avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere exercitare autoritate parinteasca exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere exercitare autoritate parinteasca exclusiva

Buna ziua. care sunt sansele sa obtin custodia totala a baiatului de 2 ani, rezultat in urma casatoriei? situatia mea este asa: sotul a fost operat pe creier, a avut tulburari de comportament, actele medicale dovedesc leziuni pe creier, nu a fost diagnosticat cu vreo tulburare de comportament, este doar suspectata. el a dat dovada de instabilitate emotionala in fata avocatului, a martorilor (familie), si foarte putin in prezenta altor persoane. s-a ascuns f bine. a avut tentative de suicid in prezenta mea,in prezenta unor medici din spital ( a trecut repede si nu s-a ingrijorat nimeni foarte mult) dar neraportate la salvare sau politie, precum si numeroase amenintari la adresa mea ca ma da afara (cat locuiam impreuna inca). el nu se va mai recupera mental, cel putin din ce reiese din rmn, sansele sunt minime. nu am incredere ca el sa fie lasat singur cu copilul, poate cadea pe strada oricand, iar eu nu pot sa cred nimica din ce spune. a fost gripat si nu a spus nimica, iar ulterior a ajuns la urgenta, copilul a racit crunt de la el, si el continua sa vrea sa il vada, ca si cum ar fi un obiect, fara sa il intereseze ca baiatul l-a vazut in criza de nervi, ca sufera si plange noaptea, ca are nevoie de stabilitate si echilibru. el nu vrea sa renunte la custodie, vrea sa il vada mereu. cum pot demostra ca nu este sigur pentru copil sa fie lasat singur cu el (nici parintii lui nu sunt foarte responsabili, nici nu stiu ce tratament ia sotul, desi locuieste cu ei)? cum pot sa demonstrez ca el nu este de incredere cand vine vorba de decizii personale (de ex: sa nu iesi din casa cand ai gripa, sa iei medicatia recomandata de doctor cand aceasta este esentiala pentru viata ta), daramite sa ia decizii pentur un copil? cum as putea eu sa impart custodia cu un om iresponsabil care e f bolnav si care sustine sus si tare ca el e sanatos, desi nu este deloc si nu se poate baza nimeni pe el ca ar putea avea grija de el, cu atat mai putin de un copil care nici macar nu isi poate spune numele si cati ani are? va multumesc
Epilepsie sau soc febril? Ca n-am inteles...
IN rest, daca omul se poate abtine, cum spuneti, inseamna ca e constient care e realitatea, probabil are nevoie de ceva consiliere psihologica insa nu e singurul, dar daca stie care-i realitatea inseamna ca nu e de pus sub interdictie.
Aia cu mama lui care nu stie ce are el... e normal, e intimitatea omului, spune cui vrea. Si altele pe care le-am citit, sunt superficiale. Poate ca povestea e dura, insa din ce ati scris aici eu n-am inteles ceva extrem de grav.
a fost operat, a fost sub tratament antiepileptic pt a preveni crizele de epilepsie care putea apare dupa opeatie, s-a scos medicatia, el a facut o criza convulsiva / epileptica (dupa spusele celor de la salvare) dar el spune ca a fost soc febril. eu nu am vazut concluzia neurologului, dar el a spus ca a fost trecut iar sub medicatie antiepileptica.

oricum, se pare ca nimica nu est grav la noi pana cand nu se intampla ceva rau, si apoi sa se considere motiv de ingrijorare.

multumesc pentru raspunsuri....e trist ca asa ceva se poate intampla in realitate, chiar aveam speranta ca voi putea asigura baietelului meu un mediu stabil si fara pericole :( mai sper ca poate totusi cineva va vedea pericolul care exista in a da custodie sotului meu si a-l lasa sa tine copilul singur la el acasa, sa mearga cu el pe strada neinsotit.
Stimata mamica, dvs. confundati autoritatea parinteasca cu relatia cu minorul. Tatal poate avea autoritate parinteasca, fiindca e tatal biologic al copilului, dar daca are aceste grave probleme de sanatate, trebuie sa insistati pe limitarea programului de relatii cu minorul sau ca aceste relatii sa aiba loc in prezenta dvs. in locuri publice sau la sediul DGASPC, sa se monitorizeze relatia copilului cu tatal sau, in prezenta unui psiholog. Psihologul va observa si comportamentul tatalui, si relationarea propriu zisa a tatalui cu copilul. In mod normal, un psiholog experimentat depisteaza comportamentul anormal al unei persoane.
Pana la terminarea procesului din instanta, puteti cere ajutorul DGASPC, mergeti la dansii cu o cerere in care sa detailati situatia dvs. Incercati sa nu lasati copilul singur in prezenta lui, in asa fel incat domnul sa nu se simta urmarit datorita faptului ca sunteti si dvs. acolo.
DanyD intreaba :
Se poate incheia un Acord de mediere pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre un singur parinte, care sa fie apoi depus in instanta?

Stoica Ioana raspunde :
Se poate perfecta o tranzactie, un contract care sa consfinteasca vointa partilor.Nu este obligatoriu acordul de mediere, in acest sens.

ceea ce consider ca e gresit, nu pot incheia o tranzactie in acest sens, nu e in spiritul legii. Notarul nu va autentifica un astfel de acord/ tranzactie/ contract sau cum vreti sa ii ziceti, nici instanta nu va da o hot de expedient pe un asemenea acord, iar daca il faceti intre dvs ca parinti acasa, nu are nicio valoare.
Numai instanta poate hotari daca motivele sunt destul de intemeiate pt a hotari ca numai un parinte sa exercite autoritatea parinteasca, deci va trebui sa va adresati cu cerere judecatoriei.

Martonze a scris:

Stimata mamica, dvs. confundati autoritatea parinteasca cu relatia cu minorul. Tatal poate avea autoritate parinteasca, fiindca e tatal biologic al copilului, dar daca are aceste grave probleme de sanatate, trebuie sa insistati pe limitarea programului de relatii cu minorul sau ca aceste relatii sa aiba loc in prezenta dvs. in locuri publice sau la sediul DGASPC, sa se monitorizeze relatia copilului cu tatal sau, in prezenta unui psiholog. Psihologul va observa si comportamentul tatalui, si relationarea propriu zisa a tatalui cu copilul. In mod normal, un psiholog experimentat depisteaza comportamentul anormal al unei persoane.
Pana la terminarea procesului din instanta, puteti cere ajutorul DGASPC, mergeti la dansii cu o cerere in care sa detailati situatia dvs. Incercati sa nu lasati copilul singur in prezenta lui, in asa fel incat domnul sa nu se simta urmarit datorita faptului ca sunteti si dvs. acolo.

pe mine ma intereseaza sa pot sa asigur educatia / sanatatea copilului fara sa depind obligatoriu de acordul / prezenta / semnatura lui din considerente de sanatate din partea lui (au fost cazuri cand trebuia sa vina sa semneze un act, casatoriti fiind, si nu a venit pentru ca i s-a facut rau. a trebuit sa aman, iar apoi la fel s-a intamplat). de asemenea, doresc sa il las sa vada copilul, dar doar in prezenta mea sau cu supravegherea unei persoane responsabile. nu vreau sa il decad din drepturi, sau sa ii interzic sa vada copilul, chiar daca eu nu imi doresc sa il mai vad pe el. stiu ca acest copil are nevoie de mama si tata, dar intre siguranta si prezenta paterna permanenta, siguranta si echilibrul emotional sunt esentiale.

multumesc pentru sfaturi / pareri

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca exercitata exclusiv de catre mama ContSters290162 ContSters290162 Buna ziua. Am divortat acum cateva luni si sunt insarcinata. Am mentinut o relatie amiabila cu fostul sot,nici nu se pune problema sa nu recunoasca copilul si ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)
Renunțarea la exercitarea drepturilor părintești: cum poate fi obligat părintele nerezident să primească minorul cât timp celălalt e plecat la muncă în afara țării? Adriana Janette Adriana Janette In urma divortului, cu hotarare judecatoreasca ca fiica sa aiba domiciliul la mama si custodie comuna, tatal nu respecta programul de vizita, desi el l-a ... (vezi toată discuția)