avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma-contabilitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma-contabilitate

Buna ziua,am si eu o intrebare as dori sa infiintez un srl cu asociat unic,obiect de activitate va fi contabilitate, imi puteti spune in afara de :

1 declaratie notar,specimen
2 contract de vanzare cumparare,comodat,inchiriere
3 acceptul as de proprietari
4 foaie varsamant
5 disp firma
6 act constitutiv
7 copie CI
8 declaratie model 2
9 cerere intreg in Reg Com
10 cerere vector fiscal

imi mai trebuie si altceva ? si care va fi codul CAEN va rog frumos, multumesc din suflet, a si inca o intrebare are leg studiile cu obiectul firmei?trebuie o diploma sau autorizare ?
Buna ziua daca se mai poate mai am o intrebare o sa fiu pe cat se poate de explicita ,am inteles ca nu se poate constitui firma de conta ptr ca asociatul nu este expert contabil,dar daca face consultanta se poate? si o intrebare legata de actul consitutiv eu urmez a lucra cu aceea firma si daca sunt trecuta in actul constitutiv sub semnatura privata pot face eu actul?sau treb legalizat neaparat de un avocat?sau imputernicire ? si care ar fi codul ptr consulatnta contabilitate?
Mai ales consultanta contabila nu poate face.Poate face doar contabilitate primara, dar si aici e un pic cam cu semnul intrebarii.
Raspunsurile tuturor sunt incomplete.

Daca doresti sa infiintezi o societate comerciala care sa opereze in computer evidentele/inregistrarile contabile (adica o firma de contabilitate), nu ai nevoie de nici o autorizatie speciala, studii speciale sau asociat expert/contabil autorizat.
Este suficient sa folosesti codul de
- consultanta de afaceri;
- operare si intretinere baze de date;
- alte activitati de informatica.

Nu iti trebuie absolut nimic.
90% din contabilitate este tehnica/contabilitate primara, operatiuni informatice de rutina.

Nu trebuie sa scrii in factura urmatoarele:
consultanta contabila/expertiza/asistenta fiscala/consultanta fiscala.
Dar toata lumea le trece sub "consultanta de afaceri".

Prin urmare, poti face linistit contabilitate.

Daca mai ai si un colaborator contabil autorizat sau expert sau consultant fiscal atunci cind este nevoie (foarte rar), este perfect.
Nu iti mai trebuie nimic.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
ContSters51068, utilizator
multumesc mult, am trecut la cod caen 7022
90% din contabilitate este tehnica/contabilitate primara, operatiuni informatice de rutina.

sper ca glumiti!
Prin urmare, poti face linistit contabilitate.

Ce inseamna pentru dvs.contabilitate?
Daca mai ai si un colaborator contabil autorizat sau expert sau consultant fiscal atunci cind este nevoie (foarte rar), este perfect

Ce inseamna foarte rar?
Luminati-ma si pe mine ca am senzatia ca am invatat 4 ani de facultate si vreo 2 de stagiu la experti si auditori degeaba, cand de fapt, puteam sa invat bine tastele la calculator si bagam repede multe date, apasam enter si iesea toata situatia contabila.X-(

Alte discuții în legătură

Infiintare firma pot infiinta o firma de evidenta si consultanta in contabilitate eu fiind numai contabil? (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Intocmire si semnare bilant NYKOL NYKOL Buna ziua, As vrea sa-mi spuneti daca un expert contabil membru activ al CECCAR care nu este inregistrat la DGFP ca PFA poate incheia contract de prestari ... (vezi toată discuția)