avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Tiberiu-Mihail Nițu, Procurorul General al României (discurs în cadrul Conferinței Extraordinare a Noilor Coduri Penale): ..."Ca jurist, nu doar format în spiritul ideilor sale, ci şi obişnuit cu rigoarea codurilor redactate sub coordonarea sa, nu îmi este uşor să mă împac cu o lege care prevede, în cuprinsul aceluiaşi alineat (art. 368 alin. 4 din Noul cod de procedură penală), că judecata are loc cu şi fără participarea procurorului, cu şi fără citarea părţilor. „Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei vătămate şi a părţilor. Contestaţia se judecă în 5 zile de la primirea dosarului fără participarea procurorului şi a părţilor”......
:yes:
geanina n a scris:

Tiberiu-Mihail Nițu, Procurorul General al României (discurs în cadrul Conferinței Extraordinare a Noilor Coduri Penale): ..."Ca jurist, nu doar format în spiritul ideilor sale, ci şi obişnuit cu rigoarea codurilor redactate sub coordonarea sa, nu îmi este uşor să mă împac cu o lege care prevede, în cuprinsul aceluiaşi alineat (art. 368 alin. 4 din Noul cod de procedură penală), că judecata are loc cu şi fără participarea procurorului, cu şi fără citarea părţilor. „Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei vătămate şi a părţilor. Contestaţia se judecă în 5 zile de la primirea dosarului fără participarea procurorului şi a părţilor”......
:yes:

Pai daca domnul Nitu nu are cont pe avocat.net....se lamurea si dumnealui cum sta treaba cu articolul ala, ce e asa de ilogic? :D :hammer:. Am inteles ca voiau ca din text sa reiasa ca in sedinta in care se pronunta incheierea (in care se poate suspenda judecata)participa procurorul si ca la judecarea contestatie nu participa, dar a iesit o "struto-camila". Abea astept sa apara comentariile pe cod sa vad ce parere au autorii.
Da, vor fi utile si comentariile, dar in instanta legea e cea care conteaza. Luand pur practic, daca trebuie sa judeci o cauza si tu nu poti sa intelegi legea si se poate interpreta textual, nu cu alte explicatii sau adaugiri, in 2 feluri contradictorii...e pur si simplu groaznic. Din fericire eu unde nu pot sa inteleg absurdul situatiei, deocamdata il evit si trec mai departe. Pe riscul meu, dar na, decat sa caut sens unde nu este, mai bine imi pastrez mintea in siguranta. Eu sper mai mult la modificari decat la coduri comentate, pentru ca nu stiu cat consens o sa fie si in ele, cu atatia autori pe piata.
Adica mie mi s-a parut mereu legea interpretabila, acum trece de la interpretabil la absurd. Sper ca noi, ca grefieri, vom urma instructiunile superiorilor unde dam de lucruri ciudate. Sper. Ca sa existe o aplicare unitara si etc.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
rosa_weigand, utilizator
cristina1990 a scris:

:D DahliaNoir nu prea ai mai scris nimic...nici pe forum nici pe FB. Cum sta treaba la tine? Eu m-am apucat sa-mi fac niste scheme la penal sa pot retine mai bine toate drepturile si obligatiile.Ma gandesc sa imi scriu in paralel si institutiile comune de la civil si penal...sa nu ma incurs cu citarea, stramutarea etc.

Sunt in stadiul in care nu am invatat tot..cu atat mai mult si in plus :)) Invat, inca n-am terminat procedura penala.. desi sigur m-a terminat ea pe mine. Nu prea am mai zis nimic pt ca nu aveam ce ..tematica mi-e clara, nelamuriri in materie nu am (cel putin nu pana acum) ori sa intru in polemici inutile cu unul si altul ..chiar nu are rost chiar daca renunosc ca unii ma scot din minti cu ce zic. (gen "ce bun sunt ..stiu tot, le stiu pe toate""). Apoi realizez ca-i doar stresul si emotiile dinainte de exam..si ma linistesc.
Eu incerc sa nu ma complic.Sa caut chichite acolo unde nu sunt.. sau sa insist pe chestii controversate.Si personal caut sa nu amestec civilul cu penalul..la mine nu ar merge. La altii..tot ce e posibil.
DahliaNoir a scris:

cristina1990 a scris:

:D DahliaNoir nu prea ai mai scris nimic...nici pe forum nici pe FB. Cum sta treaba la tine? Eu m-am apucat sa-mi fac niste scheme la penal sa pot retine mai bine toate drepturile si obligatiile.Ma gandesc sa imi scriu in paralel si institutiile comune de la civil si penal...sa nu ma incurs cu citarea, stramutarea etc.

Sunt in stadiul in care nu am invatat tot..cu atat mai mult si in plus :)) Invat, inca n-am terminat procedura penala.. desi sigur m-a terminat ea pe mine. Nu prea am mai zis nimic pt ca nu aveam ce ..tematica mi-e clara, nelamuriri in materie nu am (cel putin nu pana acum) ori sa intru in polemici inutile cu unul si altul ..chiar nu are rost chiar daca renunosc ca unii ma scot din minti cu ce zic. (gen "ce bun sunt ..stiu tot, le stiu pe toate""). Apoi realizez ca-i doar stresul si emotiile dinainte de exam..si ma linistesc.
Eu incerc sa nu ma complic.Sa caut chichite acolo unde nu sunt.. sau sa insist pe chestii controversate.Si personal caut sa nu amestec civilul cu penalul..la mine nu ar merge. La altii..tot ce e posibil.

De acord cu tine, Dahlia...:)

Apropos de stresul examenului, pe mine m-a bantuit un cosmar azi-noapte...dadeam grila, si ma uitam la foaia de examen ca la masini straine, nu stiam sa raspund...#-o

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)