cdadan a scris:
Am inteles. In afara de a muri cu dreptatea-n mana, ce solutii mai am la indemana? Sa sabotez centrala? Sa platesc mercenari sa-l bata pe seful de bloc? Sa vand apartamentul si sa ma mut incotro vad cu ochii?
Chiar nu sunt posibilitati legale de a rezolva situatia?
Care dreptate?
In primul rand problema ridicata de dvs este ridicola.
N-are nici o legatura faptul ca montati sau nu repartitoare cu temperatura din ap dvs. Problema dvs nu sunt nici repartitoarele sau lipsa lor si nici ceilalti vecini. Problema dvs este izolatia incredibil de proasta a blocului si eventual probleme la instalatia de incalzire.
Cazul prezentat de dvs e unic in lume. Practic ala nu e bloc de apartamente e bloc de corturi. Altfel nu are cum sa se faca un asemenea transfer de caldura.
Totodata faptul ca exista mari diferente de temperatura intre partea superioara a blocului si cea inferioara, denota, pe langa izolatia proasta a blocului, si probleme in instalatia de incalzire. N-ar trebui ca pierderea de caldura sa fie asa de mare. Nu se poate ca la parter caloriferul sa aiba 80 de grade iar la etajul 7 sa aiba 30.
O alta problema ar putea fi proiectarea gresita a instalatiei, si a refer la faptul ca poate dvs aveti prea multe tevi in apartament, tevi care degaja caldura in exces.
Deci nu mai alergati dupa cai verzi. Singurele solutii sunt in gradina dvs. O varianta este sa va izolati apartamentul. Eventual si gasirea unei solutii petru o aerisire mai buna. Iar o alta varianta ar fi izolarea tevilor din apartamentul propriu.
PS. Imi permit sa constat ca de fapt problema dvs e capra vecinului. Adica dvs ati vrea sa fiti scutit de la plata caldurii pentru ca tineti calorifelere inchise.