avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
DahliaNoir a scris:

Asa am planificat si eu.
La procedura civila folosesc tematica examenului de la CA Bucuresti de luna asta. Fata de cea din toamna s-a introdus competenta si caile de atac.S-a revenit la tematica veche.
Si eu sper ca mai scot din tematica la pr penala. Macar caile de atac...si tot ar fi ceva.
Martie am programat exclusiv invatat.. o sa ma simt ca-n studentie :))

Si eu m-am gandit la caile de atac la procedura civila, desi nu mi-as dori, pentru ca se pot face multe subiecte nashpa. Pe de alta parte am vazut ca si in anii cand era acest capitol nu s-a insistat pe el si nici pe competenta, asa ca...
La procedura penala sper sa se scoata mult mai mult decat caile de atac. Ma gandesc (sau mai corect sper) sa se scoata o mare parte din capitolul probe, mijloace de probe...(pana la urma unele articole de acolo sunt inca contestate, nu??!!!), o parte din masurile preventve si dace se poate si ceva din urmarirea penala :frantic:
Mda, stiu, dar macar sa sper si eu pana se publica tematica
Nu vreau la procedura civila si caile de atac si competenta :( sa bage doar una din ele ...sau niciuna...Pana pe 4 martie cand sper sa se afiseze tematica sper si eu :P
Geanina e bine ce ai zis tu legat de procedura penala, sunt total de acord :yeah:
Eu zic sa scoata tot..si sa ne primeasca pe baza de ochi albastri.Desi..si ai mei au si ceva puncte verzi si la ce concurenta cred ca o sa fie..as pica si pe criteriul asta:hm:
Revenind.. nu cred ca in conditiile in care au introdus pentru examenul de la CAB competenta si caile de atac la pr civila.. le scot pt SNG. dar.. Doamne ajuta:))
Buna. Ma tot framanta o chestiune si vreau sa o lamurim impreuna, daca se poate. La examenele de grefier organizate direct pe post, la inscriere, este necesara o "caracterizare de la ultimul loc de munca sau de la ultima unitate de invatamant absolvita". Aici intervine problema pentru cei angajati, la un patron de exemplu. Cum poate o persoana sa se duca la patronul sau, rugandu-l sa-i faca o caracterizare care-i este necesara pentru a da un examen, la care, odata ce ar fi admis, ar pleca din firma respectiva? Nu credeti ca acea persoana, va fi "pusa pe faras" de catre sef, considerand pe buna dreptate ca nu mai vrea sa continuie in firma respectiva? Ar fi un caz fericit ca acel individ sa iasa cu zambetul pe buze dupa sustinerea concursului dar in situatia in care persoana respectiva nu va lua concursul, exista o probabilitate foarte mare ca patronul sau sa nu-l mai considere o solutie viabila pentru firma sa si sa-i propuna sa se desparta pe cale amiabila..sau nu.Voi ce parere aveti despre chestiunea asta? Exista vreo posibilitate pentru cei angajati sa "sara" peste pasul caracterizarii de la ultimul loc de munca ?
Pai actualul loc de munca nu este ultimul loc de munca, caracterizarea de la ultimul loc de munca o iei atunci cand pleci din firma respectiva, indiferent de motivatia pe care o ai.
Nu exista nicio lege care sa oblige o firma sa dea caracterizarea respectiva, pur si simplu tine de binevointa persoanei respectve,
In situatia pe care ai expus-o, eu zic sa dai un telefon la curtea de apel si cei de acolo te vor lamuri, mai bine decat mine.
Si ai punctat bine faptul ca cei de la actualul loc de munca nu ar trebui sa afle ce faci tu, pentru ca mai mult ca sigur urmarile nu ar fi tocmai placute in situatia in care nu iei examenul.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)