avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Aşa este, nu avem altceva de făcut decât să învăţăm şi să aşteptăm.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
zizy, utilizator
Buna, voi ati intrat in posesia codurilor de procedura? Eu as vrea sa le iau pe cele de la editura hamangiu pt ca tot de acolo le-am avut si anul trecut dar am inteles ca se mai fac inca modificari la procedura penala, oare cand o sa fie gata definitiv?
Examenele fie pe post direct fie prin SNG se vor da după noile coduri, fără dubii. Nu prea cotează editura, contează să fie publicat după data intrării în vigoare.
Atenţie că au apărut modificări şi la legile din organizare judiciară şi vor mai apărea.
Nu ştiu de CAB va scoate toate posturile la concurs, cel puţin pe cele cu studii medii în mod sigur că da, despre cele cu studii superioare cred că vor fi trimise promoţiei SNG care termină scoala în aprilie 2014(raportat la timpul de organizare al concursului şi durata până când termina promoţia în curs e cam aceeaşi sau mai mică pentru absolvenţii SNG, analizând afisarea notelor contestaţii, rezultate finale.. apoi contactarea telefonică a celor ce au fost primii ..şi până la angajarea efectivă mai durează cu totul aproximativ 3 luni printr-un calcul estimativ din acest moment) .
Se pare că se încearcă acoperirea celor 200 de locuri cu care se presupune a se suplimenta schema de personal auxiliar pentru anul curent cu absolvenţi SNG. Este un proiect (se fac demersuri ca unica posibilitate de ocupare a unui post de grefier cu studii superioare să se facă doar prin şcoală şi să se elimine concursul direct pe post, de asemeni se fac demersuri pentru a intra în vigoare noua lege privind personalul auxiliar de specialitate), pe pagina CSM încă nu s-a dezbătut nimic.. dar de se va pune în aplicare posibil să nu mai fie concurs în toamnă. Cât despre locuri... probabil vor fi aceleaşi locuri, având în vedere că nu au spaţiu pentru a şcolariza mai mulţi cursanţi. Urmăriţi pagina CSM-ului si pagina SNG -acestea sunt singurele pagini ce vor oferi informaţii clare.
Mult spor la învăţat! ªi mult succes!
P.S. sunt mici semne de intrebare .. cu privire la promoţia universitara ce va termina undeva in iunie 2014 care practic vor fi privati de sansa de a incerca la acest concurs..vom vedea de se aproba .. căci practic acesta era unul dintre principalele motive pentru care examenul era "toamna"..cât şi vacanţa judecătorească... (iulie -august) ..oricum ..mult spor la învăţat!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
aisa4ever, utilizator
Si promotia din 2010 a fost privata de sansa asta. Exista precedentul care dovedeste ca absolventii nu sunt un impediment in luarea deciziei. Si atunci nici nu era nevoia mare de personal cauzata de intrarea in vigoare a codurilor.
Eu cred ca singurul impediment ar putea fi bugetul. E clar ca la alocarea bugetului(in decembrie)nu s-a avut in vedere organizarea mai devreme..altfel aparea si in calendarul estimativ CSM.Pe de alta aprte, din ce stiu eu, ministerul hotaraste cate posturi sunt in sistem si CSM se ocupa doar cu recrutarea. Daca ministerul considera ca suplimentarea e urgenta..CSM executa.inca 20-24 de zile si ne lamurim. :D
ramonastreanga a scris:

Buna, voi ati intrat in posesia codurilor de procedura? Eu as vrea sa le iau pe cele de la editura hamangiu pt ca tot de acolo le-am avut si anul trecut dar am inteles ca se mai fac inca modificari la procedura penala, oare cand o sa fie gata definitiv?

ªi eu am căutat săptămîna asta la 4 librării din Bacău NCPPşi nu am găsit; mă refer la noul cod fără modificările aduse prin OUG nr. 3/2014; oricum până îl vor scoate pe piaţă avem de unde să-l citim pe cel nou, de site-ul Juridice; numai să vrem .

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)