Nu vreau sa fiu nici cinic şi nici să descurajez pe nimeni, dar dacă ne facem iluzii că nu vom fi mulţi, gresim! Cineva ar fi afirmat în jur de 1.000 de concurenţi. Nu am veleităţi de oracol, dar eu cred, repet cred ca vom fi cel putin 16 pe loc, dacă nu şi mai mult. Aşa cum bine a spus o colega, eu va spun din experienta mea. Am dat anul trecut, deci am o oarecare experientă (bănuiesc ca sunt colegi care au dat de mai multe ori) şi spun cu certitudine. La SNG nu ai întrebări grilă care să te pună în faţa unor probleme de intrepretare, ca să înveţi logic. La examenul asta se dă punctual şi clar. Ex. cine nu poate avea caliatea de martor. Cel care menţionează toate persoanele ia, faţă de cel care nu le menţionează pe toate. ªi vă mai spun că sunt colegi foarte bine pregătiţi. Sa dea Dzeu ca fiecare să şi indeplinească visul şi de a intra. Baftă la toţi colegii.
Si eu consider tot asa.Mai ales la pr penala..sigur nu vor fi intrebari capcana avand in vedere ca e nou intrata in vigoare si inca sunt aspecte interpretabile. O oarecare logica trebuie sa ai in invatat..dar retinerea cat mai complet si aproape de forma legii o sa faca diferenta.
Stiti la o adica, nu conteaza cat de multi candidati sunt, nici cat de bine pregatiti sunt ceilalti, conteaza ca tu(ca si candidat) sa te duci cat mai bine pregatit,cat de bine poti. Eu zic sa nu ne mai gandim la asta, ar fi un stres in plus ... poate x a invatat mai mult, y stie procedura penala foarte bine, si eu deabia o incep, etc... Am simtit si eu stresul asta la inceput, pana mi-am dat seama ca ma incarc negativ, ca imi afecteaza puterea de concentrare,dispozitia.. eu asa vad lucrurile. Invatati, invatati, invatati ca asa reusim. Eu m-am retras si din discutiile de pe grup, fiindca bateau apa in piua cu tot felul de interpretari ilogice..ca daca nu e specificata exceptia, ca daca/parca/poate...chestii care tin de logica,dar totusi.."daca" .. nici nu ma mai compar cu altii, ca unii dorm 5 ore pe noapte si restul zilei invata ca robotii..eu personal nu pot,daca nu ma odihnesc, sa invat. nu dau randament! nici nu mai spun cat am avansat cu invatatul, ca fiecare isi da cu parerea....mai ies si la un suc..ca nu sunt robot...Concentrati-va pe ce aveti de facut si de invatat,nu pe ce fac si cat invata ceilalti! Fiindca oricum, persoanele cu adevarat foarte bine pregatite..stau in umbra,nu fac tamtam pe grup/forum cat stiu ei, nu se lauda,se plang,etc., ei se concentreaza pe ce au de facut...invata!
Ca nu intelegi ceva, si ceri inca o parere, asta e de bine. Multa putere de concentrare, si liniste sa puteti invata!
(Imi pare rau daca sfaturile mele nu sunt considerate cumva pertinente!)
Contestatia se judeca la instanta ierarhic superioara FARA procuror si parti, iar executarea extradarii(pe care contestatia nu o suspenda) se judeca in sedinta publica CU procuror, partile si persoana vatamata!