avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inlocuire membri Consiliu Director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inlocuire membri Consiliu Director

In cazul unei asociatii, in care din 5 membrii, se doreste a fi inlocuiti 4 dintre ei, cu alte persoane, ce diligente trebuie sa fac si mai ales in ce ordine? Mentionez ca cei 5 sunt membrii ai consiliului director. Inlocuirea poate avea loc in cadrul unei hot AGA incare cei 4 isi inainteaza demisiile ? la punctul 1 ar trebui sa fie acceptati noii membrii, nu?
trebuie actualizat si actul constitutiv? depun la Judecatorie ceva? e necesara vreo legalizare?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:48, 6 Februarie 2014
La anumite categorii de operatori economici este expres reglementat cazul administratorului persoana juridica, acesta la randul lui desemnand o persoana fizica sa execite concret atributiile. La ONG-uri, in lipsa de text legal expres, consider ca din formularea OG 26 / 2000 si din anumite motive logice si practice, ar trebui ca membrii CD si cenzorul / comisia de cenzori sa fie persoane fizice.... daca membri ai asociatiei sunt PJ, e firesc ca acele persoane fizice sa fie alese din partea si la recomandarea unei persoane juridice membre, si sa se prevada un mecanism prin care de exemplu retragerea sprijinului de catre persoana juridica sa duca la pierderea calitatii de membru in acel organ a persoanei fizice in cauza, daca eventual nu ii acorda sprijin o alta peroana juridica membra ( asta ca sa nu fie un membru CD sau un canzor 100% ”la mana” unei peroane juridice membre, pentru ca un membru CD sau CC trebuie sa vegheze la interesele tuturor membrilor, nu doar la a celui cu care are o anumita afiliere formala sau de la care a avut sprijin cu ocazia alegerii sale...). SUnt din pacate multe ONG in care in organe figureaza persoane juridice, pentru ca multi judecatori au lasat sa treca orice aberatii de ei, si apar niste complicatii teribile in practica in aceasta cauza, blocaje si scandaluri, contestari....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi conducere pentru ong luc7v luc7v Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este ... (vezi toată discuția)
Problema juridica infiintare ong cfsoft cfsoft In cazul unei asociatii infiintata in baza OUG 26/2000, posibilii membri fondatori si-au exprimat initial verbal sau prin email dorinta de a participa la ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)