avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - deplasare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - deplasare in strainatate

Buna ziua,

In cazul in care un angajat a efectuat o deplasare in strainatate, pentru o perioada mai lunga de timp in cadrul careia i-au fost asigurate: transport, cazare si masa insa fara a se preciza valoarea diurnei/zi (desi aceasta este reglementata prin lege) este posibil ca diurna primita efectiv sa fie mai mica decat valoarea legala?

De asemenea, in cazul in care, in strainatate au fost efectuate ore suplimentare atat in timpul saptamanii cat si in timpul weekendurilor (muuulte ore), acestea sunt platite? Care este metoda de calcul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: psh , utilizator 08:54, 20 Octombrie 2014
Asta si in cazul in care c.i.m este intocmit ilegal iar instanta aproba nulitatea contractului
Nu are cum sa se aplice legea cea mai favorabila , atat timp cat c.i.m. i se aplica Codul Muncii din tara.

Poate nu m am facut inteles , daca c.i.m este nul,salariatul roman angajat la o firma din Ro,efectuand o munca intr un alt stat UE, cum se vor calcula drepturile salariale..in special orele suplimentare ...? Salariatul a muncit chiar daca s a constatat ca a facut o sub un contract ilegal si trebuie platit..
Chiar daca ne dati detalii trunchiate, raspunsul este acelasi , drepturile se calculeaza dupa legea romana .

Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
Va multumesc..
Nu sunt trunchiate...am pus intrebarile aici,deoarece era acelasi caz..am facut doar completari ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna sau cum sa o numesc? puprazvan puprazvan Buna seara. As vrea sa stiu in codul muncii si mai exact la care lege sau daca exista o lege prin care codul muncii obliga daca pot spune asa o societate ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimintare in perioada delegatiei alice27 alice27 Buna seara, Imi puteti spune care ar fi modalitatea de plata a orelor suplimentare in perioada delegatiei? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ecvadan ecvadan Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca se pot plati ore suplimentare in delegatie, mentionez ca se plateste diurna, daca se poate as avea nevoie si de suportul ... (vezi toată discuția)