avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007

As dori sa stiu care sunt organele statului care sunt imputernicite sa aplice sanctiuni privind nerespectarea Legii nr. 230/ 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari ? Multumesc
Nu mai poate omul nici sa- si ceara scuze.
era serios...dadusem alta interpretare....si normal este sa oferi scuze.. In loc sa invatam...ne certam unii cu altii..si ne refulam pe neintelegerile aparute.
Cat despre primarie...nu mai dati exemple..stiu situatii concrete cand cei responsabili de la primarie,au facut abuz si ilegalitati in numele puterii ce le o confera functia.
dna Dana..cei sanctionati de incalcarea legii230 sunt proprietarii indiferent daca incalca sau nu..si sunt zeci de mii
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
proprietaru, utilizator
Din pacate nimeni nu ne sprijina in sanctionarea celor care comit atatea abuzuri..proprietarilor le este lehamite sa participe la adunari generale care sunt adevarate "mahalale" iar o mana de oameni iau niste decizii care n-au nici o legatura cu legislatia.
Trist dar adevarat.
Contrazic in totalitate afirmatiile facute mai sus. Daca intr-o "mahala', unul singur cunoaste legea, aceasta poate rasturna "mahalaua" cu susul in jos. Dar daca din 504 proprietari la prima convocare vin 48 si la reconvocare cu toate eforturile depuse de catre cine? de catre cei care vor sa iasa totul pe dos, nu? - in sala vin doar 75 de proprietari din care cel putin 10% dintre acestia au trecut mai intai pe la birt, ce poti sa mai zici?
Pai ziceti ca se iau hotarari care nu au nici-o legatura cu legislatia... Veniti cu exemple concrete ca nu pot sa va cred!!!
Adica ce facem noi acolo, hotaram mersul pe strada pe partea stanga, hotaram darmarea peretilor, lecturarea apometrelor de-a inversa, veniti cu exemple de la dvs. din asociatie, ca la noi nu se discuta asemenea bazaconii
Daca este asa la dvs. chestia cu " trist dar adevarat" se potriveste de minune.
Domnule nu este bine nici daca avem toate drepturile din lume, dar nici daca nu avem nici-un drept. Cum sa fie dom' gabi, haideti sa vedem, putem sa ne dumirim, macar asa de amorul artei?
In asociatia mea nu se pot lua hotarari in AG si stiti de ce? Pentru ca o mana de oameni care reusesc sa se stranga dupa convocari si reconvocari, ajung invariabil la "castravete". Nici n-apuca presedintele sa zica ca se propune sa se faca "cutare lucru" si corul bocitoarelor de serviciu incep: "iar reparatii?...iar gard?...iar tevi?...iar varuit?" Tot timpul se fac reparatii de nu se mai termina, dam bani peste bani si presedintele (fostul) a mancat miliarde de lei cu administratorul (actual), unde sunt banii nostri?....sa fie schimbat, cu cine - intreaba altcineva? nu conteaza, ca ne-am saturat sa platim pierderi si reparatii". Bun!!...Administratorul se supara, arunca cu hartiile, presedintele incepe sa tipe, corul bocitoarelor da din maini, racneste cum ca le-au fost "mancati miliarde de lei"....si....ne ducem acasa cu totii plini de nervi si fara sa deschidem discutia macar despre ce s-ar cere facut astfel incat blocul sa nu ajunga sa se darame camera peste camera, mandrete de apartamente proaspat amenajate ca niste penthouse-uri, de nici nu-ti vine sa crezi ca dupa ce intri intr-un bloc cu doua becuri chioare si liftul care se clatina de-ti vine rau in el....ajungi in fata unei superbe usi si cand faci primul pas in casa...zici ca nu-i adevarat.....te dai inapoi ...ca gresia luceste ca apa si ai impresia ca ai calcat pe taramul fericirii pure....casa, deh!, amenajata dupa ultima strigare cu credite dodoloate luate in perioada de duduiala a economiei. Si oamenii acestia, detinatori de superproductii de ruleaza in cinematografe de mana a 7-a....fac parte din corul bocitoarelor. Pai cum sa mai dea el bani pentru proprietatea comuna daca are datorii la banci de nici copiii lui n-ajung sa le plateasca (ca am intrat in zona crepusculara in care s-a fasait duduiala)....
Ce e de facut? Ramanem asa, cu blocurile nezugravite, neraparate, cu tevile care stau gata sa plesneasca ca apropitarii nu vor sa scoatza banu' din boz'nar, de frica crizei si de necazul administratorului care i-a furat atata amar de ani?
Am siguranta ca acolo unde poporul vrea sa sara sangele administratorilor si presedintilor de asociatii pe pereti nu e nimic de facut decat sa se instaureze autoritatea unui presedinte gen "rabi" care stie ce trebuie facut si sa se apuce sa faca fara sa ii mai pese de ce zic unii si altii sau, in caz de doamne fereste dictatura unuia insetat de putere si bani care sa sa se faca ca face, dar de fapt doar sa profite de pe urma acestei situatii cvasipermanente a poporului de locatari derutati, mintiti, suspiciosi.... pana la urma victime sigure in mana acestor mici dictatori de mahala.
Intr-o asemenea atmosfera geaba vrei sa arati situatia financiara, balanta, evidenta fondurilor...nimeni nu are rabdare sa te asculte, sa inteleaga ce spui....e mai simplu sa te blameze, sa te repudieze.
E de plans? Eu zic ca da. Si am mare stima pentru acei presedinti si administratori care isi fac treaba cu responsabilitate, cu simt gospodaresc, cu intelegere pentru semenii lor care le vor beregata taiata. Si am convingerea ca acesti oameni vor sfarsi prin a fi respectati daca persevereaza in a trata asociatia pe care o conduc si administreaza cu respect in pofida tuturor nedreptatilor care li se fac.
Iar daca ii lasa nervii...si in aceasta situatie trebuie respectati pentru ca, nu-i asa, cine si-ar pune la mezat sanatatea suportand asemenea stres?
Pe micii dictatori poporul locatar ar face bine sa nu le mai vrea beregata taiata, sa fie mai ponderat si sa-l schimbe pur si simplu fara tipete si zbierete. Se poate face dreptate si cu vorba asezata.
Se pare, totusi, ca avem o frustrare de cand cu "dupa '89". Cine a scapat momentele alea, compenseaza acum. Suntem un popor intr-o vesnica revolutie. Oare se va gandi cineva sa scoata niste norme de aplicare pentru desfasurarea AG-urilor? Ca prea nu stie nimeni ce are de facut si prea fiecare isi manifesta personalitatea frustrata aiurea, pe la te miri ce AG.

Alte discuții în legătură

Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)
Cit poate fi suplinit administratorul demisionar ? ContSters61266 ContSters61266 in urma demisiei administratorului, incasarile sint facute de catre unul dintre membrii comitetului executiv. 1. cit timp poate fi mentinuta legal aceasta ... (vezi toată discuția)
Penalizare presedinte asociatie. Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Presedintele Asociatiei poate fi penalizat financiar 10 % 15% din retributia primita ,daca nu indeplineste cerinte cuprinse in contractul de Mandat ... (vezi toată discuția)