Stiu ca e o intrebare putin exagerata daaar..daca o persoana e admisa la sng acum in mai si apoi e admisa si la inm in august? :)) se poate renunta la sng fara obligatii financiare?
Nu e deloc exagerata. Concursul INM se organizeaza in plina desfasurare a cursurilor SNG. Practic trebuie sa renunti in mijlocul cursurilor. E o situatie aparte care cred eu ca ar trebui lamurita in cazul in care se organizeaza in mai. Sunt multi care aveau in plan si INM si SNG alegand SNG daca nu intrau la INM avand in vedere ca se terminau cursurile SNG pana la o noua sansa la INM.Ulterior trecerea spre INM acoperea obligatia de a ramane in sistem DAR aveai deja cursurile SNG terminate cand semnai contractul cu INM. Probabil ramane valabil.. desi , cred eu, ar trebui sa se lamureasca expres situatia.
Bine, in primul rand, ar trebui sa se lamureasca expres daca se va da examenul in mai.
Pe de alta parte, avand in vedere ca organizarea concursului la sng in mai inseamna ca e nevoie de personal urgent, nu cred ca le-ar conveni sa piarda oameni pe care i-au pregatit cateva luni "doar pentru ca au intrat la inm". Sa presupunem ca din generatia sng ar intra la inm 40 de oameni (exagerare poate), optiunea acestora ar fi evidenta. Dar oare sng va accepta ca acesti 40 de oameni sa renunte la cursuri, lasandu-i cu 40 de posturi "in aer"? Mnu prea cred, mai ales, fara costuri. Asadar, daca se organizeaza in mai, cativa vor fi pusi in situatia de a alege intre sng si inm sau in situatia de a fi nevoiti sa plateasca ceva banuti daca renunta la sng..eu personal m-as numara printre acesti oameni.
Cred ca un raspuns provizoriu putem afla tot de la actualii cursanti sng :( Dar poate imi fac eu griji prea devreme :)
Eu nu cred ca o sa intre foarte multi la INM care dau si la SNG. Si in ce ma priveste pe mine ca individ, as prefera SNG chit ca as intra si la INM, dupa ce am trecut prin 3 luni de pregatire, sau cate ar fi. Intervine sentimentul de siguranta, nu prea iti mai arde sa te intinzi daca ai reusit deja o treaba. Poate tine si de ambitie, dar cred ca tine si de tarie psihica. Suntem si noi oameni, obosim pana la urma sa tot le incepem pe toate de la capat.
Daca nu intru la SNG, atunci da, o sa dau INM-ul, ca nah, doar n-o sa stau degeaba intre timp.
Cat despre asta cu dat banii inapoi...chiar nu mi se pare o problema. NU CRED ca se vor cere banii inapoi, dar si daca se cer, as fi dispusa sa ii dau in astfel de conditii. Clar nu or sa ma impiedice in alt mod, nu? Ce sa faca, sa ma tina legata ....asta e, presupunand ca 10, desi tot mi se pare multisor, pt ca nu e doar testul grila, e si logica, e si interviul, e si de noroc, si de cat de obosit esti, sa zicem ca intra 10 de la SNG la INM, or sa faca concursuri direct pe loc. Ca alea 10 locuri nu or sa fie probabil toate intr-un loc, o sa fie 2 intr-un oras, 3 in altul...dupa cum raman libere.
Stiu ca teoretic nu le convine, ca ei au o treaba de facut, dar mai bine o fac in proportie de 90% la timp, decat complet dar tarziu. Si cred ca asa gandesc si ei pana la urma.