa strada, evaluati, eutanasiati cei care sunt bolnavi sau foarte agresivi, iar ceilalti sterilizati si tinuti in adaposturi. Si toate acele ONG-uri sa se ocupe de plasarea lor. Si toti acei "iubitori de animale" sa ia 1,2, 3 sau cati pot intretine si sa-i faca caini de apartament sau de curte, sa-i ingrijeasca, sa-i hraneasca si sa-si asume responsabilitatea pentru ei. Daca s-ar fi facut asta in cativa ani nu am fi avut caini vagabonzi. Dar daca se facea asta anumite persoane erau muritoare de foame. Si atunci hai sa blamam cateii ca javrele sa castige in continuare.

P.S. Pentru cei care sar la gatul primarilor: in caza ca nu stiti intr-o primarie hotararile le ia consiliul local. Primarul nu are treaba cu asa ceva. El poate avea cel mult o initiativa cu care consiliul poate fi sau nu de acord.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)