avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de Protectie - procedura obtinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de Protectie - procedura obtinere

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ordinul de protectie?
Se completeaza o cerere tip si o alta cerere de chemare in judecata? Deoarece in cererea tip nu exista rubrica pentru datele paratului.
Cererea tip se completeaza tot in 2 exemplare?
Daca cer aparator din oficiu ca si reclamant, cum pot lua legatura cu aparatorul desemnat?
Daca mama minorului nu respecta hotararile de legaturi personale, ca si victima in cerere trec pe fiul meu iar eu la reprezentant?
Cererea se inainteaza la domiciliul victimei sau la domiciliul reprezentantului?
Multumesc mult anticipat !
Cel mai recent răspuns: iordachecristian , utilizator 16:03, 1 Octombrie 2013
@Martonze va rog, cititi cu atentie mesajele inainte de a raspunde, multumesc.

[..]3 luni de zile nu pot lua legatura cu fiul meu, desi acesta isi doreste si abia asteapta...

Din mesaj nu rezulta ca ar fi copilul reticent, iar daca isi doreste o relatie cu tatal, si-o doreste degeaba, ce sa faca copilul la 4 ani ?
Si da, ochii care nu se vad, se uita.. are grija mama de asta.
Sunt de acord ca nu plangerile penale sunt solutia pt rezolvarea problemei.

Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu copilul e problema ....Copilul vrea la mine si plange cand il duc inapoi, si ma intreaba ca dece sta asa putin la mine? Si dece nu poate sta mereu cu mine?...
Din pacate....singurul raspuns e ca asa vrea justitia si mama lui...
Din pacate nimeni nu tine cont de parerea copiilor....sunt niste "obiecte" cu care justitia face ce vrea...parca ar fi partaj bunuri comune....nu se poate imparti dar.....
Era mult mai bine pentru el daca vroia sa stea acolo, dar din pacate asta e si cauza pentru care mama lui incearca tot ce poate ca sa il vad cat mai rar....
Justitia romana nu o condamne niciodata o mama....si pana la urma daca ea ii face rau copilului nu trebuie condamnata? O mama poate face infractiuni fara sa fie trasa la raspundere?
Eu daca nu as duce o data copilul inapoi (desi in sentinta nu se specifica acest lucru, ca sunt obligat sa il readuc) cred ca ar fi si mascatii la usa, insa daca infractiunea e facuta de mama...se da NUP....
Deci sta cu dvs :), cat sta ? Daca sta si cu dvs inseamna ca aveti un program de vizita care se respecta.. sau cum altfel ati reusit sa luati copilul ?
Am citit cu atentie , dar sunt subiectiva, fiindca acest tip de declaratii imi este cunoscut si neacoperit in realitatea mea. :(
De fapt, nu toti taticii sunt la fel...
:( si taticii sunt diferiti intre ei si nici mamicile nu-s toate la fel. Sa acordam credit unui tatic ca vrea o relatie cu fiul, nu sa-i amarasca mama.

Alte discuții în legătură

Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele precious007 precious007 Buna ziua, As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)