avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda ITM asociatie de locatari Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda ITM asociatie de locatari Bucuresti

Buna ziua,
Sunt un membru al unei asociatii de locatari din Bucuresti.Recent am primit o amenda din partea ITM in valoare de 10.000 lei asociatia si 10.000 femeia de serviciu deoarece aceasta din urma nu avea incheiat CIM si era angajata doar pe baza unei conventii civile.
In aceasta situatie am urmatoarele nelamuriri :
- poate fi contestata aceasta amenda?si daca da,cam ce sanse de castig ar exista?
- cine suporta aceasta amenda?fiecare locatar in parte sau administratorul?presedintele?
- cine are obligatia legala de a incheia aceste contracte?administratorul sau presedintele?
- din ce cunosc,se recomanda si nu se impune ca femeia de serviciu sa aiba CIM.in aceasta situatie,pe baza carei legi se aplica aceasta amenda?

Mentionez ca la adunarea generala s-a ridicat problema angajarii unei femei de serviciu cu CIM insa propunerea a fost refuzata de locatari pe motiv de taxe mai mari,suficienta existentei unei conventii civile...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Mihai Petre
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 16:50, 1 Noiembrie 2013
In asociatia noastra , presedintele ales are contract de mandat si detine si functia de casier cu contract individual de munca , iar trei persoane care se ocupa de curatenia blocului . Doua dintre aceste persoane au contract de munca iar a treia are conventie civila . Daca presedintelui i s a facut CIM , normal nu era ca si ingrijitorului care face curatenie sa i sa faca si lui CIM ?
S A facut o sesizare la ITM Bucuresti in acest sens in care au fost descrise cu lux de amanunte cum stau lucrurile , ba li s a pus la dispozitie si o copie de pe fisa postului care este afisata la avizier.
Raspuns ITM : ( citez ) " a fost efectuat un controlde specialitate si dupa prezentarea actelor solicitate am constatat ca persoana identificata are contract individual de munca incheiat in forma scrisa " intreb si eu ce acte or fi solicitat.
Mentionez faptul ca nu se specifica numele persoanei identificate , ceia ce ma face sa cred ca nu este vorba despre persoana in cauza . Si acum vin cu urmatoarele intrebari :
1. Si a facut datoria cel care a executat acel control ?
2 . Avea voie sa solicite toate documentele legat de persoanele care executa munca de curatenie in asociatie , si anume statele de plata ?
3. Care este urmatorul pas pentru ca institutiile statului sa si faca datoria .
4. Cum ati cazut in capcana domnule Mihai Petre ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Instruire protectia muncii asociatie de catre inspector ssm care nu este angajat cyan cyan O persoana care detine un certificat de absolvire recunoscut MMFPS obtinut in urma participarii la un curs de specializare de 80 de ore pentru ocupatia de ... (vezi toată discuția)
Ssm angajati asociatie de propietari Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, dragi colegi - cu voia dvs. Suntem din martie Asociatie de Propietari. Avem CIM - partial la femeia de serviciu, contract de colaborare cu ... (vezi toată discuția)