Lucrez intr-o companie mare, multinationala, si recent intampin o problema care o dezbat cu sefii de mai bine de 8 luni!
Recent sotia a nascut cel de-al 2lea copil...peste o saptamana voi incepe sa-mi duc copilul cel mare( aproape 3 ani) la gradinita...ceea ce inseamna ca tot eu il voi recupera. V-a merge la o gradinita de stat, deci un program nu prea flexibil...si aici incep problemele mele.
Am cerut in companie sa fiu relocat pe un post cu program 08h00-16h30...exista posibilitatea fara prea mari eforturi(80% din compani asa lucreaza) , am si vechime pe postul in care activez doar ca nu se vrea si punct. Postul pe care sunt are un program in ture, in intervalul 08h00-20h00, deci copilul meu trebuie sa vina singur acasa, rude nu am la care sa apelez, iar sotia e cu cel de cateva saptamani.
Nu sunt un angajat problema, chiar laudat in evaluari, doar ca cineva nu agreaza ideea de a ma ajuta si muta din echipa respectiva.
Pot sa fac ceva pe cale legala...chiar sunt disperat, nici nu vrea sa plec, iar prin actiunea lor simt ca imi ingradesc dreptul la a avea o familie :-( ...pt ca posibilitati de a ma ajuta sunt doar ca e rea vointa!
Cred ca nu ati citit cu atentie ce am scris...din Ianuarie vb cu ei pe tema asta, la inceput m-au plimbat cu promisiuni si spre final s-au facut ca ploua...generalizez atata timp cat nu exista o protectie la acest nivel...sau poate nu stiti dumneavoastra!
DVS ati mentionat ca lucrati intr-o companie mare... incercati sa va analizati cazul din pozitia angajatorului... " Azi se adreseaza Alexander,maine Ionescu,poimane Petrescu.... ce fac eu ca angajatorul cu toti tatici ai societatii?" Haideti sa fim seriosi,cu totii avem familii, toti avem copii si toti ne descurcam cumva..
Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare.
In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal acordat, se majoreaza cu 10 zile lucratoare. In plus,
conform OUG 124/2011, publicata in Monitorul Oficial din 30 decembrie 2011 prevede ca o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului sa fie alocata celuilalt parinte. In caz contrar dreptul de a beneficia de respectiva luna de concediu se pierde. Acesta prevedere se aplica tuturor celor care devin parinti dupa data de 1 Martie 2012.
Respectiva luna de concediu poate fi luata in orice moment in perioada de 2 ani, respectiv de 1 an a concediului.
Cred ca din informatia precizata, veti gasi putin timp pentru rezolvarea problemei dvs.
Cu tot respectul dna. zinaida dar sunteti pe langa...iar ceea ce spuneti dumneavoastra nu are treaba cu realitatea, dar sunteti specialist in resurse umane si e de inteles.
Eu nu am cerut tratament preferential...eu am cerut, fortat si de situatia familiara dificila, dupa multi ani pe post si rezultate bume o schimbare de job care sa ma aduca in acelasi timp in partea de 80% din firma care lucreaza pe un alt program...dar pentru ca lucrez cu oameni ca dumneavoastra incep sa ma lovesc de mentalitatea pur romaneasca "daca il ajut pe asta incepe revolutia"...spun pur romaneasca pt ca am lucrat cativa ani in UE tot in cadrul unor companii mari si nu se punea niciodata problema ca firma sa nu asculte si sa nu rezolve pe cat posibil problemele angajatilor, dar na strainul stie ca un angajat stresat nu e productiv...pe cand romanul considera stresul un bun catalizator! #-o
1. Raspunsul colegei @zinaida este o varianta la rezolvarea problemei dvs. si nu este pe langa subiect.
2. - Dvs. ati vrea sa va dam o solutie prevazuta legal si vi s-a spus ca nu exista.
- Totul depinde de intelegerea dintre dvs. si angajator, de relatiile dintre dvs. si angajator, de prevederile din contractul colectivd e munca sau din regulametul intern.
3. Statul nu poate interveni, in asemenea cazuri, in rezolvarea unor dispute intre salariat si angajatorul privat.
4. - Spuneti ca ati lucrat in UE si ati gasit intelegere acolo la angajatori.
- Pai, multinationala asta nu este condusa tot de cetateni din UE? De ce nu gasiti intelegere la ei?
- Eu cred ca motivele refuzului sunt cu totul altele.