avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
chloe a scris:

Daca se fac aranjamente sau nu, nu ma intereseaza, un loc este al meu nu 100, iar ca sa il ocup trebuie sa fiu printre cei mai buni. Cum a zis si adriana, de ce nu luati atitudine atunci cand sesizati cazuri de genul acesta? Atitudine in scris, oficiala,

Cand sunt 1-2 locuri si nu 100..situatia se schimba.
Ce atitudine sa luam?
Posibilitatea de a face contestatie pentru nota propriei lucrari este conforma regulamentului de organizare. Nu scrie nicaieri ca nu se poate modifica nota cu pana la 5 puncte..dar daca nu-i reglementat clar aspectul asta prin regulamentul de organizare nu inseamna ca situatia nu da de banuit in conditiile in care sunt 2 corectori care nu ar trebui sa stie cu cat a notat celalalt lucrarea.Amandoi au gresit asa grav fix la aceeasi lucrare desi au corectat in paralel? Contestatie nu poti face decat pentru lucrarea ta.. nu si pentru a altuia deci nu avem cum sa aflam ce a scris persoana in cauza. O plangere la CSM prin care de ce ma plang ? Ca au desemnat 2 corectori care amandoi au gresit la notarea aceleasi lucrari cu 5 puncte?O sa-mi raspunda ca a fost o eroare care, conform regulamentului, poate fi remediata prin contestatia facuta de cel caruia ii apartine lucrarea..ceea ce s-a si facut.Temei legal nu exista in lipsa unor probe elocvente. Alte probe nu are nimeni dintre noi dar suspiciunea unei nereguli cred ca e rezonabila. In lipsa de probe nu prea avem ce sa face legal, oficial. Indiferent ca e neglijenta grava, ca a corectat un singur corector si celalalt doar a semnat fara sa se mai oboseasca pe lucrare..sau ca e frauda... tot grav imi pare avand in vedere ca vorbim de justitie.

Intreba cineva de ce vrem sa facem parte dintr-un sistem pe care consideram corupt.
Personal vreau sa fac parte din sistem si consider ca o sa respect legea si toate principiile morale.Asta nu inseamna ca nu realizez ca sistemul e imperfect. In masura in care o sa pot.. o sa incerc sa corectez si atitudinile colegilor mei pe care le consider impotriva legilor si deontologiei.Evident ca realizez ca nu o sa reusesc 100 %. Daca as refuza din start sa intru in sistem pentru ca -l consider corupt ar insemna sa nu am atitudine fata de ce ma inconjoara si nici vointa de a face ceva semnificativ pentru societate in ansamblul ei. Similara e si situatia de fata.Daca nu ma intereseaza decat bucatica mea si mi-e indiferent ca langa mine se fac nereguli..inseamna ca-s partasa la situatia ingrata in care se zbate justitia. Nu va doresc sa fiti cei mai buni si sa intrati in sistem dar sa lucrati zi de zi cu incompetentii care au intrat pe pile.
PS: Nu am participat la examen dar ma revolta ideea nedreptatii in organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post in justitie.Faptul ca acum nu ma afecteaza in mod direct nu ma lasa indiferenta pentru ca data viitoare pot fi eu cea vatamata in drepturi. Eu nu stiu (probabil nu sunt suficient de inteligenta) ce as putea face acum, concret, de pe pozitia mea ca sa iau atitudine fata de situatie.Astept sugestii si va multumesc anticipat pentru ele.
DahliaNoir a scris:

chloe a scris:

Daca se fac aranjamente sau nu, nu ma intereseaza, un loc este al meu nu 100, iar ca sa il ocup trebuie sa fiu printre cei mai buni. Cum a zis si adriana, de ce nu luati atitudine atunci cand sesizati cazuri de genul acesta? Atitudine in scris, oficiala,

Cand sunt 1-2 locuri si nu 100..situatia se schimba.
Ce atitudine sa luam?
Posibilitatea de a face contestatie pentru nota propriei lucrari este conforma regulamentului de organizare. Nu scrie nicaieri ca nu se poate modifica nota cu pana la 5 puncte..dar daca nu-i reglementat clar aspectul asta prin regulamentul de organizare nu inseamna ca situatia nu da de banuit in conditiile in care sunt 2 corectori care nu ar trebui sa stie cu cat a notat celalalt lucrarea.Amandoi au gresit asa grav fix la aceeasi lucrare desi au corectat in paralel? Contestatie nu poti face decat pentru lucrarea ta.. nu si pentru a altuia deci nu avem cum sa aflam ce a scris persoana in cauza. O plangere la CSM prin care de ce ma plang ? Ca au desemnat 2 corectori care amandoi au gresit la notarea aceleasi lucrari cu 5 puncte?O sa-mi raspunda ca a fost o eroare care, conform regulamentului, poate fi remediata prin contestatia facuta de cel caruia ii apartine lucrarea..ceea ce s-a si facut.Temei legal nu exista in lipsa unor probe elocvente. Alte probe nu are nimeni dintre noi dar suspiciunea unei nereguli cred ca e rezonabila. In lipsa de probe nu prea avem ce sa face legal, oficial. Indiferent ca e neglijenta grava, ca a corectat un singur corector si celalalt doar a semnat fara sa se mai oboseasca pe lucrare..sau ca e frauda... tot grav imi pare avand in vedere ca vorbim de justitie.

Intreba cineva de ce vrem sa facem parte dintr-un sistem pe care consideram corupt.
Personal vreau sa fac parte din sistem si consider ca o sa respect legea si toate principiile morale.Asta nu inseamna ca nu realizez ca sistemul e imperfect. In masura in care o sa pot.. o sa incerc sa corectez si atitudinile colegilor mei pe care le consider impotriva legilor si deontologiei.Evident ca realizez ca nu o sa reusesc 100 %. Daca as refuza din start sa intru in sistem pentru ca -l consider corupt ar insemna sa nu am atitudine fata de ce ma inconjoara si nici vointa de a face ceva semnificativ pentru societate in ansamblul ei. Similara e si situatia de fata.Daca nu ma intereseaza decat bucatica mea si mi-e indiferent ca langa mine se fac nereguli..inseamna ca-s partasa la situatia ingrata in care se zbate justitia. Nu va doresc sa fiti cei mai buni si sa intrati in sistem dar sa lucrati zi de zi cu incompetentii care au intrat pe pile.
PS: Nu am participat la examen dar ma revolta ideea nedreptatii in organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post in justitie.Faptul ca acum nu ma afecteaza in mod direct nu ma lasa indiferenta pentru ca data viitoare pot fi eu cea vatamata in drepturi. Eu nu stiu (probabil nu sunt suficient de inteligenta) ce as putea face acum, concret, de pe pozitia mea ca sa iau atitudine fata de situatie.Astept sugestii si va multumesc anticipat pentru ele.

DahliaNoir ai punctat concis, institutional si procedural in acelasi timp toata chestiunea... se pare ca pentru unii nu este nicio suspiciune/presupunere rezonabila de frauda faptul ca o lucrare de 2 este notata ulterior cu 9 sau una de 1,5 cu 5,5.. si in plus ati vazut ca dupa ce au fost invocate tot felul de ineptii de genul: ce te bagi??? ca nu ai participat, nu esti indreptatit, nu ai expus problema calm si civilizat, si ce daca se fac aranjamente sau nu, nu ma intereseaza, un loc este al meu nu 100, de parca asta nu ar scadea foarte mult sansele de a reusi...s-a tot invocat cliseul: duceti-va fratilor si adresati-va institutiilor abilitate...

Sunt ferm convins ca in urma unor cereri adresate Csm nu se va intampla nimic... i-am recomandat domnisoarei neindrepatite in mod direct si le recomand tuturor celor neindreptatiti in mod direct de astfel de situatii care ridica mari semne de intrebare sa se adreseze DNA-ului chiar daca le este frica sau cred ca tot nu se va intampla ceva.. poate doar acolo s-ar putea intampla ceva pozitiv pentru cei care isi doresc sa acceada si sa lucreze intr un sistem orientat catre valorile si principiile unei justitii drepte...
Ca sa sesizez dna trebuie sa fie infractiune. Lipsesc elementele costitutive ale infractiunii.
Buna tuturor,stie careva asa din zvonuri daca se va mai organiza o sesiune in februarie 2015 pt Sng?
Va rog frumos cei care sunt cursanti ai promotiei 2014 si nu numai daca stiti ceva de examen sa ne anuntati si pe noi.
Multumesc anticipat!
chloe a scris:

Poate ca daca va-ti fi consumat energia si timpul pe care il pierdeti contrazicandu-va intre voi, acum erati admisi. Si eu sunt din Craiova, am luat 8.36 fiind prima data cand am sustinut examenul, iar Codurile pentru mine au fost la prima vedere, deoarce in facultate am invatat dupa cele vechi, la fel si legile. Consider ca am picat din vina mea pentru ca trebuia sa fiu mai atenta si sunt convinsa ca data viitoare o sa fiu printre cei admisi. Daca se fac aranjamente sau nu, nu ma intereseaza, un loc este al meu nu 100, iar ca sa il ocup trebuie sa fiu printre cei mai buni. Cum a zis si adriana, de ce nu luati atitudine atunci cand sesizati cazuri de genul acesta? Atitudine in scris, oficiala, nu lamentari pe forum, forum care ar trebui sa ne fie un sprijin, si sa ne ajute cu informatii, nu sa ne pierdem printre certuri si jignirii de genul " cocalari".

V-AȚI, NU VA-ȚI

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)