avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ,,Baroul Penal"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

,,Baroul Penal"

Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ceva? Nu asta este solutia pentru a schimba ceva.

PS
Aveti mare grija! Renuntati cat mai este timp!
Cel mai recent răspuns: cosbarbu , utilizator 13:08, 5 Octombrie 2006
Cainele de paza latra, caruta merge mai departe. Diversele articole in presa ma lasa rece. Nu jurnalisti sunt in masura sa comenteze problemele juridice. Articolul anterior este tendentios. Cu toate ca autorul lui nu se pronunta expres in sprijinul barourilor Bota lasa sa transpara ideea unui binevenit "cutremur" in justitie.
Baroul Bota este in prezent o alternativa cancerigena la barourile clasice pe care toata lumea le considera pe buna dreptate un sistem de relatii, nepotisme si interese vicioase pt bunul-mers al justitiei. Nimeni nu contesta acest lucru in special in barourile din provincie dar solutia "bota" este exagerata. Iar aluzia analogica catre sistemul din Rusia nu cred ca este de bun augur si defel un eventual model pt noi. Faceti va rog analogii cu sistemul britanic, francez sau cel american unde activitatea de legiferare din materie exceleaza prin stabilitate si fundamentare stiintifica.

Clasa politica este raspunzatoare pentru haosul din barouri!!!
Pentru juris 0203.
Citez din articol:
"Consecventi in apararea drepturilor lor, avocatii paraleli vizati in plangerile penale, au formulat ei insisi plangeri in instanta contra rezolutiilor de NUP, iar instantele le-au confirmat in mod definitiv in cinci dosare pana in prezent, la diferite tribunale din tara, fiind prin urmare stabilit cu autoritate de lucru judecat ca avocatii paraleli nu au incalcat legea functionand in noile barouri".

Si atunci ma intreb: ce calitate pot avea cei cinci gasiti nevinovati de catre instantele de judecata?
Avand in vedere autoritatea de lucru judecat a hotararilor judecatoresti in cauzele respective, cei cinci sunt, totusi, avocati sau.....ce??
Hotararile judecatoresti investite cu autoritate de lucru judecat prin care cei 5 sunt achitati au fost pronuntate in numele si in baza legii, iar actuala lege este laxa. Conform reglementarilor legale in materie aflate actualmente in vigoare instantele judecatoresti au considerat implicit ca cei 5 acuzati sunt intradevar avocati. Sunt avocati insa aparentele nu sunt salvate prin niste hot jud. Sa speram ca situatia va fi readusa la normal printr-o lege transanta si nu printr-un petic legislativ cum a fost L255/2004.
juris0203, merci pentru raspuns.
Sunt de acord 100% cu cele aratate de tine in mesajele de pana acum.
"Sa speram ca situatia va fi readusa la normal printr-o lege transanta si nu printr-un petic legislativ cum a fost L255/2004" a spus juris 0203.
Dom'le si cand te gandesti ca niste avocati au conceput aceasta lege.......

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)