avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista cai legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista cai legale?

Buna seara,

Lucrez intr-o companie mare, multinationala, si recent intampin o problema care o dezbat cu sefii de mai bine de 8 luni!

Recent sotia a nascut cel de-al 2lea copil...peste o saptamana voi incepe sa-mi duc copilul cel mare( aproape 3 ani) la gradinita...ceea ce inseamna ca tot eu il voi recupera. V-a merge la o gradinita de stat, deci un program nu prea flexibil...si aici incep problemele mele.
Am cerut in companie sa fiu relocat pe un post cu program 08h00-16h30...exista posibilitatea fara prea mari eforturi(80% din compani asa lucreaza) , am si vechime pe postul in care activez doar ca nu se vrea si punct. Postul pe care sunt are un program in ture, in intervalul 08h00-20h00, deci copilul meu trebuie sa vina singur acasa, rude nu am la care sa apelez, iar sotia e cu cel de cateva saptamani.
Nu sunt un angajat problema, chiar laudat in evaluari, doar ca cineva nu agreaza ideea de a ma ajuta si muta din echipa respectiva.

Pot sa fac ceva pe cale legala...chiar sunt disperat, nici nu vrea sa plec, iar prin actiunea lor simt ca imi ingradesc dreptul la a avea o familie :-( ...pt ca posibilitati de a ma ajuta sunt doar ca e rea vointa!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 16:47, 8 Septembrie 2013
Imi pare rau, am incercat sa va dau un sfat pentru a castiga ceva timp...
Va dau toata credinta ca sunteti un salariat foarte bun, dar sunt cazuri cand angajatorul nu are posibilitate de a va sprijini si asta nu insemna ca nu va aude si nu doreste...
eu personal, am fost nevoita sa-mi platesc o vecina pensionara ca sa-mi ia copilul de la gradi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul paternal ervin8571 ervin8571 Legea 210/1999 a concediului paternal prevede un concediu paternal de 5 zile lucratoare (a nu se confunda cu concediul de crestere a copilului, care poate dura ... (vezi toată discuția)
Zile libere acordate sotului la nasterea unui copil CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne ajuta pe mine si pe sotul meu cu o lamurire privind zilele libere acordate de catre angajator la nasterea unui ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal saracristiana saracristiana Buna ziua ! As dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de 5 zile de concediu paternal dupa nasterea fetitei. Mentionez ca lucrez la o firma privata. Eu ... (vezi toată discuția)