avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am sanse la incredintare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am sanse la incredintare?

In urma cu putin timp relatiile dintre mine si sotie s-au deteriorat,ea gasindu-si pe altcineva (acesta fiind si adevaratul motiv al deteriorari relatiilor dintre noi).Dupa ce am facut incercari de reluare a vietii de familie fiind dispus sa trec cu vederea mai ales de dragul copului minor si datorita faptului ca imi iubeam sotia (fiind casatoriti de mai bine de 10 ani)ea a ales sa divorteze.Ok,asta este ,ma resemnez.Dar urmeaza si custodia:aici a-si vrea sa stiu ce sanse am ca tata sa castig iar daca cineva ma poate ajuta in acest sens.daca pana acum 3 luni nu prea aveam ce sa ii reprosez mamei in privinta copilui de atunci incoace situatia s-a schimbat.Durerea cea mai mare este ca in cazul castigari custodiei de catre ea vrea sa imi mute copilul din oras.
deci ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:20, 26 Martie 2009
Indiferent de modul in care ganditi,spre pozitiv,indiferent de practicile instantelor sau de orice probleme ar mai aparea,situatia ramane aceiasi si datoria dvs.de parinte la fel.Un sfat care ar putea sa nu va convina.In loc sa va cainati ,si sa pozati intr-o victima,indiferent de dragostea dvs.pentru minor,pe care nimeni nu o tagaduieste aveti o datorie fata de acesta de la care nu trebuie sa abdicati in nici un fel.Peste ani de zile copilul dvs.va intelege si va va aprecia.Pana acum trebuie sa inteleaga ca tatatal sau este un barbat las care nu ia viata in piept,care la prima adiere se demoralizeaza si vrea sa isi curme zilele?.Eu cred ca va inselati si ca trebuie sa aveti o alta abortdare constructiva si profitabila pentru minor.Daca nici acum nu ati inteles si continuati sa va plangeti de mila,in loc sa intreprindeti ceva nimeni nu are ce sa va mai spuna.Lasati deoparte supozitiile si autosugestia negativa si actionati.Intre a intelege o situatie si a smulge lacrimi si compasiune este o diferenta enorma.:((Ei,bine nu smulgeti lacrimi unor oameni care si-au tocit ani de zile coatele prin salile tribunalelor.Este ultima mea interventie in acest sens si va sugerez pentru binele dvs. sa mergeti la un psiholog pentru a incerca, cu ajutor profesionist,sa aveti o alta abordare:(
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
dorians a scris:

parerea este (repet) ca o sa va izbiti de practica instantelor care in mod obisnuit acorda mamei custodia minorului mai ales cand acesta are o varsta atat de frageda si nu poate sa fie ascultat. Chiar daca in mod rational considerati atat dvs cat si multe alte persoane ca ar trebui sa obtineti custodia in practica nu este chiar asa. Recomandat este sa gasiti un specialist in dreptul familiei si astfel de probleme, preferabil cu o experienta notabila.
Mult succes!


Problemele aratate sunt de luat in seama.
Cea mai mare problema insa este aceea ca nu prea puteti gasi specialisti in incredintarea minorilor catre tati intrucat modul in care se judeca aceste procese sub aspectul lipsei de impartialitate al instantei ori sub aspectul solutiilor pronuntate este de-a dreptul descurajant.Trebuie sa aiba nervii de otel atat avocatul cat si clientul tata.
Doar cei care au nervi de otel pot rezista la ceea ce se intampla in astfel de procese.
Si dupa un timp, nervii trebuie sa devina din titan intrucat se pot uza.Titanul este mult mai rezistent.
Din acest motiv este foarte greu de gasit un specialist in prezent intrucat totul pare o lupta cu morile de vant.

Important este sa aveti rezistenta de a putea sa va judecati si sa obtineti un drept de vizita, asta in cel mai rau caz.
Si daca tot va judecati va trebui sa solicitati si dvs. incredintarea (custodia) minorului.
Dreptul de a lua minorul la domiciliul dvs il puteti obtine dar e mult de furca intrucat la o vorba aiurea aruncata de mama sau de avocatul ei, dvs. va trebui sa dovediti ca nu este asa, ori sa va dovediti la modul cert propriile sustineri.
Asa cum va mai ziceam, viata e o lupta si tocmai ati intrat in ea.Nu cred ca o sa aveti timp sa va impuscati.
Oricum nu peste mult timp se va modifica legea si instantele vor fi nevoite sa priveasca cu mai mare atentie drepturile tatalui si drepturile minorului, in sensul ca un copil are doi parinti si nu numai unul.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Titlul subiectului suna a santaj sentimental, desi ar putea arata si o persoana sensibila. Totusi, daca va impuscati sa nu luati copilul cu dv – s-au mai vazut cazuri...
Mergand pe acest principiu nu veti avea vreo sansa in fatza instantei, judecatorul va putea gandi ca sunteti usor labil psihic si copilul nu e in siguranta alaturi de dv.
Mai departe... Copilul in varsta de 3 ani si 6 luni... Mama nefiind, practic, "pericol” pt copil – ci doar ametita de hormoni – poate avea grija de copil. Chiar daca scrieti ca a fost plecata 3-4 zile (consecutiv?) la noul iubit nu inseamna – automat – ca si-a neglijat copilul (stia ca e in siguranta alturi de dv)
Ea nu vrea sa VA mute copilul din oras... Eventual, vrea sa plece in alt oras luand si copilul cu ea. Aceasta exprimare "vrea sa imi mute copilul” va arata ca pe o persoana posesiva... si persoanele posesive nu prea au intelegere pt cei care atenteaza la ceea ce le... apartine... Dar de ce vrea sa plece? Noul iubit e din alt oras? Ea isi va gasi un loc de munca acolo unde se muta? Va trebui sa gaseasca o gradinita unde sa mai fie locuri – daca ar munci si ea, si noul iubit ar sta copilul singur? Functionarii de la autoritatea tutelara vor face o ancheta la... viitorul domiciliu al mamei (unde vrea ea sa creasca acest copil)... E dispusa la riscul de a pierde un loc de munca in aceste zile de... criza? Bani mai putini inseamna, de regula, certuri – in cele mai multe familii. Ea il cunoaste pe acest barbat de putin timp – e chiar asa sigura ca a pasit in Paradis?
Poate orgoliul o determina sa divorteze... Poate nu ii place sa va auda spunand ca sunteti dispus sa ii treceti cu vederea "greseala”. Chiar sunteti?
Daca ea vrea sa aiba grija de copil presupun ca instanta nu va gasi ce sa obiecteze.. desi ar putea fi "acuzata” pt destramarea familiei. Nu stiu, insa, cat de mult iau instantele in considerare acest aspect (daca reusiti sa il dovediti ea ar putea spune ca nu v-a mai simtit aproape si atunci...).
Da, stiti cum e sa cresteti fara tata, dar un copil care creste fara mama va spune ca tot rau este... In cazurile de divort copiii au cel mai mult de suferit, indiferent cum se inteleg parintii in fatza instantei.
E aiurea, dar cred ca mama va creste copilul in acest caz...

Inainte sa "trageti” in mine analizati ceea ce am scris si, poate, gasiti ceva care sa va fie de folos... Sunt doar un anonim pe un forum (fara interes personal in cauza), care nu face decat sa va arate cam ce "obstacole” puteti intalni, chiar daca rudele ei sunt alaturi de dv.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Oricum nu peste mult timp se va modifica legea si instantele vor fi nevoite sa priveasca cu mai mare atentie drepturile tatalui si drepturile minorului, in sensul ca un copil are doi parinti si nu numai unul.

avocat Claudiu Lascoschi



Buna ziua

Puteti sa ne spuneti despre ce lege e vorba si in ce sens se va schimba?

Cu multumiri
Noile coduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Departe de copil, acum divort unk unk Ma gasesc intr-o situatie deplorabila si confuza. Locuiesc in Canada de multi ani, fiind plecat dinainte de '89 din Romania. Sotia a venit cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Divorþ ContSters78681 ContSters78681 Buna ziua, datele problemei sunt urmatoarele : iubitul meu urmeaza sa divorteze, dar doreste sa ii lase fostei drepturi asupra copilului - drepturi de ... (vezi toată discuția)