Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in cuantum de 4500 ron(cauza fiind lipsa unui loc de munca pe o perioada mai indelungata si de aici s-a dat tot peste cap).Intrebarile mele ar fi:cum se procedeaza cu mediatorul? cine pe cine invita la mediator si care este procedura exacta? Pasii care ar urma dupa mediere(daca este cazul).Va multumesc cu respect.
Pai megeti acolo unde ati fost invitata si-apoi ne spuneti si noua.
Dar cititi si ceea ce am scris in postarea anterioara din care sper sa gasiti cateva raspunsuri.
Buna ziua. Am fost la registratura Judecatoriei sector 4 azi si am primit urmatoarea comunicare referitoare la dosarul meu, citez :
" In legatura cu dosarul privind datele de identificare de mai sus, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 25 de zilede la primirea prezentei comunicari,sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probesi invoca exceptii,aveti obligatia de a depune intampinarea. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar ptr fiecare parte ,cf.art.150 NCPC.
Conform art.205alin.(2)din legea 134/2010, privind codul de proceduracivila , intampinarea trebuie sa contina :
a)nume,prenume,cod nr. personal,domiciliul
b)exceptiile procesualepe care paratul le invocafata de cererea reclamantului
c)raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii
d)dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere, dispozitiile art.194 lit.e , fiind aplicabile in mod corespunzator
e) semnatura"
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1)pot face singur intampinarea(fara avocat) si cum se face aceasta si unde o depun ?
2)ce urmeaza dupa acest termen de 25 de zile?
3mai pot apela la un mediere in acesta faza ?
(ma zbat intr-una sa pot face rost de bani ptr plata intretinerii, dar nici o banca nu-mi aproba credit dat fiind faptul ca inteprinderea la care lucrez se afla de vreo 2-3 ani in Insolventa)
Va multumesc anticipat ptr eventualele raspunsuri si indrumari, cu mare respect ptr. munca pe care o depuneti !!!
Are rost sa va agitati pentru depunerea intampinarii doar daca aveti ceva nemultumiri fata de pretentiile cerute in actiune. Daca recunoasteti datoria mai bine stati linistita , cautati inca un loc de munca ca sa va ajunga veniturile si sa faceti fata cheltuielilor.
La mediator nu are rost sa mergeti dumneavoastra prima, lasati sa va cheme asociatia.Dar cel mai bine este sa fiti propriul dvs. mediator, sa mergeti la asociatie si sa cautati presedintele pentru a incerca sa incheiati un angajament de plata impreuna.