avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ,,Baroul Penal"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

,,Baroul Penal"

Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ceva? Nu asta este solutia pentru a schimba ceva.

PS
Aveti mare grija! Renuntati cat mai este timp!
Cel mai recent răspuns: cosbarbu , utilizator 13:08, 5 Octombrie 2006
Într-adevăr Bota şi ai lui pot fi consideraţi AVOCAŢI şi pentru mine sunt avocaţi! Spun aceasta pentru că am avut un proces, relativ simplu şi l-am pierdut din cauza unui renumit avocat clasic. Am reluat acţiunea cu un avocat stagiar dintr-un barou al d-lui Bota şi am câştigat. Nu ştiu de ce se înverşunează atât de mult ,,clasicii,, pentru că şi cei ai lui Bota au absolvit aceeaşi facultate. În învăţământ, vorbim de profesori ,,clasici.. şi de profesorii lui x sau pur şi simplu cel care a absolvit UNIVERSITATEA ESTE PROFESOR... DE ACEEA ROMÂNII NU MAI AU ÎNCREDERE NICI ÎN PROCURORI, NICI ÎN JUDECÃTORI ªI NICI ÎN CLSICII CARE FAC JOCURILE MESCHINE ALE JUSTŢIEI ROMÂNE. Un client al unui avocat dintr-un barou paralel care a fost înşelat de un CLASIC
Daca este ilegal,de ce nu se face o actiune impotriva baroului Bota?
Sau poate nici baroul traditional nu este tocmai legal
De ce va tot cramponati de aceasta discutie in loc sa discutam probleme juridice asa cum ar trebui? Sa-i lasam pe cei care ne reprezinta sa-si faca treaba in aceasta problema, iar noi sa punem in discutie ceva mai creativ in loc sa pierdem timpul cu discutii contradictorii de gen Baroul Bota.
Iata ca de data asta sunt de-acord cu dumneavoastra. Recunoasteti ca statul trebuia sa se implice in reglementarea acestei profesaii in sensul ca avocatul este un auxiliar al justitiei. Pe considerentul ca avocatii comunisti au reusit sa monopolizeze aceasta profesiei astfel incit accederea, cel putin in provincie, barourile au devenit adevarate asociatii familiale in care se intra doar dupa gradul de rudeniei, pe pile, spaga etc. Daca in 1995 se adopta o lege adevarata a profesiei, azi nu vorbeam de barouri paralele. Lacuna legii privind rolul ministerului justitiei in organizarea si exercitarea profesiei de avocat face ca barourile sa fie institutii de drept privat.( V. NOTARIATELE PUBLICE)
Iata incompetenta avocatilor formati la scoala de drept socialist.
In curind vor disparea toate barourile, pentru ca asta se doreste si se va infinta un nou barou si va pot garanta ca eu, dumneavoastra si multi alti juristi poate mai bine pregatiti decit noi vom pune bazele unui ordin profesional adevarat astfel ca in cel mult cinci ani vocatia profesionala sa primeze in favoarea clientului si defavoarea intereselor meschine ale lui iorgovan....
Cu stima Av. Tiberiu KOVACS
Prodecan Baroul Cluj aripa Bota.

P.S. Situatia actuala este inadmisibila dar barourile bota prin reprezentantii lor vor contribui la accelerarea reformei reale in aceasta profesiei si repunerea ei in limitele demnitatii pe care o merita.
Asta nu intelegeti dumneavoastra avoatii din barourile traditionale. Noi nu va desconsideram si nici nu ne consideram ma destepti decit voi. Poate suntem ma poutin pregatiti dar noi avem curajul sa intram in sala si sa infruntam judecatorii cu coloana vertebrala, solicitindu-le sa aplice legea in litera si spiritul ei pentru ca avocatii din barourile trditionale in marea lor majoritate conving judecatorii pe alte cai decit cea a legii si competentyei profesionale si anume pe slugarnicie si supusenie inexplicabila cel putrin pentru mine. Cel putin in acest moment un avocat in fata judecatorului este o multime vida. Citeam undeva pe forum ca tinerii judecatori ar judeca mai bine si mai repde daca nu ar fi avocatii. Eu va asigur ca nu fac parte din acei avocati si sper ca nici dumneavoastra.
Desi incepeti promitator,dl.Tibi din "aripa(lui sau de sub)Bota" si sustineti ca "statul trebuia sa se implice in reglementarea acestei profesii",continuarea opiniei dvs este dezastruoasa,dar de altfel face cinste cu brio "institutiei" pe care cu mandrie o reprezentati in calitatea dvs de prodecan.
Daca nu stiti, statul (citeste "legislativul") s-a implicat in reglementarea acestei profesii,adoptandu-se o lege pe care dvs. in frunte cu Bota Pompiliu o nesocotiti.
In legatura cu admiterea in profesia de avocat,aceasta se face pe baza unui examen scris si oral.Dar sunt sigur ca dvs cunoasteti acest aspect.Sunt curios de ce nu ati incercat si dvs sa dati un astfel de examen si sa il promovati.Fiindca sunt sigur ca daca sunteti pregatit (in ce priveste cunostintele de drept) l-ati fi promovat.Abia ulterior promovarii acestui examen ati fi avut dreptul de a discuta despre nepotisme,pile si spagi despre care dvs vorbiti cu atata usurinta.Va asigur ca si in momentul de fata-"in provincie" cum spuneti dvs- se poate intra in baroul legal fara nici un ban,pila sau spaga.Conditia este sa promovezi examenul de intrare in profesie si sa fii bine pregatit.
dar de ce sa mai vorbim despre examen de intrare in profesie cand se poate intra in Baroul Constitutional fara nici un examen,doar cu o diploma de licenta -obtinuta nu spui cum- de la vreo facultate de "drept" din Ciocomarla din Deal.Este si normal sa il pupi nu spui unde( :) ) pe acest Bivolaru de Orastie si sa il vezi ca pe un adevarat salvator al celor oropsiti de soarta.Este vorba de aceiasi soarta care i-a impiedicat pe membri baroului sau sa isi rupa coatele prin bibliotecile universitare si pe bancile facultatilor de drept,sa aprofundeze constiinta de drept.Dar aceeasi soarta le creeaza impresia ca facultatea pe care au absolvit-o in conditiile aratate ii legitimeaza sa se numeasca avocati.Ei bine,domnilor,facultatea iti da dreptul sa te numesti jurist,nu avocat,notar,judecator,sau procuror.Poate e o noutate pt dvs.. ...
Nu pot sa spun decat ca ma distreaza la culme cu cata usurinta vorbiti despre reforma in justitie,si mai ales de contributia pe care dvs ca membri ai baroului constitutional (nu pot folosi majuscule pentru el) o veti avea la noua ordine in ale avocaturii.Dar pe de alta parte recunosc aceleasi vorbe mari si fara nici o substanta(cu atat mai putin juridica) pe care le aud de la 0(zero)TV cand-din greseala-comut posturile si nimeresc emisiunea lui Bota.(Oare cat plateste pentru prezenta pe sticla?! ).Si ma linistesc.
Pe cand un "Barou constitutional al notarilor sau executorilor judecatoresti,sau chiar al judecatorilor??!!
P.S.Barfa beton*******:V-a spus oare nenea Bota,ca la momentul in care era judecat pt anumite fapte-penale- acesta a ajuns,prin reprezentantii PNL , chiar la ministrul justitiei de atunci-mi se pare Valeriu Stoica,era CDR-ul- pentru a primi clementa justitiei si a fi iertat pentru infractiunile sale?Si, culmea! , a si fost ajutat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2006
paulvm, utilizator

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)