avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La reabilitarea blocului, este legal sa considere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La reabilitarea blocului, este legal sa considere AC-ul deseu?

Domnul administrator al blocului nostru ne-a anuntat aseara la ora 19 ca in doar 3 zile (2 de weekend) incepe reabilitarea termica a blocului si ca ori singuri, ori sunam la un numar dat de dansul, trebuie sa demontam aerul conditionat si alte accesorii pe care le avem pe fatada. Acum stau si intreb, cat de legal este ce spune dansul in alt anunt:
Lucurile demontate de catre constructor vor fi considerate deseuri.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:10, 24 Septembrie 2013
D-na !!!! Postarea aceea pe care mi-o atribuiti mie nu este conceptia mea, ci este copiata din HG 1588 ! Nu am scos-o de la mine din joben! Daca vreti dvs ca tot ce este in afara apartamentului sa fie proprietate comuna va priveste personal, desi chiar si cota indiviza din proprietatea comuna inseamna altceva....Iar subiectul era cu totul altul, desi l-ati schimbat dvs si dl."dinafara" care scrie cuvintele precum se exprima. pana acum au demontat aia si AC-ul petentului de pe suprafata cladirii, fie aceasta proprietate privata sau comuna...
O definitie a proprietatii comune, mai completa si mai usor de inteles, chiar si pentru unii avocati, se regaseste chiar in codul civil:

Art. 649

Părţile comune

b) fundaţia, curtea interioară, structura, structura de rezistenţă, pereţii perimetrali şi despărţitori dintre proprietăţi şi/sau spaţiile comune, acoperişul, terasele, scările şi casa scărilor, holurile, pivniţele şi subsolurile necompartimentate, rezervoarele de apă, centralele termice proprii şi ascensoarele;

Definitia populara, mentionata si aici este foarte buna:
Proprietatea comuna este tot ce nu este proprietate individuala.

Si rog pe domnul autointitulat avocat sa ne prezinte un singur caz, din cele multe, in care instanta a sanctionat proprietarul apartamentului pentru daunele provocate de parti de fatada cazute.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
grandanat, utilizator
Imi pare rau domnule "avocat", daca chiar sunteti ceea ce pretindeti! Dar nu a deviat nimeni discutia in afara de domnia voastra! Eu, chiar cu exprimarea mea "precara", tot am dat sfaturi legale si, sper eu, utile. Dvs. v-ati "aprofundat" in ceva ce nu stapaniti.
Mai ganditi-va cine a fost amendat acum 2 ani, la blocul din Colentina la care s-a prabusit o portiune din fata blocului!
"Asociaţia de proprietari a unui bloc de pe ªoseaua Colentina din Capitală a fost amendată cu 7.000 de lei pentru că nu a întreţinut faţada imobilului, după ce sâmbătă s-a desprins o bucată de tencuială, precum şi cu 20.000 de lei pentru curăţirea zonei de moloz."
@avocat polloctav

N-ati citat din nicio HG 1588/2007 deoarece asemenea exprimare nu exista in HG.
Citatul l-ati luat din REGULAMENTUL-CADRU al asociatiilor de proprietari
CAPlTOLUL I - Dispozitii generale, definitii
Art. 1.
........................
Proprietatea comuna include toate partile proprietatii care sunt in folosinta comuna, ca: terenul pe care este construita cladirea, curtea inclusa, fundatia, structura de rezistenta, acoperisul, terasele, cosurile de fum, scarile, holurile, pivnitele, subsolurile, casa scarii, tubulatura de gunoi, rezervoarele de apa, ascensoarele........

Cine vrea sa vada citatul il poate cauta pe Google. Invocati legi in vigoare, nu regulamente stravechi care circula pe internet.
Ca regulamentul seamana cu legea, o fi semanand, dar nu este legea in vigoare.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce face parte din partile comune ale blocului ContSters13909 ContSters13909 Un reprezentant al P. sect 2 sustine ca ferestrele unui apartament fac parte din partile comune ptr. ca sunt parti exterioare ,ca si pereti, ai blocului. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate romandorin romandorin -sunt proprietarul unui apartament la parterul unui bloc.am drept de proprietate sau folosinta asupra terenului din imediata vecinatate a apartamentului meu,la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)