avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces verbal de negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces verbal de negociere CCM

va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de negociere a CCM si finalizare a negocierii .
multumesc
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 21:33, 18 Ianuarie 2014

Multumesc f mult pt promptitudine.
Mai am o intrebare.Convocatorul va trebui intocmit cu cel putin 45 de zile inaintea expirarii ccm-ului?Noi asa am facut, sa-mi spuneti daca am respectat termenele.Am facut convocatorul pe 2 oct 2013 si am precizat in el sa avem dovada pv cu alegerea reprez sal pana pe data de 22 oct 2013, apoi pe data de 28 oct intalnirea pt stabilirea calendarului reuniunilor.In aceasta ultima data am si incheiat PV de negociere ccm.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Asa cum este prevazut in lege, angajatorul sau organizaţia patronală iniţiază negocierea colectivă cu cel puţin 45 de zile calendaristice înaintea expirării contractelor colective de muncă sau a expirării perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate în actele adiţionale la contractele colective de muncă.

Cand expira vechiul ccm?
freeelis a scris:

Asa cum este prevazut in lege, angajatorul sau organizaţia patronală iniţiază negocierea colectivă cu cel puţin 45 de zile calendaristice înaintea expirării contractelor colective de muncă sau a expirării perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate în actele adiţionale la contractele colective de muncă.

Cand expira vechiul ccm?

a expirat pe 2 decembrie
Initierea negocierilor trebuia sa demareze cel mai tarziu la data de 17 oct.2013.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, deci convocarea salariatilor trebuia facuta inainte de aceasta data nu?Iar pe 17 oct trebuia sa incepem negocierile ccm.Dar nu am vazut scris in lege cu cate zile putem face convocatorul inaintea implinirii termenului de 45 de zile.Semnarea procesului verbal in care se precizeaza ca nu se incheie ccm, se poate face chiar in aceiasi zi in care partile s-au intalnit pt negociere, cum a-ti spus data de 17 oct?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua si LA MULTI ANI ! Am o intrebare , firma la care lucrez are CCM valabil pina in mai 2014, dupa aceasta data ce se intimpla, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Termene negociere ccm Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu calcularea termenelor privind negocierea CCM (expira in 30 nov), negociere la initiativa angajatorului. Nu reusesc deloc, ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)