avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuzul etilotestului ca si pasager
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuzul etilotestului ca si pasager

in dimineata zilei de 12 oct pe la ora 03.30 am plecat dintr-un club impreuna cu prietena mea in masina firmei mele , eu cum am baut 2 beri si un cocktail am stat in dreapta si am lasat-o pe ea sa conduca pana acasa dansa posedand permis. In drum spre casa in partea dreapta pe trotuarul pietonal ii vad pe 2 colegi de munca si i-am spus imediat sa opreasca pe dreapta masina fiind lasata pe avarii dupa care ne-am dat jos amandoi din masina sa mai vorbim
La 60 de metri de masina din fata vine grabit un agent de circulatie care imi cere repede actele sustinand cum ca el a vazut ca eu am fost soferul si de ce am oprit inaintea lui ca si cum as fi suspect ca am vazut politia si am oprit inainte de a ne opri ei. Eu fiind o fire mai moale si mai corecta i-am dat actele masinii si ale mele la insistentele lui chiar depasite . i-am spus ca nu eu sunt soferul ci prietena mea . El nici vorba sa creada sustinand ca eu am fost soferul si va trebui sa fac etilotest . Colegii mei s-au bagat fortat in discutie ca nu se poate asa ceva si ca ei au vazut clar de unde ne-am dat fiecare jos . La fel si prietena mea care sustinea ca ea a fost soferul. Nici vorba de asa ceva el nu credea nimic si neavand nici un martor tot sustinea ca eu sunt soferul masinii si sa fac etilotestul. Am refuzat clar etilotestul ca doar nu sunt nebun si s-a hotarat dupa mai multe discutii sa mergem toti la sectie sa dam declaratii. Pana la urma am dat eu si prietena, colegii mei nu.

Dupa care mi-a dat buletinul si in loc de permis o dovada fara drept de circulatie. Asa ceva nu se poate in tara asta. Am fost bun si am dat actele stiind oricum ca nu am gresit cu nimic. Proces verbal nu s-a facut ca sa fac plangere si nu stiu ce sa fac ca nu pot sa astept atatea zile pana imi vine acasa un proces sau nu stiu ce...

Va rog sa imi da-ti niste sfaturi ce sa fac

VA MULTUMESC
Buna seara. Nu stiu de ce am impresia, ca nu este chiar asa cum ai relatat. Mi se pare cam cusuta cu ata alba, si anume, gasirea colegilor de munca in apropierea organelor de politie, aproximativ 60 m. de ei.
Normal, tu, prietena ta si Dumnezeu sunteti adevaratii martori in acest caz. Cu siguranta se va ajunge in instanta, iar atunci cand vei fi pus tu si prietena ta sa jurati pe Biblie, sunteti pregatiti sa faceti acest lucru, adica, daca tu ai fost la volan si ai facut schimbul cu prietena, sunteti pregatiti pregatiti sa mintiti sub juramant.
Daca esti un adevarat crestin, cu siguranta nu ai putea sa juri strambi, te va mustra constiinta. Ai auzit de pedeapsa divina?! Meita oare sa minti sub juramant.?!
De ce prietenii tai nu au dat declaratii la politie? Daca au vazut totul, puteau solicita sa dea declaratii si ei, ca martori la eveniment.
Daca nu au dat declaratii la politie, punei ca martori in instanta si ai rezolvat cea mai mare necunoscuta din aceasta situatie. Dar daca nu ar fi asa cum sustii, iar cei doi colegi, refuza sa fie martori, cu siguranta au un motiv intemeiat, ori nu au vazut cum, cine a coborat de la volan, ori te-au vazut in timp ce faceai schimb de locuri cu prietena ta, iar atunci, ei, te refuza politicos.
Daca si prietena ta se va razgandii si nu doreste sa minta, ai pus-o de un dosar penal care se va lasa cel mult cu o condamnare cu suspendare.
Numai bine.
Normal ca se intelege asa si majoritatea cred ca i-ar da dreptate agentului. Dar daca cititi cu atentie tot ce am scris mai sus v-ati fi dat seama. MARTORII MEI si daca au vrut sa dea declaratii ca martori nu au fost lasati sa dea atunci si culmea ca pe procesul intocmit a doua zi de el erau trecuti numai taximetristii care au asistat ca martori doar la refuzul meu de a sufla in etilotest. Martorii mei care vroiau sa depuna marturie nu au fost trecuti pe proces si ei vor merge cu mine pana in panzele albe pt ca stiu ce au vazut.
visancatalin a scris:

Daca si prietena ta se va razgandii si nu doreste sa minta, ai pus-o de un dosar penal care se va lasa cel mult cu o condamnare cu suspendare.
Numai bine.


si cu anularea permisului de conducere. prin recunoasterea faptei pedeapsa se va reduce cu o treime.
Sunt multe situatii in care sotul bea si sotia conduce si au fost opriti de echipajele de politie insa niciodata nu am auzit ca politistul sa insiste sa faca testul de alcoolemie pasagerului pt ca asa vrea el si asa a vazut el... dar pe de alta parte nu exclud posibilitatea ca povestea dvs sa fie autentica.
In cazul in care sustinerile dvs sunt veridice, trebuie facuta plangere la parchet impotriva politistului pt abuz in serviciu, asta separat de dosarul dvs in care veti pretinde si daune morale si materiale ale caror sume le veti preciza ulterior.
Veti fi chemat la parchet pt declaratii, martorii la fel si se poate ca pana la urma sa se dea NUP si sa vi se inapoieze permisul. In acest caz, pe langa abuzul in serviciu al politistului veti cere si despagubiri materiale pentru perioada cat ati stat pe tusa, fiind sofer la o firma.
Apelati la serviciile unui avocat pt ca daca ceea ce sustineti este adevarat veti putea scoate banii de despagubiri de la statul roman respectiv de la politie si veti avea de unde plati si avocatul
Daca este asa cum sustii, iti doresc multa bafta si stai fara grija ca vei castiga fara probleme, dupa care, nu-ti ramane decat sa-l actionezi in instanta pentru abuz in serviciu.
Dosarul facut de el, va merge la Parchet. Daca aveai si declaratiile martorilor la dosar, atunci aveai sanse mari, ca procurorul caruia i se atribuie dosarul, sa dea NUP.
Angajeaza-ti un avocat, primii pasi sunt foarte importanti, dar si ulterior. NU lasa pe ce stii tu, ca nu te ajuta cu nimic daca nu ai minime cunostinte juridice.
plangerea e miercuri , cu un avocat nu am vb inca, despagubiri voi cere. Acum RABDARE sa am.

Dar acum m-ai pus pe ganduri . DE CE nu i-a lasat si nu i-a chemat si pe cei 2 colegi sa de-a declaratii. ei vroiau fara discutii. A dat declartie numai prietena mea ca numai pe a lasat-o si pe mine in cealalta camera din sectie. Acum nu cred ca avem de unde stii chiar toate drepturil e care ni se cuvin. Asta e. Va multumesc

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Fapta auto - dovada pv green777 green777 Buna seara sau dimineata este deja ora 3.38 am. Am ne voie de un sfat. In aceasta noapte ma intorceam cu prietena de la niste amici. Ea a baut un pahar de bere ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce cipb cipb Buna ziua. In 2009 mi s-a intocmit dosar penal. Abia dupa 2 ani am ajuns la procuror pentru a vedea care sunt acuzatiile: 1)Sfidarea organelor de politie si 2) ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la probe biologice,dosar abuziv. Man26 Man26 In data de 13/06/2010 ora 1/30 in timp ce ma intorceam cu masina acasa sotia fiind sofer am fost opriti pe o strada usor iluminata aflata in curs de ... (vezi toată discuția)