avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Revin cu o corectare in ceea ce am spus referitor la titularii posturilor: este gresita sintagma corect ar fi cei care au fost angajati pe posturile respectie, titular se numeste cel care este angajat pe periada nedeterminata si din diverse cauze ajunge sa fie vacantat postul.
In cazul posturilor discutate la pcab, din cate cunosc se angajeaza persoane pe posturile la care exista deja angajat pe perioada determinata, un fel de am angajat pe concediu crestere copil o data iar persoanei respecive i se suspenda contractul care este deja pe perioada determinata, dar finalul este acelasi se angajeaza numai cu contract pe perioada determinata.
Daca gresec cu ceva ii rog pe cei care stiu sa ma corecteze, unde am lucrat eu nu am avut situatii de genul asta.
Ideea e ca pt posturile de grefier poti fi angajat cu 2 tipuri de contracte: nedeterminata si determinata, diferenta vine in functie de cauza pt care se vacanteaza posturile.
Buna ziua, tuturor! Ceea ce observ eu aici ca sunt 2 tabere...tabara oamenilor care invata si pun suflet si nu mai suporta sa se rada de ei si tabara persoanelor care fie fac deja parte din sistem sau viseaza sa ajunga in sistem si pe langa a pune suflet viseaza sa ajunga la cineva care sa le faciliteze intrarea in sistem. Sunt uimita ca abia acum la 33 de ani aflu ca, Craiova e un adevarat si puternic centru universitar...iasiul, bucurestiul si clujul cazind in derizoriu :))) haideti oameni buni sa fim seriosi.... ce D-zeu pile, relatii si jocuri de culise au existat si vor exista cat vom trai pe acest pamant, asa ca nu va mai consumati energia inutil. O stima domnisoara pe aici tot insista ca e purtatoarea de adevar al sistemului, cu siguranta este membra de comisie sau este cunostinta vreunui membru de comisie...stimata domnisoara pentru cultura d-voastra generala reactia de suparare si enervare a unei persoane dupa un eses (in conditiile in care apar si multe probe de fraudare a examenelor), este o reactie normala deoarece se presupune ca pers respectiva, spre deosebire de alte, chiar a invatat si poate si-a pierdut ani din viata spre atingerea idealului de a lua un examen, care se presupune un examen serios lispit de altceva. Totodata, stimabila, regulile jocului nu se pot schimba in timpul jocului, si va anunt ca NICIODATA, nu se poate ca o persoana sa se intoarca la servici fara anuntarea prealabila cu minim 30 de zile lucratoare, iar in acest caz se stia dinaintea scoaterii postului la concurs...examenele nu se fac asa ca sa se faca, exista numite aprobari si implica anumite cheltieli, dar se pare ca ati uitat acest aspect.
Ca sa nu mai lungim inutil discutia, va sfatuiesc pe voi cei care depuneti eforturi sa va atingeti visul de a lucra ca grefier, sa perseverati si sa nu va lasati impiedicati de "prieteni" iar pe voi cei care trambitati ca justitia este independenta si apolitica jucati in alt film ca aici nu va crede nimeni. Si eu ca voi, am insistat pana am reusit...dar sa vedeti ce greu este sa te adaptezi unui sistem plin de non-valoare dar care din pacate, este singurul care iti poate da siguranta zilei de maine.
Te pierzi in amanunte si te ambitionezi sa spui lucruri ce sincer nu cred ca le poti gandi. Lasa-i pe toti sa-si spuna parerea, suntem o tara libera si nu inteleg tde ce iti doresti sa dovedesti ceva nu poate fi dovedit. Nevoia ta de afirmare o pot intelege dar nevoia ta de a calca in picioare nevoiele, gandurile si suferintele nu o pot intelege...te-ai pus vreo clipa in locul fetei care dupa contestatie a picat examenul ca doar na de la nota 2 la nota 7 nu e mare diferenta.... te-ai pus o clipa in locul persoanei care sta de 1-2 poate chiar 3 ani acasa sa invete si obtine note de 8 si ceva si vede cum este exclus si cum ii dispar puncte, desi si-a corectat lucrarea avand beremul in fata...spune-mi te rog!!! Stiu sefi de promotii copii de nota 10 la facultate, dar din pacate nu la o facultatae din Craiova care nu a reusit iar dupa esesc a fost internat la un spital de psihiatri.... inainte sa acuzi gandeste, inainte sa blamezi asculta si mai ales inainte sa fii ceea ce nu esti uita-te te rog in oglinda si daca esti mandra de ceea ce vezi, mergi inainte....tu nu esti eu, iar eu nu sunt niciodata tu

adriana009 a scris:

Revin cu o corectare in ceea ce am spus referitor la titularii posturilor: este gresita sintagma corect ar fi cei care au fost angajati pe posturile respectie, titular se numeste cel care este angajat pe periada nedeterminata si din diverse cauze ajunge sa fie vacantat postul.
In cazul posturilor discutate la pcab, din cate cunosc se angajeaza persoane pe posturile la care exista deja angajat pe perioada determinata, un fel de am angajat pe concediu crestere copil o data iar persoanei respecive i se suspenda contractul care este deja pe perioada determinata, dar finalul este acelasi se angajeaza numai cu contract pe perioada determinata.
Daca gresec cu ceva ii rog pe cei care stiu sa ma corecteze, unde am lucrat eu nu am avut situatii de genul asta.
Ideea e ca pt posturile de grefier poti fi angajat cu 2 tipuri de contracte: nedeterminata si determinata, diferenta vine in functie de cauza pt care se vacanteaza posturile.

Eu nu cred ca ceva din ceea ce am spus reiese ca cineva nu are voie sa vb si numai parerea unuia conteaza sau a altuia, problema intervine atunci cand nu vrem sa acceptim ca exiata si o alta parere alta decat cea pe care o trambitam pe forumuri.
Interesant este ca sunt persoane care considera ca sistemul este corupt, se bat cu pumnii in piept ca numai parearea lor este cea adevarata dar in afara de a blama pe x sau pe y nu fac absolut nimic sa isi rezolve problema.
Traim intr-o tara libera din cate cunosc eu, dar de aici si la a o tine numai si numai pe a mea ca eu sigur sigur am cea mai mare dreptate e cale lunga.
Si nu stiu de unde si pana unde se poate trage concluzia ca fac parte din sistem sau sper sa ajung la el prin cine stie ce situatii, de parca as castiga ceva daca as spune ceva ce contravine opiniei mai sus mentionate.
Cum vine asta sa vrei sa faci parte dintr-un sistem in care predomina coruptia?????
Eu una as fi facut ceva mai mult decat sa trambitez una alta pe forumuri daca as fi fost in situatia celor care au fost nedreptatiti intr-o forma sau alta.
Pe subiectul acesta eu una o sa ma opresc, ceea ce am avut de spus am spus si fiecare este liber sa isi dea cu parearea cat vrea, referitor la faptul ca sunt aparatoarea sistemul sau ca fac parte din el sau mai stiu eu ce ne mai trece intre timp prin cap sa inventam ca doar numai noi avem dreptate si numai parerea noastra conteaza si adevarul este numai si numai de partea noastra.
Poate ca daca va-ti fi consumat energia si timpul pe care il pierdeti contrazicandu-va intre voi, acum erati admisi. Si eu sunt din Craiova, am luat 8.36 fiind prima data cand am sustinut examenul, iar Codurile pentru mine au fost la prima vedere, deoarce in facultate am invatat dupa cele vechi, la fel si legile. Consider ca am picat din vina mea pentru ca trebuia sa fiu mai atenta si sunt convinsa ca data viitoare o sa fiu printre cei admisi. Daca se fac aranjamente sau nu, nu ma intereseaza, un loc este al meu nu 100, iar ca sa il ocup trebuie sa fiu printre cei mai buni. Cum a zis si adriana, de ce nu luati atitudine atunci cand sesizati cazuri de genul acesta? Atitudine in scris, oficiala, nu lamentari pe forum, forum care ar trebui sa ne fie un sprijin, si sa ne ajute cu informatii, nu sa ne pierdem printre certuri si jignirii de genul " cocalari".

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)