DahliaNoir a scris:
Si promotia din 2010 a fost privata de sansa asta. Exista precedentul care dovedeste ca absolventii nu sunt un impediment in luarea deciziei. Si atunci nici nu era nevoia mare de personal cauzata de intrarea in vigoare a codurilor.
Eu cred ca singurul impediment ar putea fi bugetul. E clar ca la alocarea bugetului(in decembrie)nu s-a avut in vedere organizarea mai devreme..altfel aparea si in calendarul estimativ CSM.Pe de alta aprte, din ce stiu eu, ministerul hotaraste cate posturi sunt in sistem si CSM se ocupa doar cu recrutarea. Daca ministerul considera ca suplimentarea e urgenta..CSM executa.inca 20-24 de zile si ne lamurim. :D
Interesant este că, stimabilul prim-ministru Victor Ponta a aprobat bugetul pentru Ministerul Justiţiei, pe vremea când Mona Pivniceru era ministru al justiţiei, acum un an si jumatate, în octombrie 2012, în baza raportului privind intrarea în vigoare a codurilor de procerură, unde era specificat clar si suplimentarea schemelor de personal pentru a putea intra în vigoare şi a fi aplicate codurile... şi în acest sens s-a aprobat un buget "mărit" pentru justiţie, la acel moment până în 2016... acum.. rămâne de văzut ce şi cum se va proceda...
250 de locuri in 2013 ,
200 de locuri in 2014 si
150 de locuri in 2015... din cate imi amintesc din acel raport pentru Personal auxiliar instante, la parchete nu era menţionat nimic, desi ma gândesc ca ar trebui suplimentat si aici.. infiinţându-se noi locuri pentru procurori..prin suplimentarea schemelor..
asa cum spuneam rămâne de văzut.. si de verificat in permanenta paginile de la CSM si SNG, eventual portalul curtilor si al parchetelor de pe lângă acestea...