Cum nu le-ati inclus dv.? Dar asta ce e? Nu e din postul dv.?
Proprietatea comuna include toate partile proprietatii care sunt in folosinta comuna, ca:
terenul pe care este construita cladirea, curtea inclusa, fundatia, structura de rezistenta,
acoperisul, terasele, cosurile de fum, scarile, holurile, pivnitele, subsolurile, casa scarii,
tubulatura de gunoi, rezervoarele de apa, ascensoarele, instalatii ale cladirii aflate in
folosinta comuna cu care a fost inzestrata cladirea in timpul constructiei sau cu care a fost
dotata mai tirziu de catre proprietari, ca de exemplu; canale pluviale, paratrasnete, antene,
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Amestecati lucrurile. Una-i casa unui singur proprietar, si sigur ca atunci zidurile in intregime - partea interioara si exterioara - sunt ale lui, si alta este un condominiu cu mai multi proprietari.
In al doilea rand art. 44 nu are niciun talc ascuns, ci spune despre cheltuielile care se impart pe cota-parte indiviza privind
proprietatea comuna, unde printre altele se enumera si
fatadele. Atat si nimic mai mult.
Dv. incercati sa impartiti firu-n patru cum ca e sau nu e ....
Sa vorbim clar si fara echivoc. Tot ce este in afara apartamentului, se cheama proprietate comuna, in afara de spatiul ferestrelor si al usii de acces in apartament.
Puteti consulta si acordul de asociere al mai multor asociatii si veti vedea acolo trecuta la proprietatea comuna fatada blocului.
Pentru ca altfel, dupa interpretarea dv. si zidul care desparte apartamentul de holul comun, casa scarilor, ar fi tot al proprietarului. Si nu este.
Sau zidul care desparte doua apartamente este in egala masura al celor doi proprietari. Poti sa-ti zugravesti peretele interior din apartament cum doresti, dar nu poti gauri zidul dintre cele doua apartamente, strapungandu-l din apartament in apartament ca sa-ti faci o nisa in perete, fara ca vecinul tau cu care imparti proprietatea asupra acelui zid sa fie de acord.
Astea sunt notiuni pe care atat proprietarii, cat si administratorii sau presedintii de asociatii, le cunosc foarte bine. Discutia de fata este aproape inutila daca nu descopeream o persoana care inca nu le stie si insista sa creada ca fatada este proprietate privata la condominii.