avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Greselile gramaticale si de scriere sunt taxate la examen. Citind forumul am observat ca sunt persoane care nu stiu cand sa foloseasca "ii" sau "iii" sau sa faca acordul subiectului cu predicatul.
Raluca Brumusescu a scris:

Greselile gramaticale si de scriere sunt taxate la examen. Citind forumul am observat ca sunt persoane care nu stiu cand sa foloseasca \"ii\" sau \"iii\" sau sa faca acordul subiectului cu predicatul.

nu stiu cat de mult pot ei sa-si dea seama de greselile noastre gramaticale, la majoritatea subiectelor trebuia doar sa zici cate un cuvant, oricum majoritatea persoanelor nu stau sa verifice ce scriu pe forum, dar cand vine vorba de examen is mult mai atenti

eu de exemplu am facut clasele 1-8 la un colegiu maghiar, unde faceam 4 ore de lmb romana care erau ca limba straina, plus ca maghiara cu romana nu au nimic in comun cand vine vb de gramatica, liceul la un colegiu roman, si de fiecare daca cand nu stiam cum sa folosesc un cuvant, il inlocuiam, mi-a fost foarte greu mai ales in cls a 9-a, zici ca eram pe alta planeta :))

Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
scythe123, utilizator
Cei care am facut greseli gramaticale le-am facut pe spinarea noastra,de ce se agita atat colega noastra.
buuna!eu am dat pt prima data la SNG anul asta si sunt foarte dezamagita de modul de organizare al examenului, ca si marea majoritate presupun...de subiecte sa nu mai zic!am fost
foarte surprinsa cand pe la mijlocul examenului au intrat doua femei sa ne verifice in urechi de casti!!!!#-o La asta chiar nu ma asteptam!!!La mn nici nu s-a uitat...Eram ferm convinsa ca pe perioada exam. o sa aiba ceva aparate de bruiat, sau ceva de genul, nu ma pricep, pt k stiu ca magnetul acela nu se vede in ureche...Nu "s.a copiat" la mn in sala cum am m auzit pe forum k s.ar fi intamplat in alte sali,(dar sunt convinsa ca s-a intamplat treaba asta in alte sali, ii cred pe cei care au afirmat asta...) dar nici nu mi s-au parut cine stie ce exigenti cei care ne-au supravegheat, doar ca a existat bunul simt al colegilor, ca sa zic asa....chiar nu s-a vorbit delooooc,eu nu am vorbit cu nimeni!!!!!sau cel putin in zona in care am stat eu...:slap:( si ma refer inainte de examen, ca am intrat cu vreo ora si ceva inainte(in timpul exam nuuuu, in niciun caz nu s.a vb, doar ca eu vedeam in foile fetelor din fata mea, ca se vedea pur si simplu, nu tot, dar se vedea) Toti au fost fiecare pentru el, cum era si normal...Cand a zis cineva ca nu intelege ceva cu privire la un subiect, (adica la alea doua), supraveghetoarea "sefa" a inceput sa tipe si sa faca urat si a zis ceva de genul:"cum puteti sa puneti genul asta de intrebari?!?!? mai vreti sa fiti si grefieri cu studii superioare.." . Chiar eram convinsa ca o sa fie mare strictete, ca asa ar fi trebuit sa se desfasoare un examen ca asta! si???dezamagire maxima!!!mi.am luat concediu ca fraiera sa-nvat...sa nu mai zic ca a intrebat cineva pe forum "la posturile pt incadrare directa v-ati bagat?" , alea de s-au scos la tribunal, la jud sect 1 si parca la alte cateva instante...dar asta dupa ce a expirat perioada de inscriere...#-o. In concluzie, m-am stresat aiurea raaau de tot pt un examen care nu a meritat! un examen cu specific romanesc...o sa mai dau in viitor ca asta este, nu am alta varianta, dar in cazul in care o sa iau nush daca o sa ma mandresc, sau asa zic eu acum...nush daca ma intelegeti...as m avea muulte de zis dar deja am scris destul...sa vedem rezultatele maine!
Eu am fost verificata mio tras parul de pe ureche si s-o uitat la ureche,bineinteles ca nici vorba de ceva.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)