avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
geanina n a scris:

rox_maria a scris:

geanina n a scris:

adriana009 a scris:

Am o dilema la procedura civila, mai exact art 69 in priviinta comunicarii cererii de chemare in judecata a altei persoane care spune ca se comunica atat celui chemat in judecata cat si partii potrivnice.
Se mai face un exemplar si pt instanta, pt ca la art 149 la forma cererilor vb de asta?
Adica in 2 exemplare sau 3?
Nu de alta dar cu ani in urma au avut subiecte de genul asta.

intodeauna faci si un exemplar pentru instanta
cate parti sunt (cu exceptia cazurilor prevazute de lege)+una obligatoriu pentru instanta

Sigur se face un exemplar pentru instanta in situatia expusa? Instanta dispune comunicarea cererii de chemare in judecata atat celui chemat in judecata, cat si partii potrivnice...

pai din asta eu inteleg cererea de chemare a altei persoane, nu cererea initiala propriu zisa

Da, la cererea de chemare in judecata a altei persoane ma referam si eu. E logic sa fie necesar un exemplar pentru instanta pentru a avea pe baza a ce judaca... Dar ma gandeam ca daca cererea e deja formulata la instanta, nu ar mai fi necesara o alta comunicare pentru instanta...doar pentru parti . Poate rationamentul meu la sfarsit de saptamana nu mai e in cea ma buna forma :sorry:! Mai ma voi documenta!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
rox_maria, utilizator
pai hai sa o luam logic
vorbim de introducerea in cauza a altor persoane decat cele intre care se desfasoara procesul originar.
deci, avem initial o cerere de chemare in judecata, prin inregistrarea careia incepe procesul propriu zis.
vorbim apoi despre chemarea in judecata a altor persoane. Deci oricare dintre parti poate sa cheme in judecata o alta persoana care ar pretinde acelasi drepturi ca si reclamantul. Asadar vorbim despre alta cerere, cea de chemare in judecata a altei persoane. Bunaoara exemplu, X parat, primind cererea de chemare in judecata initiala de la reclamantul y, se gandeste sa cheme in judecata si pe z (care ar putea ulterior sa-l cheme si el in judecata pentru aceleasi pretentii ca si y). Si atunci odata cu intampinarea (pentru ca vorbim in ex de fata de cazul paratului), X formuleaza si o cerere de chemare in judecata a lui z, cerere care va fi comunicata in 3 exemplare, respectiv pentru y, z si instanta.
Eu asa o vad logic
Sper ca m-am exprimat logic si ai putut sa ma urmaresti.:O
Salutare!!
cererea de chemare in judecata se depune intr un exemplar pt instanta plus atatea exemplare cate sunt nevoie pt comunicare (cati parati chemati in judecata exista).
Daca reclamantul nu depune decat un exemplar pt instanta, grefierul, in etapa prealabila stabilirii primului termen de judecata, ii va comunica reclamantului sa depuna si exemplarele pt comunicare.dupa ce reclamantul depune si exemplarele pt comunicare, grefierul le trimite paratilor, cu mentiunea de a depune intampinare.dupa ce depun si acestia intampinarea sau expira termenul pt depunerea intampinarii, grefierul il anunta pe judecator si acesta stabileste primul termen de judecata prin rezolutie.
Am extins putin discutia ca sa intelegeti mai usor.
in cod, se prevede ca exemplarele pt comunicare s ar xeroxa de grefier, pe cheltuia instantei initial, iar apoi s ar pune in sarcina reclamantului, insa acest lucuru nu prea se intampla deoarece ar fi destul de complicat.
georgems a scris:

tinand cont de faptul ca sistemul are nevoie urgenta de personal nu cred ca se mai gandeste nimeni la cei care vor absolvi anul acesta, in vara.

George ai cunoştinţă de nr.de posturi de grefier care se vor scoate pentru concursul din luna mai ORGANIZAT DE SNG?
buna.revin cu intrebarea pentru examenul din data de 10 febr la curtea de apel bucuresti. pentru cine participa, aveti emotii pentru proba practica?ati auzit ceva despre cum s-ar desfasura?multumesc

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)