avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
rosa_weigand a scris:

Nu prea. Ar fi bine sa suni sa-i intrebi, dar daca aveau calitate de curstant SNG nu se mai aplica treaba aia cu un an, era tot 6 luni. Cred ca se organizeaza direct pe post si un an automat esti debutant, se presupune ca te si invata ceva pe acolo, dar nu cred ca iti dau si atestatul ala de la SNG, nu ca te-ar ajuta la ceva...

Rosa cum sa nu se mai aplice "treaba aia cu un an" ? De unde ai informatia asta ? Textul de lege spune altceva. Eu maine am examen si chiar am invatat treaba asta... Chiar si cand dai direct pe post urmezi o formare timp de doua luni, doar ca formarea are loc direct in cadrul parchetul/instantei la care ai dat concursul, dar e tot sub indrumarea personalului de instruire SNG...

Vladdy25 a scris:

Am citit da,precum si Hotararea nr 173/22.03.2007 care zice la articolul 3 din cap 1 ca si cei cu studii superioare de alta specialitate au dreptul la admitere separat fata de cei cu studii juridice.Dar intrebarea mea este s-a organizat asa ceva in ultimii ani ,o astfel de admitere pentru ca eu am vazut pe siteul sng ca in ultimii ani a fost admitere doar pentru cei cu studii superioare juridice.

Mda...cu placere ! Nu am facut altceva decat sa raspund la intrebarea ta, asa cum era ea formulata ! Ai intrebat DACA SE POATE da admitere...nu CAND SE ORGANIZEAZA eventuale concursuri pt cei care nu au studii superioare jurice ! Iar eu ti-am spus ce scrie in lege, unde scrie clar negru pe alb ca se poate dar nu se precizeaza cand se organizeaza...

Ok,multumesc.
Calmeaza-te! Da, legea spune asta. Si da, indrumare direct pe post de la profesorii SNG, eu n-am zis altceva. Ceea ce spuneam e ca din practica din ultima vreme, nu s-a organizat scolarizare si examen la fel ca pt studii superioare juridice si pt celelalte categorii. Si ziceam ca dovada ca este alt sistem este ca dureaza un an, fata de 6 luni, fiind clar o chestiune diferita si separata.
Nu incercam sa intru intr-o discutie pe teoretica, ca eu nu am atat de proaspata materia, dar am prieteni care au pus aceeasi intrebare si m-am aflat in situatia de a le da acelasi raspuns: ca ei probabil nu or sa "faca SNG" ...si sa se pregateasca pt examenele pe post direct.
Din acelasi motiv ii spuneam sa si dea telefon, ca acolo ii spun direct optiunile care il intereseaza pe el si nu-l lasa sa caute prin legislatie pana cedeaza pt raspunsul la o singura intrebare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
rosa_weigand, utilizator
Sa avem cu totii multa bafta maine, sa fim linistiti si sa ne aducem aminte ceea ce invatam si sa ne auzim cu vesti bune dupa examen!! :luck:

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)