avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La reabilitarea blocului, este legal sa considere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La reabilitarea blocului, este legal sa considere AC-ul deseu?

Domnul administrator al blocului nostru ne-a anuntat aseara la ora 19 ca in doar 3 zile (2 de weekend) incepe reabilitarea termica a blocului si ca ori singuri, ori sunam la un numar dat de dansul, trebuie sa demontam aerul conditionat si alte accesorii pe care le avem pe fatada. Acum stau si intreb, cat de legal este ce spune dansul in alt anunt:
Lucurile demontate de catre constructor vor fi considerate deseuri.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:10, 24 Septembrie 2013
Doamna, ca sa nu aveti probleme, chemati pe cineva de specialitate sa vi-l demonteze si scapati de grija.
Cu contract sau fara contract de la primarie, "paza buna trece primejdia rea".
E important de stiut in ce sector domiciliati, in cazul in care sunteti din Bucuresti. Administratorul sau presedintele, trebuie sa aiba un raspuns scris prin care este anuntat in ce anume consta procesul de reducerea consumurilor energetice pt.incalzirea ap. Nu va ganditi ca cei de la ,,reabilitare" cum ajung langa bloc se si napustesc pe agregatul ap.de.aer conditionat. Ar trebui intai sa monteze schela, lucru pe care il vedeti. Ar mai fi o problema dupa cate am inteles... daca agregatul este scos complet din racord, se pierde freonul. La blocul meu, nu s-au deconectat si au stat tot timpul pe schela. Intelegeti ca daca grosimea blocului se mareste cu 10 cm.polistiren+masa de spaclu+vopseaua decorativa, suportii AC trebuie sa fie prelungiti sau inlocuiti.
Toate cele bune,
Cornelusha
Acum am citit si eu link-ul. Chiar sunt curioasa - locuiti in sectorul 1? As putea sa va dau mai multe amanunte, doar in acest caz. De la un sector la altul difera procedura insa, O.U.G.nr.18/2009 este una. Cititi-o si poate gasiti ceva ce v-ar putea ajuta.
Reabilitarea termica este optionala nu obligatorie. Nimeni nu va poate vâri pe gat un serviciu. Daca cumperi un serviciu ai niste clauze. Nu le respecta, pa.
De ce trebuie sa il demonteze? Nu pot/nustiu sa lucreze pe langa AC? Ce meseriasi sunt aia sau ce interese acopera administratorul? se poate placa si pe langa aparatele exterioare existent , mai ales ca acestea sunt amplasate pe proprietatea personala a dvs....

Alte discuții în legătură

Ce face parte din partile comune ale blocului ContSters13909 ContSters13909 Un reprezentant al P. sect 2 sustine ca ferestrele unui apartament fac parte din partile comune ptr. ca sunt parti exterioare ,ca si pereti, ai blocului. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate romandorin romandorin -sunt proprietarul unui apartament la parterul unui bloc.am drept de proprietate sau folosinta asupra terenului din imediata vecinatate a apartamentului meu,la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)