avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Pentru cei care sunt din Constanta...eu am gasit NCPP SI NCP la libraria Baroului, da-ti comanda si a doua zi aveti codurile. Al meu este de la ujmag si a costat 21 ron (NCPP+NCP).
Mie mi-ar placea sa dam in mai, poate vom avea de invatat mai putin la proc.penala (ca asta ma omoara pe mine). Eu am parcurs de doua ori procedura civila si acum ma uit sa vad ce modificari s-au adus la legi. Spor la invatat.
:D, da, e o nebunie a mea sa citesc in paralel.
Dar am o materie principala, pe care o invat mai bine, iar cand ma plictisesc de ea, mai iau si celalalt cod. Acum, de exemplu, am CPC ca materie principala, iar procedura penala mai mult o citesc si incerc sa retin cat pot de mult, ma familiarizez cu ea, etc.
Apoi schimb, citesc CPP ca materie principala, iar procedura civila o repet, mai citesc.
Si astept putin la organizare, sa vad ce se mai schimba
DahliaNoir a scris:

Si promotia din 2010 a fost privata de sansa asta. Exista precedentul care dovedeste ca absolventii nu sunt un impediment in luarea deciziei. Si atunci nici nu era nevoia mare de personal cauzata de intrarea in vigoare a codurilor.
Eu cred ca singurul impediment ar putea fi bugetul. E clar ca la alocarea bugetului(in decembrie)nu s-a avut in vedere organizarea mai devreme..altfel aparea si in calendarul estimativ CSM.Pe de alta aprte, din ce stiu eu, ministerul hotaraste cate posturi sunt in sistem si CSM se ocupa doar cu recrutarea. Daca ministerul considera ca suplimentarea e urgenta..CSM executa.inca 20-24 de zile si ne lamurim. :D

Interesant este că, stimabilul prim-ministru Victor Ponta a aprobat bugetul pentru Ministerul Justiţiei, pe vremea când Mona Pivniceru era ministru al justiţiei, acum un an si jumatate, în octombrie 2012, în baza raportului privind intrarea în vigoare a codurilor de procerură, unde era specificat clar si suplimentarea schemelor de personal pentru a putea intra în vigoare şi a fi aplicate codurile... şi în acest sens s-a aprobat un buget "mărit" pentru justiţie, la acel moment până în 2016... acum.. rămâne de văzut ce şi cum se va proceda...
250 de locuri in 2013 ,
200 de locuri in 2014 si
150 de locuri in 2015... din cate imi amintesc din acel raport pentru Personal auxiliar instante, la parchete nu era menţionat nimic, desi ma gândesc ca ar trebui suplimentat si aici.. infiinţându-se noi locuri pentru procurori..prin suplimentarea schemelor..
asa cum spuneam rămâne de văzut.. si de verificat in permanenta paginile de la CSM si SNG, eventual portalul curtilor si al parchetelor de pe lângă acestea...
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
aisa4ever, utilizator
geanina n a scris:

:D, da, e o nebunie a mea sa citesc in paralel.
Dar am o materie principala, pe care o invat mai bine, iar cand ma plictisesc de ea, mai iau si celalalt cod. Acum, de exemplu, am CPC ca materie principala, iar procedura penala mai mult o citesc si incerc sa retin cat pot de mult, ma familiarizez cu ea, etc.
Apoi schimb, citesc CPP ca materie principala, iar procedura civila o repet, mai citesc.
Si astept putin la organizare, sa vad ce se mai schimba

Ai mai dat până acum la SNG ?
La Organizare judecătorească ultima modificare este făcută prin HCM nr.79/2014-se modifică regulam de ordine interioară al instanţelor;
-de asemenea sunt modificări la legea nr.304/2004 ;
- foarte puţine la legea nr.567 şi ordinul Parchetelor

Ai mai dat până acum la SNG ?
La Organizare judecătorească ultima modificare este făcută prin HCM nr.79/2014-se modifică regulam de ordine interioară al instanţelor;
-de asemenea sunt modificări la legea nr.304/2004 ;
- foarte puţine la legea nr.567 şi ordinul Parchetelor

Da, am dat si anul trecut.

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
geanina n, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)