Martonze a scris:
Stimata mamica, dvs. confundati autoritatea parinteasca cu relatia cu minorul. Tatal poate avea autoritate parinteasca, fiindca e tatal biologic al copilului, dar daca are aceste grave probleme de sanatate, trebuie sa insistati pe limitarea programului de relatii cu minorul sau ca aceste relatii sa aiba loc in prezenta dvs. in locuri publice sau la sediul DGASPC, sa se monitorizeze relatia copilului cu tatal sau, in prezenta unui psiholog. Psihologul va observa si comportamentul tatalui, si relationarea propriu zisa a tatalui cu copilul. In mod normal, un psiholog experimentat depisteaza comportamentul anormal al unei persoane.
Pana la terminarea procesului din instanta, puteti cere ajutorul DGASPC, mergeti la dansii cu o cerere in care sa detailati situatia dvs. Incercati sa nu lasati copilul singur in prezenta lui, in asa fel incat domnul sa nu se simta urmarit datorita faptului ca sunteti si dvs. acolo.
pe mine ma intereseaza sa pot sa asigur educatia / sanatatea copilului fara sa depind obligatoriu de acordul / prezenta / semnatura lui din considerente de sanatate din partea lui (au fost cazuri cand trebuia sa vina sa semneze un act, casatoriti fiind, si nu a venit pentru ca i s-a facut rau. a trebuit sa aman, iar apoi la fel s-a intamplat). de asemenea, doresc sa il las sa vada copilul, dar doar in prezenta mea sau cu supravegherea unei persoane responsabile. nu vreau sa il decad din drepturi, sau sa ii interzic sa vada copilul, chiar daca eu nu imi doresc sa il mai vad pe el. stiu ca acest copil are nevoie de mama si tata, dar intre siguranta si prezenta paterna permanenta, siguranta si echilibrul emotional sunt esentiale.
multumesc pentru sfaturi / pareri